Šta je novo?

Televizori iz Madjarske?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja uzeo iz Madjarske tv i potpuno sam zadovoljan. Drugar je imao problem sa tv-om i garanciju nije ostvario. :/

@niXmaX, sto drug nije ostvario garanciju? Zbog lika od koga je kupio ili prodavnice u madjarskoj?

Dosta njih me ubedjuje nemoj Sony on nevredi toliki novac. Uzmi Panasonic plazmu TX P50VT50, to ti je nova tehnologija nema burn in-a nema te zezancije 300-500 sati razrade, sta ti ja vec znam. Onda mi nude Samsunga ES 8000 kao vrhunski proizvod kakv Pani vidis da posluje sa gubicima. I na kraju LG NANO LED 55LW980S. I sta sad? Sta odabrati? Iskren da budem kvalitet hardvera mi je najbitni. Da stvarno sve sto je stavljeno u tu tananu plasticnu kutiju (mislim na celokupnu elektroniku zajedno sa panelom) opravdava cenu TV-a. Hvala vam unapred.

samo plazma i to ili Samsung ili Panasonic. Panasonic je skuplji ali po meni nije toliko bolji, ako je i bolji uopšte!

btw da li je moguće da neko razmatra LG-a? dobre su im klime i poneki model frižidera, ali televizori su im u rangu Beka, Gorenja, Foxa, Elina...

p.s. imaj na umu da će ti račun za struju biti veći za jedno 700-800 dinara mesečno, u slučaju kupovine plazme. to im je jedina mana :)

Poslednja izmena:
Razlika je ipak velika kod plazmi a jedina da valja je Panasonic! Ali najmanje ćeš pogrešiti kupovinom serie 8 Samsung led TV-a...

Znaci Sony ipak otpada. U igri Panny i Sammy? I ja sam cuo da je samsung plazma serije 8000 jako kvalitetna. Hvala na odgovoru. Da li ima dugme za THANKS. Hvala djidji77 i bazdi.:wave:

Poslednja izmena:
samo plazma i to ili Samsung ili Panasonic. Panasonic je skuplji ali po meni nije toliko bolji, ako je i bolji uopšte!

btw da li je moguće da neko razmatra LG-a? dobre su im klime i poneki model frižidera, ali televizori su im u rangu Beka, Gorenja, Foxa, Elina...

p.s. imaj na umu da će ti račun za struju biti veći za jedno 700-800 dinara mesečno, u slučaju kupovine plazme. to im je jedina mana :)

Ne bi se UOPŠTE složio s tobom. Broj 1. u svetu plazmi je Panasonic. S druge strane neće čovek da kupuje plazmu od pre 10 godina. Maksimalna potrošnja struje kod 50vt50 je 240w za 2d i 350w za 3d. Ako si imao neki crt 29 tv onda si smanjio potrošnju. Pogledaj http://www.televisioninfo.com/content/Samsung-PN59D8000-Plasma-3D-HDTV-Review/Power-Consumption.htm

@niXmaX
Ako možeš napiši ime tog lika sa KP od koga je kupio tvoj drug TV a nije uspeo da ostvari garanciju. Puno bi mi značilo pri daljoj selekciji trgovaca sa KP.

Planiram da do nove godine kupim tv
LG 42LM660 od ovih sa KP. Još se raspitujem kod njih i sa dosta njih sam kontaktirao. Mada nemogu još da se odlučim i naručim Tv. Jedino što me sputava jesu te njihove garancije na reč. Par njih mi je čak reklo da nedaju nikakvu pismenu overenu garanciju i nedaju fiskalni račun već kad se nešto desi televizoru oni ga nose na servis. Kao neki izgovor pominju da kupuju tv na veleprodaji pa zato nemogu da daju račun. Meni tu nešto nemiriše na dobro. Možda grešim ali poučen dosadašnjim lošim iskustvom kad sam verovao trgovcima veoma sam oprezan.

