Šta je novo?

Kućna multimedija Televizor od 49-50 inča do 700e

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

anicai

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2017
Poena
185
Drugarica traži neki TV od 49-50 inča za 700e, pa bih vas molila ako možete da date neku preporuku. Treba joj za gledanje televizije (eon), filmova i serija (Netflix, HBO, Plex), YouTube. Ona je videla ova dva, Sony KD-49XH8096 i Samsung QE50Q65TAUXXH, da li valjaju ili ima nešto bolje u ovom cenovnom rangu? U obzir dolaze isključivo domaće radnje jer uzima na rate.

Zavisi šta je bitno i gde/šta se gleda. Po meni, uvek je bolje ići na VA (tj najbolje ići na OLED, al to je druga priča već), IPS prosto ima užasan kontrast i crnu.

Tako da, od ta dva, Samsung (iako mi je generalno draži Sony, al tu treba juriti najmanje x85j).

Ipak, i taj Samsung nije nešto vredan tih para realno. Bolje uzeti TCL 50C715 (opet ga ima u prodaju, 57k je sad, malo skuplje, al ipak se ispalti), ili, ako ušteda nije tako bitna, ići na Hisense 50U7QF (68k).

TCL je u prednosti sa operativnim sistemom, ima Android, i sve što ide sa tim. Lično ga imam, i odličan mi je.

Hisense ima loš OS, ali ima ono osnovno (bar mislim da ima EON, nisam siguran, neki modeli imaju, neki ne), ali zato ima daleko svetliji panel, i najjeftiniji je TV sa "pravim" HDR prikazom.

Pa oled joj je van budžeta tako da to ni ne razmatra. A ovaj Sony sam videla da ga je Benchmark ocenio kao najbolji TV do 800 evra.

TCL i Hisense imaju sve od ovih nabrojanih aplikacija? Eon joj je bitan, to obavezno mora da ima. Inače, nije TCL skuplji jer je budžet 80k, tj 700 evra.

Poslednja izmena:
Drugarica traži neki TV od 49-50 inča za 700e, pa bih vas molila ako možete da date neku preporuku. Treba joj za gledanje televizije (eon), filmova i serija (Netflix, HBO, Plex), YouTube. Ona je videla ova dva, Sony KD-49XH8096 i Samsung QE50Q65TAUXXH, da li valjaju ili ima nešto bolje u ovom cenovnom rangu? U obzir dolaze isključivo domaće radnje jer uzima na rate.
Sony, naravno. Prvenstveno zbog Android OS-a.
Ja imam u spavaćoj sobi 43XH8096, spomenuo sam to u ovom postu i veoma sam zadovoljan, ali ne bi pogrešila ni sa Philipsom koji bi trebalo da je jeftiniji.

Pa oled joj je van budžeta tako da to ni ne razmatra. A ovaj Sony sam videla da ga je Benchmark ocenio kao najbolji TV do 800 evra.

TCL i Hisense imaju sve od ovih nabrojanih aplikacija? Eon joj je bitan, to obavezno mora da ima. Inače, nije TCL skuplji jer je budžet 80k, tj 700 evra.
TCL ima Android, tako da ima sve moguće aplikacije (a i mnoge druge veoma korisne poput smarttubenext-a, koji je odlična zamena za youtube...), i on je najjeftiniji od svih pomenutih, po meni najbolja kupovina. Hisense u7qf sad vidim da stoji među preporučenim TV-ima na zvaničnoj EON stranici, tako da i on podržava sigurno EON.

Na Bench videu ne kažu da je najbolji TV do 800 evra, već da je prvi ozbiljniji TV poznatijeg brenda, i da je dobar izbor za one kojima je brend bitan i koji će gledati uglavnom samo TV program lošijeg kvaliteta, jer ima dobar upscale. Posle i sami kažu da u klasi ima daleko kvalitetnijih prikaza slike, i pomenu upravo Hisense U7QF. :)

Sony KD 50x80j. Najtoplija preporuka. Moze da se nadje kod nas za 85-90k. Model za 2021 godinu. Mislim da za te pare i za namenu koju trazis nema boljeg izbora.

Ima li neko onu uporednu tabelu sa lg tv-ima za 2021 godinu gde su specifikacije?

