Šta je novo?

Telenor/Yettel. - rebranding

Mogli su da biraju šta će: O2, Mobi (ili Mobi063), Mobtel. Na kraju izabraše Yettel.

Vrlo glup potez, al naviknućemo se valjda. Logo mi se više dopada od onog A1 ali je boja previše drečava.

Mislim da nije teško napraviti bolji logo od A1 😂

A1 logo kao da su nasli na nekom cd-u sa clipartom iz 2000-ih. Kao listaju, bzvz, bzvz, glupo, bzvz... U! Ovaj je 3D, moze! Zovi malog da nam ubaci.
Savetujem da posaljes svoje predloge, mozda ih uzmu u obzir.

Po meni je vip bio jedan od boljih. Do te mere da i da hocu ne bih znao kako da napravim bolje od toga.

Dok se mi i oni osvestimo i probudimo i shvatimo da je ponuda jedino bitna na bilo kom tržištu, biće kasno. I za nas, a i za njih. Neverovatno mi je koliko šminka danas utiče na svest potrošača i koliko je to bitno personi. Nisam korisnik, mada sam nekad bio ( nisu baš bili korektni) , a ko je danas? Sasvim mi je svejedno kako se ko zove. Ako ispunjava opciju Best Buy to je to. Nek ispune ovu opciju! Ime , totalno nije bitno za one koji misle glavom, oni koji ne misle istom, kojih je naravno mnogo više, nek idu tamo gde je šminka bitnija. Gde smo ovo došli, ili su nas doveli? Ko razume, razume. Ko ne razume...

Dok se mi i oni osvestimo i probudimo i shvatimo da je ponuda jedino bitna na bilo kom tržištu, biće kasno. I za nas, a i za njih. Neverovatno mi je koliko šminka danas utiče na svest potrošača i koliko je to bitno personi. Nisam korisnik, mada sam nekad bio ( nisu baš bili korektni) , a ko je danas? Sasvim mi je svejedno kako se ko zove. Ako ispunjava opciju Best Buy to je to. Nek ispune ovu opciju! Ime , totalno nije bitno za one koji misle glavom, oni koji ne misle istom, kojih je naravno mnogo više, nek idu tamo gde je šminka bitnija. Gde smo ovo došli, ili su nas doveli? Ko razume, razume. Ko ne razume...
Mene vise brine taj odnos prema preuzetom telenoru kao kompaniji, tako da mi je ovo rebrendiranje koristeci logo u stilu neke noname avio kompanije samo simbolika svega toga. Ako oni u tome vide nesto uzbudljivo i to ih inspirise da naprave novu i uzbudljivu ponudu, onda pozdravljam.
Savetujem da posaljes svoje predloge, mozda ih uzmu u obzir.
Vipov logo. Ceo taj koncept sa bojama, animacijama, dinamicni logo. A opet dovoljno samo jednan element da vidis, zvezdicu, srce, list (ne ceo), znas da pripasa Vipu. A1 koristi stil 3D-a iz sredine 2000-ih. Mislim da je prevazidjen i to dobrih 15 godina, nista vise, nista manje. Ali to je svakako zavrsena prica, austrija tako odlucila, mozda i oni planiraju da ga ispoliraju uskoro.

Poslednja izmena:
Jettel ima animaciju :sick:

1643275969-navy_fullhd_nosound.gif

Mene vise brine taj odnos prema preuzetom telenoru kao kompaniji, tako da mi je ovo rebrendiranje koristeci logo u stilu neke noname avio kompanije samo simbolika svega toga. Ako oni u tome vide nesto uzbudljivo i to ih inspirise da naprave novu i uzbudljivu ponudu, onda pozdravljam.

Vipov logo. Ceo taj koncept sa bojama, animacijama, dinamicni logo. A opet dovoljno samo jednan element da vidis, zvezdicu, srce, list (ne ceo), znas da pripasa Vipu. A1 koristi stil 3D-a iz sredine 2000-ih. Mislim da je prevazidjen i to dobrih 15 godina, nista vise, nista manje. Ali to je svakako zavrsena prica, austrija tako odlucila, mozda i oni planiraju da ga ispoliraju uskoro.
Vipov brending je bio izuzetan i tim ljudi koji je radio u marketingu (ukljucucjuci i mene od 2007. do 2010.) se dosta trudio oko istog.

A1 brending je mnjeh realno, ali očito je da radi posao jer ste ga svi primetili, voleli ga ili ne.