Ja sam ovih dana ispitivao dosta te prodavce u vezi Panasonic modela, LG, Samsunga i ispostavilo se da BUKVALNO NIKO od tih koji se najviše reklamiraju ne daje nikakvu garanciju ako ti se nešto desi. U smislu dobićeš račun i posle se *ebi sa njim. Za Panasonic mi niko nije znao tačno da objasni kako se to kod nas ostvaruje i da li može uopšte da se ostvari. Sve se svodi na to da ga sam vozaš po servisima kojih ima dva ili tri i ako ti se smiluju da ga prime sa mađarskim računom onda imaš sreće. Nekome prime, ako ne laže, a neko bude ispaljen. Zato sam lepo preko firme u kojoj radim našao "legalan" tv sa garancijom, izašao me je 100€ više od mađarskih ali bar ne brinem. Inače Toshiba 40RL938 SMART WiFi je u pitanju za 59990din. U našim radnjama je 79990. Bila su dva komada i uzeo je i komšija samnom i TV radi odlično. Nije 3D al ko ga šiša.

Pa i da se nadje firma koja uvazava garancije iz Madjarske kako odneti na garanciju kada ne dobijamo racun? Za Lg uvazavaju, imate info na prethodnim stranama ali ne verujem da bi bez racuna.

Vidim da ovde svi pricaju najvise o LG i Samsungu. Jel razmatra neko Philips televizore?

Ja zato gledam da kupim tv i da uz njega dobijem garanciju i račun. Pa i ako taj neki prodavac nestane imam neki papir kako bi mogao da ostvarim garanciju. Dobio sam dobru ponudu za od prodavca sa KP. TV ima original overenu garanciju koju dobijam i daje mi lik fotokopiju madjarskog računa na kom je još pored mog televizora nekih 5 drugih. Pa me buni hoće li servis uvažiti kopiju fiskalnog. Jer pre par godina sam nosio kameru canon na servis imao izbledeo fiskalni na kom se nije videlo bukvalno ništa i fotokopiju istog računa i tad su mi uvažili.
A odlučujem se za
LG 42LM620 jer sam zvao servisa 2 a u trećem bio lično i potvrdili mi da LG garancija važi kod njih uz račun i garanciju. Uzeću LG pa taman da su me i slagali serviseri

Meni se par puta dešavalo da naši ne priznaju garanciju za TV kupljen kod nas. To je još iz CRT ere. NS radnje i servisi kojih više i nema zbog takvog ponašanja prema kupcima.

Preko Andora ima garancija, on snosi troskove slanja itd, ponekad je garancija preko njega pouzdanija od nasih :p ja od njega uzimam u poslednjih godinu i po dana bilo sta od tehnike, dslr, ipad, sada cu i 42lm660s. Sto se tice toga da je lg sada nize razredna firma, tako su i pricali za samsungove telefone pre par godina pa vidi gde su sad ako baziras svoju procenu na tvima iz prethodne decenije :) Osim ako nisi probao nove modele lg televizora pa ti nesto ne stima kod njih

Da i ja ispametujem malo...

Cisto da ispravim gore navedenu zabludu iako je skrstic vec ispravio djidji77-a... Imao sam LCD 32" a sada plazmu 42", sa najmanje 12 sati koriscenja dnevno, racun za struju mi se nije povecao uopste a pritom nas je dvoje u domacinstvu, ne trosimo mnogo kw tako da bi morali da primetimo razliku...

