Šta je novo?

Teleport Pro, kako da...?

SBSL

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2004
Poena
319
Koristim teleport.. Prog. je dobar medjutim kako da odradim sledece...

Hocu da poskidam slike sa jednog sajta (u pitanju su automobili).. E sad kad kliknem na link pokaze mi po 20-ak malih slicica i onda kad se klikne na jednu on poveca sliku, znate na sta mislim..

E sad ja postavim link u teleportu da mi skida slike, i on skida, ali tako male.. Znaci poskida sve kako stranica u tom momentu izgleda...

Mene zanima kako da poskidam slike ali u normalnoj velicini...
:wave:

Klikni na jednu od slika i cekaj da te prebaci na stranicu pa prekini ucitavanje. Zatim zapisi njen URL i prenesi ga do tog programa pa je tako skini. ma da imas neke Download Managere koji imaju u sebi HTTP browser koji bih ti dosta pomogao. Jer on odmah ispise svaki url koji postoji na nekoj stranici i ti samo izaberes sta zelis skidati. FlashGet i Getright to imaju sigurno, za ostale nisam siguran ali vecina dobrih ima.

Povecaj dubinu do koje tpro pretrazuje, i procackaj malo po opcijama, proveri da li je dozvoljeno skidanje slika. Posto tpro generise izvestaj zasto nije skinuo neki link, napisi sta ti prijavljuje (naravno, ako ovo ne upali). Pripazi samo, povecanje dubine skidanja moze da dovede i do skidanja nepozeljnih stvari.

@Bojane - pa necu valjda tako, jednu po jednu da skidam..?! :(

Zavisno od toga kako se slike zovu. ako je npr sl1.jpg pa sl2.jpg imas u download menadzerima da namesti da sam dodaje te brojeve ti samo uneses zaglavlje i broj slika. Primer http://www.slike.com/sl[*].jpg i uneses koliko ima delova. Ovo u zagradi ce DM sam zameniti sa brojem. I tako mozes brze da skidas veci broj fajlova.

@Bojane a gde je to tacno u FLASH GET-u, posto taj koristim..?! :)

Pa teleport koristim.. A imam i FLASH GET.. e sad na koji je lakse..?!

TelePort sluzi za skidanje kompletnih sajtova tako da ako zelis
samo slike sa nekog sajta bolje je da koristis nesto drugo.
Ako se radi o malom broju slika najjednostavnije je da vidis
URL jedne slike i na osnovu njega postavis template u nekom
generickom DL manager-u (FlashGet, GetRight, ...)
A ako se radi o skidanju velikog broja slika sa vise raznih sajtova,
najbolje je preko nekog DL managera specijalizovanog bas za
takve stvari: Acebytes Web Download Pro, Advanced Pic Hunter,
Brightneon Web Grabber, Cequal Image Explorer, FullStrong
WebPictures Downloader, Lenosoft Picture Vampire, Vectorsoft
Web Image Grabber, .....

Trazi nesto kao Batch download ili numberd sequence. Ne mogu da se setim kako se to zove u FlashGet-u. A do pre nedelju dana sam imao 10 DM-a instaliranih :).

SBSL je napisao(la):
Pa teleport koristim.. A imam i FLASH GET.. e sad na koji je lakse..?!
u ovom slucaju, lakse je Teleport-om! Samo das pocetnu adresu, i kazes da skida slike... i to je sve!

a mozes i Mihov Picture Downloader (free, 350kB)
http://www.mihov.com/eng/pd.html

moguce je da nece da skida vece slike ako sajt koristi javascript za otvaranje novog prozora (ako si na to mislio pod povecanjem nove slike). ne secam se vise da li sam imao nekih problema sa tim...
uglavnom, za flashget...
ides na jobs >> add batch download >> i onda vidi kako sajt imenuje te velike slike, pa postavi pravilo... pise ti tamo kako.
ako ne uspes, javi (mozda najbolje adresu tog sajta sa koga bi hteo slike), pa da vidimo sta dalje...

Ne otvara preko jave.. A evo postavio sam link pa neka mi neko kaze kako dalje..? ;)

http://www.tuninglinx.com/html/galleries.html

Trebam da poskidam sve slike sa tog sajta.. ali cu jednu po jednu galeriju, samo da mi neko da bar primer...

[/QUOTE]Zavisno od toga kako se slike zovu. ako je npr sl1.jpg pa sl2.jpg imas u download menadzerima da namesti da sam dodaje te brojeve ti samo uneses zaglavlje i broj slika. Primer http://www.slike.com/sl[*].jpg i uneses koliko ima delova. Ovo u zagradi ce DM sam zameniti sa brojem. I tako mozes brze da skidas veci broj fajlova.
Fora je u tome sto na kraju adrese ne pise .jpg, nego .html.. A slika je otvorena..?! :(

Kada se otvori slika onda klikni desni klik na nju (ako korstis IE) pa proporties i vidi koja joj je adresa. Pa onda istao tako sa sledecom i vidi da li se brojevi povecavaju. Ako je ime isto a brojevi se povecavaju onda lepo iskoristi opciju Batch Download kako ti je dusans objasnio.

E sad sam skinuo par slika ali nista vise.. Naime slike jesu jedna pored druge ali nisu brojevi po redu.. Prva je 3021 a druga 3029.. :(

Jer mogu ovo nekako da sredim..?!

Probaj sa teleportom, ali nemoj da ostavljas samo 'graphics and images' ili kako vec ide.. Dakle, probaj ovako, new project wizard, adresu stavi koju si naveo, ostavi download everything i daj mu da skida. Probao sam kod mene i skinuo mi je gomilu stvari (i jos uvek skida), malih slicica za pocetak jer ide redom. Posle nekog vremena, kada skine koju stotinu fajlova, udri desno dugme na ime projekta, open, i nadji neku od slika koju zelis da vidis (veliku), klikni, i ako je nije skinuo, ispisace ti razlog zasto nije skinuta slika (obicno nije stigao do nje, ili je out of bounds, a to se lako sredjuje..)

Pozdrav!

Hmm, pa koliko ce tako da mi skida preko dial-up-a..? Godinu dana.. A i ne verujem da ce tako da mi skida sve slike... :(

Skinuce ti sve sigurno, ali koliko ce da traje.. :) nemam pojma
probaj malo da se igras, mozda ti se isplati

Vec sam jednom skinuo tako 'kompletan' sajt..! Medjutim kada kliknem na malu slicicu on trazi da se konektujem na net.. :(

Kada bi nekako preko FLASH GET-a i OPERE dobio popis svih linkova sa sajta pa da izaberem sta hocu..

Znam da je nesto tako moguce sa flash get-om ali ja koristim OPERU a ne IE pa tako da desni klik nema tu opciju download all by flash get.. Zato sam i naglasio gore FLASH GET i OPERA.. :)

Nazad
Vrh Dno