Do sad je bilo "novogodišnja Telenorova promocija" a sad će biti "novogodišnja Yet telova novogodišnja promocija" ima izlomu jezik dok naprave reklamu.

Da li ovo znači da će "Plavi petak" postati "Zeleni petak"?! 🤣

Glup naziv, a boja još gluplja..
Telenor i plava boja mi je bila odlična.
Ne volim zelenu boju !

Izgleda kao da je u pitanju neki novi virtuelni operater, koji želi da privuče samo najmlađu populaciju na svoj šklj prepaid.
Sada mi i bivši VIP sa svojim reklamama i logom deluje ozbiljno kada ovo gledam.
Slažem se, mada više me brine što su najavili promenu imena paketa uskoro.
Da se ne desi opet, "samo" 100 dinara više poskupljenje.

Onda raskines ugovor sa punim pravom

vremena se menjaju
ko se seca kad je mobtel krenuo, ***e fixni su jos bili, koga su ciljali? mladi,sve novo...20 god posle...
tako da gledam i ovo sad. sve novo , insta,tik tok, yettel,cool

Mlade je tada ciljao mobiklik sa sve bubamarom :)

Tek kasnije su ponudili postpaid "za mlade".
Postpaid bio je namenjen poslovnim / imućnim ljudima.

Sjajno je što kod njih ima to neko značenje, ali kod nas nema i uz onaj logo koji deluje kao da ga je pravio neko ko je učio da radi u 3d max-u 2001. godine stvarno deluje skroz bezveze.

Plus što A1 kod nas ne može da ima pozivitnu konotaciju već samo asocira na nešto početno, najosnovnije, kategorija vozila, nivo kod učenja jezika.

Barem meni eto tako deluje, super ako se nekom sviđa.
expertizam ponovo vlada :) ma bravo ;)

Imali su tada i posebnu numeraciju.
Šestocifreni brojevi
063 2xx xxx su se prodavali u Beogradu samo na postpaidu
063 3xx xxx su se prodavali u Novom Sadu samo na postpaidu
063 4xx xxx su se prodavali u Nišu samo na postpaidu

A mobiklik je bio sa sedmocifrenim brojevima
063 8 xxx xxx i bio je prepaid.

Kasnije su počeli da prodaju sedmocifrene 063 1 xxx xxx postpaid korisnicima. U međuvremenu su uveli i 062 numeraciju.

A onda je došao Telenor, i neka ekskluzivnost (teško se dolazilo do kartica itd...) je nestala, počeli su da šire prodajnu mrežu... Reklo bi se, došlo moderno vreme :)

063 3xx xxx su se prodavali u Novom Sadu samo na postpaidu
Prodavali su se i u Bg, moji roditelji i dalje imaju ove brojeve. Ćale koristi isti broj od '96-97 nisam siguran tačno, mi ostali smo se priključivali posle. Svi smo imali 063-3xx... brojeve. Sećam se da sam ja dobio postpaid u startu jer nije bilo pripejd kartica, a i bile su preskupe - tipa 100 maraka ispod žita.

Inače ako nekome treba 17% popusta u Gigatronu, sveže ogrebano za plavi petak nek' se javi u inbox. :)

Poslednja izmena:
Otišao vaučer :)

Prepaid u Mobtelu je počeo sa 6-cifrenom numeracijom, sa vodećom cifrom 7 (063-7xx xxx), a onda su brzo nakon uvodjenja prešli na 7-cifrenu numeraciju dodavanjem jedne 7-ce na vodećem mestu (063-7xxx xxx).
Zanimljivo je da prepaid u stvari nije ni bio Mobtel-ov, nego Simit-ov, kao kombinacija za prelivanje zarade sa državno-privatnog Mobtela u privatni Simit. Sva lova od prepaid-a je išla Simit-u, koji je Mobtelu "plaćao" za korišćenje mreže.
Pozdrav

Prepaid u Mobtelu je počeo sa 6-cifrenom numeracijom, sa vodećom cifrom 7 (063-7xx xxx), a onda su brzo nakon uvodjenja prešli na 7-cifrenu numeraciju dodavanjem jedne 7-ce na vodećem mestu (063-7xxx xxx).
Zanimljivo je da prepaid u stvari nije ni bio Mobtel-ov, nego Simit-ov, kao kombinacija za prelivanje zarade sa državno-privatnog Mobtela u privatni Simit. Sva lova od prepaid-a je išla Simit-u, koji je Mobtelu "plaćao" za korišćenje mreže.
Pozdrav
Bukvalno prvi MVNO operator kod nas :)

Vrh Dno