Šta je novo?

Telenor tarifa "Vise price" i roaming nejasnoce

icatenej

Slavan
Učlanjen(a)
27.08.2007
Poena
304
Nakon dugogodisnjeg koriscenja "biznis" tarife Mobtela (sada Telenora), u julu sam presao na tarifu "Vise price" koja mi je odgovarala jer telefon prakticno iskljucivo koristim za razgovore... Na Telenorovom sajtu pise da se u minimalni iznos potrosnje racunaju svi nacionalni i internacionalni razgovori a da se ne racuna SMS i GPRS. To mi je receno i u poslovnici u Kosovskoj prilikom promene tarife. U Ugovoru nista specificno po tom pitanju ne pise. Sad mi je stigao avgustovski racun gde vidim da su mi sve razgovore obavljene u roaming-u tarifirali van one minimalne ugovorene potrosnje pri cemu mi je racun za nekih 1000 din veci od onog sto sam ocekivao... E sad, ovo su smesne pare ali mi je licno vise muka od prevara svih mogucih vrsta te sam odlucio da ovaj racun reklamiram. Ovih dana cu ici u poslovnicu u Kosovskoj da vidim sta ce mi reci - naravno pripremio sam sve papire - sve navode sa sajta koji se ticu konkretne tarife ili roaminga, kopiju Ugovora, racun, moju zalbu u pisanoj formi itd... Bas me zanima sta ce mi reci... Sta vi mislite?

Internacionalni razgovor nije isto sto i poziv obavljen u roamingu.

ako si bio u crnoj gori u julu, na promonte mrezi, onda ti je stigao veci racun za avgust zato sto je promonte zbog nekih problema oko obracuna cena kasnio sa slanjem fajlova telenoru, pa su oni ukljuceni u avgustovski racun

Internacionalni razgovor nije isto sto i poziv obavljen u roamingu.

Pretpostavljam da bi negde EKSPLICITNO trebalo da pise sta se sa cim podrazumeva. Zbog cega bih ja morao pretpostaviti da internacionalni razgovori ne ukljucuju roaming??? Valjda negde treba da pise sta je tacno ukljuceno u cenu koju placam kao korisnik. A na zalost, ne pise... Na pomenutu tarifu sam upravo i presao zato da bih pricao. Uopste ne sporim razlicitu CENU razgovora obavljenu u roamingu isto kao sto mi se po razlicitoj ceni tarifira razgovor u okviru Telenor mreze u odnosu na npr. neki fiksni broj ili broj u drugoj mrezi.

Ono sto cu pokusati da osporim je cinjenica da ti razgovori obavljeni po ceni po kojoj su obavljeni nisu usli u minimalni novcani iznos koji treba da platim svakog meseca. Znaci, nisam neinformisan, ugovor sam citao od pocetka do kraja, sve navode na sajtu Telenora sam takodje procitao od pocetka do kraja... U krajnjem slucaju, videcemo... Za pocetak cu pokusati lepim. Lepa rec i gvozdena vrata otvara. Do sada nisam imao negativnih iskustava sa njima a korisnik sam njihove mreze od samog pocetka rada Mobtela u Srbiji.

Da, piše eksplicitno.
Razlikuju se internacionalni razgovor i roming:

Internacionalni razgovori: nalaziš se isključivo u svojoj mreži, a pozivaš brojeve van +381 područja. Cenovnik
Roaming: nalaziš se isključivo u stranoj mreži, a pozivaš bilo koji broj. Cenovnik

Ne mozes da osporis nista, jer ce te odmah docekati sa tim sta je internacionalni poziv a sta poziv u roamingu.Bolje plati taj racun i ne maltretiraj se bez razloga, a sledeci put se raspitaj pre roaminga sta koliko kosta.

Poslednja izmena:
Npr. ja kada bih odavde, sa Dorchola, zvao npr. Carlu del Ponte :)D) u Holandiju, to bi mi se racunalo kao internacionalni poziv i ulazilo bi u minimalnu potrosnju.

Greška. Karla je Telenor postpaid korisnik. U roaming-u, doduše :d

Poslednja izmena:
Ono sto cu pokusati da osporim je cinjenica da ti razgovori obavljeni po ceni po kojoj su obavljeni nisu usli u minimalni novcani iznos koji treba da platim svakog meseca. Znaci, nisam neinformisan, ugovor sam citao od pocetka do kraja, sve navode na sajtu Telenora sam takodje procitao od pocetka do kraja... U krajnjem slucaju, videcemo...

Mislim da ipak nisi dobro procitao od pocetka do kraja. Ja nemam takav paket, ali sam si rekao kakvi razgovori ulaze u cenu minimalne potrosnje (cak si i bold-ovao to):

Na Telenorovom sajtu pise da se u minimalni iznos potrosnje racunaju svi nacionalni i internacionalni razgovori a da se ne racuna SMS i GPRS.

Da li negde pise da u tu cenu ulaze i razgovori iz roaminga? Vec su ti Kibicer i Space cowboy odgovorili - roaming i internacionalni pozivi nisu isto i zbog toga razgovori koje si obavio u roamingu i ne ulaze u taj minimalni iznos (nigde se ni ne navodi da I ti razgovori ulaze u minimalni iznos). Npr. ja kada bih odavde, sa Dorchola, zvao npr. Carlu del Ponte :)D) u Holandiju, to bi mi se racunalo kao internacionalni poziv i ulazilo bi u minimalnu potrosnju. E sad, kad bismo se dogovorili :d ja otisao u Holandiju i odande zvao tebe u Srbiju (u BG ili gde vec jesi), to mi se ne bi racunalo kao internacionalni, vec kao roaming (sto ne ulazi u minilani iznos). Mislim da je sve ostalo jasno - nemas potrebe ni osnova za reklamacijom.

Greška. Karla je Telenor postpaid korisnik. U roaming-u, doduše :d

Alaj smo edit-ovali :D Pa da, da ne pomisle da nekoga krijemo :-devil-:

E, onda to menja stvari ako je ona Telenorov korisnik... nase Telenor mreze. Onda bih ja odavde sa njom razgovarao po ceni lokalnog poziva (sto bi mi uslo u minimalni iznos), ali bi nju kostao dolazni poziv u roamingu (mozda mi ne bi ni odgovorila na poziv :D). I cena tog njenog dolaznog poziva, ako ima slican paket kao Icatenej, ne bi ulazila u minimalni iznos, ako je negde u roamingu. Ustvari... trebalo bi pitati Telenor da li dolazni pozivi u roamingu ulaze u minimalni iznos (i ispricati slucaj, tj. primer sa Karlom :D).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

:)

Koliko znam, ništa od roaming saobraćaja (ni dolaznog, ni odlaznog, ni data) nije obuhvaćeno ni na koji način, ni u jednom paketu. Barem kod Telenora.

Nazad
Vrh Dno