Šta je novo?

Kućna multimedija televizor: Hisense ili FOX

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Rodja45

Zapažen
Učlanjen(a)
30.01.2024
Poena
1
Potrebna mi je pomoc prilikom odabira tv-a
Dvoumim se izmedju dva modela , istog cenovnog ranga

HISENSE 40A5KQ​

Fox led tv 43WOS640E​

najpre, ovo su televizori iz različitih kategorija.
40A5KQ je Full HD iliti 1080p dok je 43WOS640E Ultra HD iliti 4K

no, ako je izbor isključivo između ova dva, ja bih izabrao 40-icu Full HD.

Da, znam, i to je najveci razlog moje nedoumice.
Skeptik sam prema fox-u, a dosta vise nudi, zato mi je i potrebna pomoc.
Ne mora biti samo izmedju ova dva, ako imas nesto na umu reci.
Hvala puno na odgovoru

Mi radimo FOX u garanciji i ti WOS modeli imaju LG mainboard i ako ima ovakav daljinski onda jeste LG. Tu čak i odgovara LG daljinac kao zamenski. Pogledaj najbolje negde u radnji kako ti se sviđa slika pa odluči. Imali smo ih letos na servisu, model 43WOS600A, crkavale su ploče od groma preko HDMI, što je viša sila. Inače rade ok, ne crkavaju same od sebe.
Ima kao i LG WebOS operativni sistem, daljinac sa mikrofonom za glasovne komande i air mouse. Sad ti odluči da li bi ti više odgovarao android ili WebOS kao što ima i LG. Probaj negde u radnji najbolje.

Prilozi

• FOX 43WOS600A Daljinski.jpg
    FOX 43WOS600A Daljinski.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 74
Nema tu puno razlike u kvaltetu, znači ipak fox zbog mogućnosti 4k i zbog 3 inča većeg ektana što nije zanemarljivo
Да, тако сам нешто и ја контао, хвала пуно!
Mi radimo FOX u garanciji i ti WOS modeli imaju LG mainboard i ako ima ovakav daljinski onda jeste LG. Tu čak i odgovara LG daljinac kao zamenski. Pogledaj najbolje negde u radnji kako ti se sviđa slika pa odluči. Imali smo ih letos na servisu, model 43WOS600A, crkavale su ploče od groma preko HDMI, što je viša sila. Inače rade ok, ne crkavaju same od sebe.
Ima kao i LG WebOS operativni sistem, daljinac sa mikrofonom za glasovne komande i air mouse. Sad ti odluči da li bi ti više odgovarao android ili WebOS kao što ima i LG. Probaj negde u radnji najbolje.
Поздрав
Да видео сам то, заправо и погледао клип баш на " benchmark" yt каналу где је било приче о томе само за већи екран 😁
Послушаћу савет, сматрам да је стварно најбоље проверити у продавници. Хвала пуно

Poslednja izmena:
Ja sam skoro imao slicnu dilemu, i citajuci ovde bas dosta losih iskustava sa manje vise svim brendovima, porucio fox50wos, najvevi moguci za koji imam mesta dok probam da opravim stari lcd 46 samsung. Pa ako me krene malerisanje, bar da znam da sam uzeo najjeftinije .. od slike ne ocekujem (kad tv stigne, zato futur) nista, samo da radi ;)

Odmah ga otvori, proveri ekran i snimaj ceo postupak od pocetka do kraja.

Ja sam vracao 2x 43WOS620D, prvi put zbog mrtvog piksela, drugi put zbog RGB jelkice od mrtvih piksela i treci put sam uzeo 43WOS630E da bih zaobisao tu seriju i tek on je bio dobar.

Hvala, video sam taj komentar. Sto se slikanja tice, da li je bas neophodno buduci da sam kupio preko sajta, pa racunam da u roku od dve nedelje ako treba mogu da ga vratim bez forenzike? Da li je slika na foxu u plastelin stilu pri gledanju kablovske tv?

Nikad se ne zna da li ce mimo fabrike da dobije jos neki fizicki "defekt" u vidu slomljenog ekrana u toku transporta ili pimpovanja u magacinima - zato snimaj i ne razmisljaj.

Sto se tice slike, ne gledam TV preko kablovske vec IPTV preko TiviMate, ono sto gledam se vidi ok ali sam i ja morao da stelujem malo podesavanja kao i dobar deo ljudi na temi.

Da, obavezno snimaj ili još bolje neka te neko snima dok otvaraš i vadiš tv, velike dijagonale moraju dva čoveka da vade iz kutije i onda ga uključi da vidiš da nije polupan panel, bukvalno bar jednom nedeljno se javljaju ljudi u servis sa razbijenim panelom, neki razbiju sami, neki dobiju razbijen ali ne mogu da dokažu ništa. Ne želim da te plašim ali maximalna pažnja je obavezna, da znaš kako ovi iz brze pošte bacaju kutije ne bi verovao. Srećna kupovina - sreća je najvažnija :)

Idi na Teslu sa androidom, serija 6 ili 9 zavisno od budžeta. Svi posle kukaju kako ne mogu sa instaliraju ovu ili onu aplikaciju... Samo android.

Stigla 625 wos lisica rano jutros.... prodaja sama dostavlja tako da pazljivo rukuju i pristojni su. Muka je bila skinuti folija sa ivice do zida nakon kacenja, ali na kraju je povezan na sbb cam i firetv. Prvi utisak na tv program je bio ... onako ... vidi se da je procesor slike cheapo, ali opet za te pare .. malo po malo sam namestao sta sam nasao, i sad se moze reci da je to korektno, a za 35k i vise nego korektno. Bolje dosta nego neki jeftini lcd koji sam nekad imao. Sam tv je nasao share sa drugog plejera u mrezi (coreelec kodi) pa je i to plus. Nije kao LG C oled koji inace gledam, ali def je korektna ponuda.

Prilozi

• 20240202_213310.jpg
    20240202_213310.jpg
    253.5 KB · Pregleda: 58
  • 20240202_215925.jpg
    20240202_215925.jpg
    236.5 KB · Pregleda: 61
Nazad
Vrh Dno