Drugo, imao sam LCD, LED je malo bolji ali plazma je plazma. 42" gledam sa 2,5 m, gosti kada dodju sednu u fotelje na pola od toga i iako je moj LG samo 1024x768, ja "strucnjacima" prodajem kao full HD, naravno ne primecuju razliku, svi su odusevljeni mojom slikom (Telekom IP TV) i svi redom kupuju LED... :) :) :) Ne vredi korejci su dosta ulozili u industrijski marketing, japanska industrija je na kolenima, naravno, ne zbog lose tehnologije nego zbog skuplje radne snage (bez obzira gde se sklapa) ali to je druga prica, svi znaju da plazma curi itd... :)

Naravno sada je Full HD standard pa necemo i pricati o HD Ready ali ja sam moj kupio posto sam pola sata gledao u N....u jedan pored drugog, HD i ne HD sa istog Ful HD plejera i nisam primetio razliku. (Ima i dijagram na netu, mislim preko dva metra niko nije u stanju da vidi razliku, a ne samo ja)

Za Smart televizore, ja ne bih davao pare a mislim i za sve za nas sa foruma da vise vredi jedan umrezen nettop pored televizora, e sad za nase roditelje je druga prica, Smart je jednostavniji, njima laksi za upotrebu itd itd...

Kazem moj favorit je plazma ali iznad plazme je velicina, kada me pitaju za savet, ja samo kazem, (sto i svaka zena :) ) sto veci, to bolji, jos jednom da ponovim, meni 42" na 2.5 m nije veliko, cak prilikom gledanja filmova pozelim, a i kupicu 47 ili jos bolje 50, pitanje trenutka...

3D me je odusevio, samo mislim da je pitanje sadrzaja, mi smo jos, vise na Divx - Xvid vise nego na HD i Full HD...

Fotoaparate uzimam kod Andija i njegovih kolega, neznam kolika je razlika u ceni kod televizora, sve je to lepo, dobijes fiskalni, garanciju itd ali TV je velik, treba ga nedaj boze poslati itd itd... To kako ko zeli, njegova volja...

Ne bi se UOPŠTE složio s tobom. Broj 1. u svetu plazmi je Panasonic. S druge strane neće čovek da kupuje plazmu od pre 10 godina. Maksimalna potrošnja struje kod 50vt50 je 240w za 2d i 350w za 3d. Ako si imao neki crt 29 tv onda si smanjio potrošnju. Pogledaj http://www.televisioninfo.com/content/Samsung-PN59D8000-Plasma-3D-HDTV-Review/Power-Consumption.htm

nema potrebe da gledam bilo šta, jer pre 10 godina plazma od 46" je vukla iz mreže 1000-1100W a danas, plazma od 64" "vuče" od 380 do 420W u zavisnosti od sadržaja slike kao i podešenosti. radi poređenja, za istu dijagonalu, LED vuče oko 180W.
Panasonic je bio "Broj 1. u svetu" ali isto pre 10-15 godina. mnogi proizvođači su u međuvremenu dosta napredovali u tehnologiji i proizvodnji, a najviše od svih Samsung, tako da kada danas porediš neki Panasonic top model tipa TX-P65VT50E sa recimo Samsungom PS64E8000, teško da ćeš naći opravdanje za 600€ razlike u ceni.

@liverpoll

ti si druže imao neki 32" LCD koji je bio na takvom tehnološkom nivou da je trošio struju kao plazma od 42". vi očigledno neshvatate da LCD troši više struje od LED-a, a da plazma troši najviše od svih i da na današnjem nivou razvoja tehnologije to iznosi 2-2,5x više u odnosu na LED.

p.s. a Panasonic kupi slobodno, samo mi javi da li je proizveden u Svilajncu.

Poslednja izmena:
Vidim da ovde svi pricaju najvise o LG i Samsungu. Jel razmatra neko Philips televizore?

sa Philipsom ti je ista priča kao sa Sonijem. bio nekad najbolji ali izgubio trku sa koreancima... nažalost :(

imao pre 6 godina najskupljeg Philipsa u to vreme (od svih modela i marki), 37" LCD - teška srca przinajem, jedina bačena para u mom životu.....

