Šta je novo?

Kućna multimedija televizor do 200K rsd 120Hz 65"

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Aleksandar0102

Zapažen
Učlanjen(a)
25.11.2023
Poena
2
Pozdrav, zanima me misljenje ljudi kojih imaju iskustva i vise se razumeju, lomim se izmedju dva tv-a 65 inca Phillips oled 707 i Hisense 65U8KQ, oba televizora su oko 190k, za sada sta sam uspeo da pronadjem Hisense je dobar i odgovara mi po svemu sem toga sto lokalno zatamnivanje ne funkiconise preko hdmi izvora, ali sam nasao informaciju da ako se konfigurise pre nego se prebaci na hdmi da ostane ukljuceno, to mi je jedina "mana" tog tv, kod Philips-a ce biti slika bolja samim tim sto je oled panel u pitanju ali kod njega mi je problem burn in, koristicu ga za gaming i to na vecem intezitetu 4-5 sati dnevno, pa ne bih da dajem toliki novac ako ce da mi se pojavi posle nekih god-dve burn in. Ako neko ima neku drugu preporuku tv- uglavno da je do 200k, 120hz, 4k, 65 inca i dobro lokalno zatamnivanje, hvala unapred i izvinjavam se na ovakom dugom tekstu 😅

Ja imam philips oled 707 od 55". Koristim ga već skoro godinu dana. Povremeni gaming na njemu, nekad i po 5 sati bez prekida. Moji gledaju kablovsku, nekad radi isti kanal duže od nekoliko sati. Za sada nikakvih problema nema, i zadovoljan sam. Tv inače posle nekoliko sati rada traži da mu dozvoliš da odradi 10- minutno osvežavanje piksela. Možeš 2-3 puta da odložiš ako gledaš nešto i nećeš da prekidaš, ali na kraju moraš da mu dozvoliš da odradi to. To je jedina mana, ali tako je kod svih oleda.
Philips koliko vidim ima još uvek 2+3 godine garancije, a Hisense verovatno manje. Na strani Hisense je jedino mnogo veće osvetljenje, što jedino može da bude bitno u prostoriji gde je jako dnevno svetlo, koje ide direktno na tv. U svim ostalim slučajevima mislim da je oled bolje rešenje.

Ja imam philips oled 707 od 55". Koristim ga već skoro godinu dana. Povremeni gaming na njemu, nekad i po 5 sati bez prekida. Moji gledaju kablovsku, nekad radi isti kanal duže od nekoliko sati. Za sada nikakvih problema nema, i zadovoljan sam. Tv inače posle nekoliko sati rada traži da mu dozvoliš da odradi 10- minutno osvežavanje piksela. Možeš 2-3 puta da odložiš ako gledaš nešto i nećeš da prekidaš, ali na kraju moraš da mu dozvoliš da odradi to. To je jedina mana, ali tako je kod svih oleda.
Philips koliko vidim ima još uvek 2+3 godine garancije, a Hisense verovatno manje. Na strani Hisense je jedino mnogo veće osvetljenje, što jedino može da bude bitno u prostoriji gde je jako dnevno svetlo, koje ide direktno na tv. U svim ostalim slučajevima mislim da je oled bolje rešenje.
Hvala na odgovoru, pa s tim da uglavnom zatamnim sobu za gledanje filmova i igranje igrica osvetljenje nije problem, meni to sto se tice osvezivanja pixela ne bi stvaralo problem ako preventuje burn in, ja na nekoj normalnoj dnevnoj bazi oko 2-3 sata nekad i 4 ali ume da bude i dosta duze kad imam slobodnog vremena, znam da su mnogo bolji oledi nego pre i dosta sistema ima da spreci burn in ali nekako imam osecaj da bi se to meni desilo zbog vreme koriscenja, ne igram uvek isto ali opet prosto zbog vreme koje bi bio upaljen.

Imaš 5 godina garancije, to ti je najbitnije. Tv ima i druge mere zaštite, može da obori osvetljenje ako je duže vremena statička slika, tipa meniji u igri... na kraju uključi i screen saver. Tako da mislim da nemaš razloga za strah, bar tih 5 godina 😆

Imaš 5 godina garancije, to ti je najbitnije. Tv ima i druge mere zaštite, može da obori osvetljenje ako je duže vremena statička slika, tipa meniji u igri... na kraju uključi i screen saver. Tako da mislim da nemaš razloga za strah, bar tih 5 godina 😆
Epa onda super ako iako se desi da se pojavi to ulazi u garanciju, sobzirom da ga imas sve ostalo je super predpostavljam? Slika zvuk, 120hz itd?

Pa zavisi sta ocekujes od slike i zvuka. Ako si imao prilike da vidis neki OLED uzivo, onda je to to, nema nekih vecih razlika medju njima. Svi oni koriste LG OLED panele osim Samsunga i Sony-ja. Oni koriste Samsungove QD OLED panele koji su bolji od LG-jevih, ali imaju veci rizik od burn-ina i skuplji su. Zvuk je dobar po meni, zvucnici su prilicno glasni i ima neki subwoofer pozadi koji mu daje nesto basa. Generalno su ok, za razliku od vecine jeftinijih TV-a. Ako ocekujes nesto specijalno onda ces morati soundbar ili neki eksterni sistem.

Pa zavisi sta ocekujes od slike i zvuka. Ako si imao prilike da vidis neki OLED uzivo, onda je to to, nema nekih vecih razlika medju njima. Svi oni koriste LG OLED panele osim Samsunga i Sony-ja. Oni koriste Samsungove QD OLED panele koji su bolji od LG-jevih, ali imaju veci rizik od burn-ina i skuplji su. Zvuk je dobar po meni, zvucnici su prilicno glasni i ima neki subwoofer pozadi koji mu daje nesto basa. Generalno su ok, za razliku od vecine jeftinijih TV-a. Ako ocekujes nesto specijalno onda ces morati soundbar ili neki eksterni sistem.
Samo u izlogu u prodavnicama sam video oled i tu ne verujem da moze da se vidi njegova car, u mracnoj sobi verujem da bi bilo sasvim dobro, od zvucnika ocekujem da budu bolji od onoga sto imam trenutno samim tim sto ima vufer mada imam druge zvucnike to je samo kad nesto radim casual, hvala na svim informacijama, verovatno cu njega da uzmem!

Nazad
Vrh Dno