Na Bench videu ne kažu da je najbolji TV do 800 evra, već da je prvi ozbiljniji TV poznatijeg brenda, i da je dobar izbor za one kojima je brend bitan i koji će gledati uglavnom samo TV program lošijeg kvaliteta, jer ima dobar upscale. Posle i sami kažu da u klasi ima daleko kvalitetnijih prikaza slike, i pomenu upravo Hisense U7QF.
Iskrena da budem, nisam slušala šta su pričali, samo sam bacila pogled na nabrojane televizore. Pogledaću malo pažljive.
Ona je sumnjičava prema TCL i Hisense jer ih nikad nije koristila, ali razmisliće.

Sony KD 50x80j. Najtoplija preporuka. Moze da se nadje kod nas za 85-90k. Model za 2021 godinu. Mislim da za te pare i za namenu koju trazis nema boljeg izbora.
Hvala, pogledaćemo. A x85j ne mogu nigde da pronađem u ponudi.

Iskrena da budem, nisam slušala šta su pričali, samo sam bacila pogled na nabrojane televizore. Pogledaću malo pažljive.
Ona je sumnjičava prema TCL i Hisense jer ih nikad nije koristila, ali razmisliće.

Hvala, pogledaćemo. A x85j ne mogu nigde da pronađem u ponudi.
Ja sam pred novu godinu uzeo x80j od 55" i jako sam zadovoljan. Model od 50" iz te serije je jedini sa VA panelom koji ima bolji kontrast i taj tip panela koliko vidim vecina korisnika preferira u odnosu na IPS panel koji je na ostalim modelima pomenute serije. Pogledaj ga po radnjama, samo proveri gde mu je trenutno najpovoljnija cena.

Da taj je sigurno sa VA panelom.
Nesto sam gledao, nisam siguran da x85j postoji u velicini dijagonale 50",raspitaj se malo.
Inace sto se tice dileme VA ili IPS panel, odluci sama sta ti se vise svidja. Moj TV je IPS i nemam ama bas nikakvih primedbi, niti ja tu uocavam bitne razlike u kvalitetu slike za gledanje TV programa i filmova. To ovi sa malo istancanijim osecajem za kvalitet slike uocavaju i predstavlja im bitan faktor prilikom kupivine TV-a.
Ja nikad nisam pravio razliku ni izmedju plavusa i crnki a kamoli izmedju TV panela 😁.
Salim se malo, a sto se tice tog Sony-ja neces pogresiti, koji god da je panel.
I jos jedna sugestija. Ako imas mesta za 55" idi na to, nije prevelik, a malo je skuplji od 50". I x85j sigurno imas u toj velicini.

Godinu dana imam 55xh8096 i prezadovoljan sam. Jeste IPS i tačno je da mu kontrast nije najbolji. To se najviše vidi kad se pusti nešto sa Netflix-a, a gleda se u mraku. Kada je upaljeno svetlo u sobi ne primeti se toliko. Boje su fantastične. Android radi veoma brzo i fluidno.
Jako je bitno, po meni, da posttoji garancija na TV od bar 5 godina. Ne znam da li Sony još uvek ima.
Moja preporuka je Sony, pod uslovom da je i dalje garancija 5 godina. I to model 2021 x80j ili x85j i jače. To je već pitanje budžeta.

I jos jedna sugestija. Ako imas mesta za 55" idi na to, nije prevelik, a malo je skuplji od 50". I x85j sigurno imas u toj velicini.
Za ovo si apsolutno u pravu. I ja je ubeđujem da uzme 55, ali neće da me sluša. Meni je 55 stao u sobu od oko 16 kvadrata, a njoj ne može u sobu od preko 20, al šta ću, ima neki čudan aranžman, mnogo je komplikovana.

Odlučila se na kraju za Sony x80j od 50 inča. Hvala svima na pomoći. :)

Pozz svima,
Evo mene je @BorisBeaM ubacio ovde da se raspitam u vezi tv - 50" do 75k dinara. Vidim da je preporuka za Sony, ali je on preko 100k dinara, pa me zanima sta preporucujete u ovom cenovnom rangu?
Ja sam bio zainteresovan za:
1. LG 50NANO773PA
2. LG 50UP81003LR

ali kako mi Boris rece ima boljih modela, pa ako mozete da mi kazete sta je to bolje bio bih vam zahvalan.
:) - mala ispravka, ja sam bio gledao cenu za Sony x80j

Poslednja izmena:
^ Pa pisah gore koje ja preporučujem, TCL 50C715 za 57k (quantum dot, VA panel, android) ili Hisense 50U7QF za 68k (isto QD VA, ali sa 700 nita osvetljenja i "pravim" HDR-om, ali ima njihov OS koji je mnogo siromašniji od androida).