Poslednja izmena:
Kako mislis da mi ne shvatamo a da ti shvatas... Dva do dva i po puta manje ili vise od nista je nista... Kada sam uzimao plazmu, 42" je trosila do 350W a LCD mislim 250, danas LED trosi kao sto kazes 180W a plazma 250W medjutim ovo je max potrosnja, tj snaga trafoa, ono sto navodis da plazma trosi 80 do 90 procenata snage trafoa je netacno, plazmina potrosnja mnogo vise zavisi od osvetljenosti posto crni pikseli ne trose nista za razliku od LCD-a sa neonkama ili LED diodama koje su stalno upaljene, verovatno je nesto manja potrosnja LCD LED televizora sa dinamickim osvetljenjem gde elektronika gasi grupe LED dioda po potrebi na tamnim delovima slike a opet ne verujem puno u tu tehnologiju, hajde prelazi izmedju osvetljenih i neosvetljenih delova pa onda brzi prelazi na belo gde led diode kasne sa paljenjem, osim ukoliko ne citaju signal unapred sto znaci da ces penal videti nesto kasnije... :)

Ma dobro, nijanse su u pitanju, ja sam napisao da pametujem malo, sto znaci da pricam onako, neobavezno, moja razmisljanja itd a ti bas da mi kazes da ne shvatam... Shvatam ja sta je sto vati ali ja jos nisam vozio auto na plin, pre na benzin a sada kada se dizeli vrte kao benzinci, na dizel, vidim ide vreme turbo i bi turbo benzinaca, verovatno, sto ne, svako zadovoljstvo se placa... A sto se zadovoljstva tice, bas na ovom sajtu, ako ne gresim, na testu LED televizora je napisano da su se po kvalitetu slike "priblizili" kvalitetu slike na plazma televizorima...

Posto vidim da je tebi potrosnja glavna stavka, jesi li mozda izguglao koliko potrose za 24 h danasnji LCD - LED - Plazma televizori... Sad cu probati da nadjem, ne bi bilo neverovatno da su testovi lazirani posto je industrijski marketing cudo a novinari mnogo jeftiniji od tehnoligije... Itd, itd...

P.S. Evo malo googlao i zanimljivo, vecinu sajtova koje sam izguglao su datumirani pre 2009, znaci posao je obavljen, plazma je ubijena, nema potrebe vise placati...

Naprimer na sajtu od maja 2009: http://www.displayblog.com/2009/05/12/power-consumption-lcd-vs-plasma/
Osim sto pise... "Despite plasma’s superior picture quality and lower large screen pricing..."
Kazu da plazma trosi vise ali zanimljivo da konkretno moja LG 42" "There was a single 42″ plasma TV with a 1024 x 768 pixel format and that consumed 181W." Naravno, Full HD je tada trosila vise ali sada trosi bas toliko, oko 180 a ako LED trosi 90 pa neka ga... :)

Ima jos toga, naprimer... http://plasmatvbuyingguide.com/hdtv/plasmatv-green.html

Evo sajta kome prilicno verujem, http://www.digitalversus.com/duels-...nergy-consumption-lcd-vs-plasma-tv-ap654.html

Gde plazma trosi upravo koliko je djidji77 naveo, 2.5 puta vise od LED-a ali i televizori su ocenjeni sa ocenama 4 za plazmu i 3 za LED LCD pa sad neka svako bira sta mu odgovara... :)

Poslednja izmena:
druže jel' ti barataš nekim drugim podacima sem iz fabričkih pamfleta? ako si obratio pažnju kod plazmi daju čak tri različita podatka:

- Power Consumption (Energy Saving Mode) 181W
- Typical Power Consumption 282W
- Maximum Power Consumption 512W

gore napisani podaci se odnose na Samsung PS64E8000.

zbog toga sam ja kupio uređajčić koji meri potrošnju i lepo merio, pa ti mogu reći da sigurno nikad nećeš gledati TV u režimu "Energy Saving Mode" ili "Typical Power Consumption" jer je slika više nego bjak.... kad lepo našteluješ sve parametre slike da ona "izuva" tj da oduzima dah, znaj da gruva preko 400W iz mreže :)
u dugoj sobi imam UE55D8000 i tu potrošnja ne prelazi 120W ni u jednoj varijanti podešavanja.
možda na prvi pogled deluje da potrošnja struje nije bitna stavka, ali ako se izvede matematika da recima plazmo troši 250W više na sat i da se TV gleda prosečno 12h dnevno, lako je izračunati da je to na mesečnom nivou orjentaciono 90kWh ili oko 1000kWh godišnje, što mu u parama dođe oko 100€. ne znam da li to nekome bitno ili ne, ja sam to samo napomenuo čisto radi objektivnosti i činjeničnog stanja.

