Šta je novo?

Kućna multimedija televizor za EON Smart Box

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

DULE98

Cenjen
Učlanjen(a)
17.04.2012
Poena
160
@DULE98 Eon box nema HDD (ni SSD) već koristi eMMC za "storage". Veličina toga je 8GB ali je od toga korisniku dostupno samo 4.1 (na SDMC modelu Eon boxa) ili 4.2 GB (na KAON modelu) . RAM ima 2GB.

Nov TV ako kupuješ ako je 4K praktično ne postoji TV koji nije SmartTV (sad koliko dobar ili loš SmartTV OS ima to je druga stvar). Postoje jeftiniji SmartTV sa bezveznijim OS gde ima šaku jada aplikacija da biraš i postoje skuplji sa popularnijim OS poput AndroidTV / Google TV. I nije retkost tj česta je pojava da isti proizvođač u najnižoj / najjeftinijoj klasi TV-ova koristi jedan bezvezniji OS ("baziran na Linuxu", za koji praktično osim YouTube i Netflix nema skoro ništa drugo od aplikacija) a kod skupljih koristi nešto bolje i upotrebljivije.
Odlučio sam se da uzmem smart tv i box u sbbu, s obzirom da je skoro svaki tv svakako smart, a box je plus 500din mesečno tako da nije skupo. E sad mislio sam da uzmem fox ili vox neki 43 ili 50 55 incha. Fox je na webOsu, vox je na Linuxu ili android. Raspon cena od 25k do 35k, bio do gigatrona i sad su me izgavranisali radnici tamo da je fox i vox lošeg kvaliteta, i da je bolje da za malo jače pare uzmem hisens, koji ima Vidaa os. Jel ima neko iskustva sa Vidaa? Mislio sam da TV ima os da nije android s obzirom da je box android. Hvala društvo

Najveći nedostatak u celoj priči je to što si uzeo taj šugavi box za 6k godišnje, umesto da si uz malu doplatu kupio sebi bar mi box koji bi ti radio godinama. Kako god, Fox sa webOS ti završava posao u ovoj kombinaciji, a od tog boxa odustani ako nije kasno i uzmi nešto kršteno.

Najveći nedostatak u celoj priči je to što si uzeo taj šugavi box za 6k godišnje, umesto da si uz malu doplatu kupio sebi bar mi box koji bi ti radio godinama. Kako god, Fox sa webOS ti završava posao u ovoj kombinaciji, a od tog boxa odustani ako nije kasno i uzmi nešto kršteno.
Nisam jos nista uzeo, gledam sta je najisplativije, nije box 6k godišnje, nego je skuplji paket u sbbu i brzi internet, i onda se dobija i box uz to

Uh, sve bedak do bedaka, znaci ne valja ni jedan os, meni je bitno da tv radi, kakav je os manje vise, ako će nedostatak aplikacija pokriti smart box od sbb?

Ako imaš Android box (i ako ćeš uvek imati Android box, tipa ako taj crkne ili ako promeniš provajdera / odeš sa SBB-a ti je plan da kupiš Android box) realno je nebitan OS na samom TV.

A OS hierahija od boljeg ka gorim je manje-više ovakav:

AndroidTV > Android > WebOS > Tizen OS > VIDAA > ostalo "nazovi smart" đubre gde nema maltene ništa osim YouTube i Netflix.

Ako imaš Android box (i ako ćeš uvek imati Android box, tipa ako taj crkne ili ako promeniš provajdera / odeš sa SBB-a ti je plan da kupiš Android box) realno je nebitan OS na samom TV.

A OS hierahija od boljeg ka gorim je manje-više ovakav:

AndroidTV > Android > WebOS > Tizen OS > VIDAA > ostalo "nazovi smart" đubre gde nema maltene ništa osim YouTube i Netflix.
Evo bili smo malopre do sbb i potpisali ugovor uz svaki paket se dobija box tako da to je zagarantkvano, e sad ja sam mislio isto tako da je webos najbolji posle androida (koji svakako imam u boxu) ali su mi u gigatronu npr rekli da webos ne daje apdejtove redovne i da npr ne moze da pokrene EON aplikaciju. I problem je što webos daje fox (koji su izgleda bas losi televizori) I LG koji mi je van cenovnog opsega, da li da uzmem hisense na kraju ili Samsung 43inch 4k za 40000

Eon na fox-u sa webOS-om radi bez ikakvih problema,model tv-a 42wos630e,ne znam koji si konkretno gledao pa su ti rekli da ne može da pokrene?Odoh u off, nije tema za fox televizore, ako hoćeš više informacija, ima posebna tema.

Evo bili smo malopre do sbb i potpisali ugovor uz svaki paket se dobija box tako da to je zagarantkvano, e sad ja sam mislio isto tako da je webos najbolji posle androida (koji svakako imam u boxu) ali su mi u gigatronu npr rekli da webos ne daje apdejtove redovne i da npr ne moze da pokrene EON aplikaciju. I problem je što webos daje fox (koji su izgleda bas losi televizori) I LG koji mi je van cenovnog opsega, da li da uzmem hisense na kraju ili Samsung 43inch 4k za 40000
Generalna preporuka je NE slušati prodavce po prodavnicama tehničke robe. Oni su najčešće (čast izuzecima) priučeni i nemaju pojma o stvarima koje prodaju. Njihovo znanje se završava na čitanju specifikacija koje i sam možeš pročitati. Kad bih pričao koliko sam netačnih informacija od njih dobio, ovaj post bi bio kilometarski.
Bolje se informiši po netu, na forumima. Imaš i ovde sekciju o televizorima, a ima u sekciji "šta da kupim" dosta tema o kupovini tv-a

On izgleda neće android jer android već ima na eon box-u. Zato razmatra sledeći najbolji tj. Webos.
Ako ipak hoće android onda u tom cenovnom rangu može da razmatra i Tesla tv.
Skoro sam kupio za starije ljude 50E625BUS za 34.000 (doduse sa popustom koji daju u gigatronu kad kupuješ bancaintesa karticom).
Za te pare ne verujem da ima bolja kupovina, jako korektan tv i slika na njemu

On izgleda neće android jer android već ima na eon box-u. Zato razmatra sledeći najbolji tj. Webos.
Ako ipak hoće android onda u tom cenovnom rangu može da razmatra i Tesla tv.
Skoro sam kupio za starije ljude 50E625BUS za 34.000 (doduse sa popustom koji daju u gigatronu kad kupuješ bancaintesa karticom).
Za te pare ne verujem da ima bolja kupovina, jako korektan tv i slika na njemu
Pa da, nekako mi nema smisla da imam Android na tv koji ima 1.5gb rama, i android na boxu koji ima 2gb rama, onda automatski necu imati ni potrebu da koristim Android na tv xD

Nazad
Vrh Dno