I taj Sony 50x80j nije toliko skup, on je 84.5k.

Da, taj. Ima ga na drugim mestima za koju hiljadu manje.

Koliko znam, samo LG ima taj Magic daljinski, mada se mogu kupiti slične stvari za svaki TV naknadno.

Zaboravih da kažem glavnu stvar za Hisense U7QF, ima i Full Array Local Dimming jedini od pomenutih.

Ja sam u istoj nedoumici sta da uzmem u cenovnom rangu do 70-80.000, merkao sam hisense u7qf zbol local dimminga, quantum dot tehnologije i dobrog osvetljenja + 5 god.garancije ako to jos uvek vazi - bilo je i 7 godina - jedino mi smeta onaj operativni sistem vidda, igrao sam se malo sa njim kod druga, veoma siromasan - vise sam za android. S druge strane sto se tice upskalinga ovih nasih kanala u jadnoj rezoluciji na 4k, raspitivao sam se i kazu da to najbolje rade lg televizori - koji su za 69.000 daleko gori u svemu od onog hisense u7qf i jedva po koji lg ima produzenu garanciju od 5 godina. Od silnog mozganja na kraju nisam jos uvek pazario nista a u7qf se polako rasprodaje sa lagera - tamo gde sam video da je najpovoljniji vise ga nema na lageru.

Poslednja izmena:
Ima li neko MI P1 55"? Smatra li se dobrom kupovinom za 70-80000?

^ Nemam ga, ali ne deluje kao dobra kupovina pored konkurencije. I prethodnik mu je bio slab, a ne vidim da su se mnogo popravili. Da je 20-ak hiljada manje, imao bi više smisla.

^^ Čini mi se da opet ima 7 godina garancije za njega. Što se upscaling-a tiče, istina je da su tu slabiji Hisense i TCL, barem u ovim jeftinijim modelima (i onima za naše tržište, US ima daleko bolji line-up).

Sa druge strane, LG stvarno nije za preporuku sve do OLED modela, skoro svi od konkurencije ih biju kvalitetom slike i karakteristikama. Odlično procesiranje slike ima i Sony, a tu negde su i Samsung, Philips, pa i Panasonic (naravno, zavisi i od konkretnog modela).

TCL ima Android, tako da ima sve moguće aplikacije (a i mnoge druge veoma korisne poput smarttubenext-a, koji je odlična zamena za youtube...), i on je najjeftiniji od svih pomenutih, po meni najbolja kupovina. Hisense u7qf sad vidim da stoji među preporučenim TV-ima na zvaničnoj EON stranici, tako da i on podržava sigurno EON.

Na Bench videu ne kažu da je najbolji TV do 800 evra, već da je prvi ozbiljniji TV poznatijeg brenda, i da je dobar izbor za one kojima je brend bitan i koji će gledati uglavnom samo TV program lošijeg kvaliteta, jer ima dobar upscale. Posle i sami kažu da u klasi ima daleko kvalitetnijih prikaza slike, i pomenu upravo Hisense U7QF. :)

Ima li se gde sada kupiti Hisense 50u7qf,kako se generslno pokazao jel mislis da je bolji izbor od naprimer samsunga QE50Q60BAUXXH?

Hisense 55U8HQ sam kupio pre mesec dana, tada je bio na popustu ,78k din. Za ta pare nema bolje. Mislim da je sad malo skuplji, ali je tv za svaku preporuku. Mini led, odličan 1300 hdr itd. , Dolby Vision filmovi na Netflixu i Disney+ izgledaju super. Na žalost nema 50" model.

Hisense 55U8HQ sam kupio pre mesec dana, tada je bio na popustu ,78k din. Za ta pare nema bolje. Mislim da je sad malo skuplji, ali je tv za svaku preporuku. Mini led, odličan 1300 hdr itd. , Dolby Vision filmovi na Netflixu i Disney+ izgledaju super. Na žalost nema 50" model.
Sta mi savetujes od 50incha da valja nije presudna cena samo da nije nesta bas preskupo.😅

Nazad
Vrh Dno