@skrstic

pošto si već spominjao 29" CRT, naterao si me da izmerim koliko troši KV29FQ75D koji eto još slučajno imam i bićeš iznenađen - troši neverovatnih 140W.... tako da izvuci zaključak šta možeš da uradiš sa svojom teorijom da plazma od 50" troši manje struje od 29" CRT-a.

Pa odlicno... Uporedio si neuporedivo bolju plazmu od 64 inca sa losijim LED-om od 55 inca, koliko je to veca povrsina panela ???? A ako uporedis jos Typical Power Consumption 282W sa tvojih izmerenih 120W u svakoj varijanti podesavanja, daje razliku od 162W pa puta 12 sati gledanja 2.000W sto po nasoj ceni struje od 7.89 dinara po KW daje 15 dinara pa puta 365 dana sto cini neverovatnih 5.000 dinara godisnje !!! Hajd sad' nadji podatak za plazmu od 55 inca i razlika ce biti, koliko ??? I priznaj da vozis na plin ! :)

Izvini, jos nisam ukapirao, ti imas Samsung 55 inca, kad ukucas taj model u pretragu, izbaci Samsung flag ship, platis ga naprimer 2.000 eura, dolara, funti, za pet godina prodaces ga za 300 e, d ili f, izgubices na amortizaciji xxx i gledas razliku u potrosnji a ne gledas ono sto treba da gledas, sliku... Mogu da razumem "koliko trosi" u ekonomskoj klasi, pa i u srednjoj klasi koja je pred izumiranjem ali u Hi End za 50 godisnje...

^ Kakva besmislena argumentacija. Pa čovek IMA tu plazmu, pa mu očigledno ne smeta potrošnja. Jednostavno je napisao kolika je potrošnja u realnom korišćenju, jer je imao mogućnost da to izmeri. Smatram njegovo merenje daleko korisnijim od fabričkih podataka. Kome je to bitno, sad ima gde da pročita.

Pa odlicno... Uporedio si neuporedivo bolju plazmu od 64 inca sa losijim LED-om od 55 inca, koliko je to veca povrsina panela ???? A ako uporedis jos Typical Power Consumption 282W sa tvojih izmerenih 120W u svakoj varijanti podesavanja, daje razliku od 162W pa puta 12 sati gledanja 2.000W sto po nasoj ceni struje od 7.89 dinara po KW daje 15 dinara pa puta 365 dana sto cini neverovatnih 5.000 dinara godisnje !!! Hajd sad' nadji podatak za plazmu od 55 inca i razlika ce biti, koliko ??? I priznaj da vozis na plin ! :)

molim te samo mi objasni kako je UE55D8000 loš model LED-a? pa to je Samsungov flagship LED :)

inače vozim dizela od 204KS a likovi koji kupe nadrkani benzinac pa ugrade plin, su mi jadni :)

Moze li mi neko pomoci oko best by TV-a ulozeno - dobijeno. 46" - 50" Brand: Panasonic, Samsung; Plazma - LED? Hvala.;)

Kad sam gledao koji tv da kupim nije mi uopste palo na pamet da gledam koliko trosi jermi jr to nebitno.
Kvalitet slike je ono sto je bitno. Dodatne opcije kao mreza, medija plejer, 3D... kakva potrosnja i kakvih 12 sati dnevno gledanja tva.

šta da kažem osim da sam uzeo ST50.
+1 za ST50.
+1 Aaaaaand... back to topic...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno