Šta je novo?

Telenor Smart HD

Nisam siguran da putem CWM-a možeš potpuno odraditi posao jer update donosi i novi ICS bootloader. Koliko mi je poznato njega je nemoguće isflešovati u "kućnoj radinosti" nekim alatkama koje nisu od samog Alcatela. Probaj OTU, pa onda preko FOTA, ja sam tako odradio bez problema. Napravi bekap aplikacija sa Titanium Backupom, jer će OTU vratiti telefon na fabričko stanje.

Meni uradi download prvog ali posle izvesnog vremena kaze greska u prenosu radti ponovo i tako u krug

Ama ko kaže da se bootloader ne može ručno promeniti.Ja sam ga menjao iks puta i to iz fastboota uz pomoć kompa.

@jaksa007
Kako ne kapiraš da nmž. preko rootovanog telefona da se ne radi upgrade preko FOTA.Tako može samo preko One Touch Upgrade.
:smash:

Kupio sam ovaj telefon pre 2 meseca u telenoru. Da li ima neki nacin da se otkljuca za sve mreze bez nosenja u servis?

Kupio sam ovaj telefon pre 2 meseca u telenoru. Da li ima neki nacin da se otkljuca za sve mreze bez nosenja u servis?
Naravno,putem koda.Ali mora da se iskešira servisu od 800-1000 din da ti pošalju tvoj kod.

Ama ko kaže da se bootloader ne može ručno promeniti.Ja sam ga menjao iks puta i to iz fastboota uz pomoć kompa.:

Po ovom postu #152 ne može. Čovek radi na CM10 za OT995, pretpostavljam da se razume u materiju. Zbog istog tog problema su bile i peripetije kad su ljudi pokušavali da isflešuju ICS za MTS Alcatel 995 na Telenor Smard HD, pa su morale da se prave budževine sa francuskim i srpskim ICS-om.

najzad jutros u 1.30 uspeo upgrade, prvi utisci jako povoljni, cini mi se da telefon radi brze

Ja probam da skinem taj i uvek mi pise file error download again.

Fireware is checking, please wait for a few minutes. To mi pise vec jedno 6 sati...

Firware is checking, please wait for a few minutes. To mi pise vec jedno 6 sati...

Ne vredi da čekaš.Zaglavilo se ažuriranje negde,mora to ponovo...

Demijane, prijatelju aj savet. Dakle uradio preko SuperOneClick unroot i proverio preko RootChecker-ra koji kaze da nema root privilegije. Nakon upgrade-a drugog update-a krene restart-rapakivanje/instalacija i onad aekran sa uzvicnikom. Vadim bateriju i nakon podizanja opet javi neuspesno. Sta je predlog. Sta tadi OTU, sta FOTA, gde gubim podatke, gde ne. Kako je najbolje uraditi backup i sta on ustavri backup-uje. Zahvaljujem.

Predlog je da uradiš hard reset pre instalacije novog sistema preko telefona (FOTA).OTA radi istu stvar,ali za sada tako možeš samo da vratiš telefon u fabričko,tj.prvobitno stanje.Tako nećeš moći uraditi upgrade na Telenorovom telefonu(na ne-Telenor aparatima može).Najbolje je uraditi kompletan nandroid backup preko CWM Recovery-ija(on se mora predhodno instalirati-flashovati na tvoj telefon).Ali imaš i programe kao što su "My backup Pro",koji rade beckap bukvalno svega na telefonu i čuvaju ga tvojoj SD kartici ili njihovom cloud serveru(računaru).:smash:

Najbolje je uraditi kompletan nandroid backup preko CWM Recovery-ija(on se mora predhodno instalirati-flashovati na tvoj telefon).

NIKAKO ne flashovati CWM ako želite da radite update. Neće moći da se instalira OTA. A, u najgorem slučaju, možete da ubacite telefon u softbrick, jer će iznova ulaziti u CWM.

Antutu i nije nesto merodavan. Uporedi rad aplikacija na ics u odnosu na gb, drug ima ovaj telefon pa da znam dal da mu savetujem update ili ne.

Pozdrav

ja sam vec instalirala ICS, mislim update uradila.
e sad treba mi CWM da bi uradila nandroid i zna li neko kako to da uradim i kako da ga rootujem, jer negde sam procitala da sa super one click ne moze

i samo jos, kako mogu da se vratim na originalni GB ako mi se ovaj ne bude svidjao

Hvala najlepse :)

@Corvus Corax
Ama ko to kaže.Ako si mislio na FOTA,onda si možda i u pravu.I ne mora da se flashuje CWM Recovery(može da se bootuje samo u njega i uradi nandroid backup).
@wotovac
45000 poena Tutu je strašno malo.Mora da bude bar oko 55000.
@Sh0m1
Svakako savetuj drugu da pređe na četvorku.Što se tiče korisničkog iskustva android 2 i 4 su kao nebo i zemlja.Sem povećane potrošnje baterije za oko 1/3,ovaj hardwer hendluje ISC bez ikakvih problema.
@mimitza
Vraća se preko OTU - "Onetouchupgrade"(skini sa Alcatelovog sajta).Što se tiče za upustva i roota napiši mi na PM šta ti sve treba...:smash:

Poslednja izmena:
bnh.png yjeg.png dgls.png 4xaw.png 7ov9.png

gciy.png 2j5d.png 5zoy.png

Poslednja izmena:
Instalirao sam ICS pre neki dan, i ima jedna stvar koja me vec nervira, a to je sto su ukinuli quick call response.
Sad moram za svaki poziv da uradim bar dva klika na telefonu.

Jel zna neko da li postoji mogucnost da se postavi ovakav neki ekran za incoming call da mogu da prosto uradim samo slide za answer?
incoming_call_quick_response2.jpg

@Corvus Corax
Ama ko to kaže.Ako si mislio na FOTA,onda si možda i u pravu.I ne mora da se flashuje CWM Recovery(može da se bootuje samo u njega i uradi nandroid backup).

Ja to kazem. I to govorim iz svog iskustva. Da, mislio sam na FOTA. Mislis da ce on znati samo da bootuje cwm? I ti si mu pomenuo flashovanje CWM-a, sto se nikako ne radi ukoliko zeli da radi update.

Ja to kazem. I to govorim iz svog iskustva. Da, mislio sam na FOTA. Mislis da ce on znati samo da bootuje cwm? I ti si mu pomenuo flashovanje CWM-a, sto se nikako ne radi ukoliko zeli da radi update.

˝Instalirao˝ sam CWM na svom telefonu.Kako mogu sad da apdejtujem softver?

Vrati telefon na stock i pusti update. Nakon update-a na ICS, odradi root ponovo ako zelis.

To je najsigurniji nacin da uspesno izvrsis update, a ne ubacis ga u bootloop.

I odmah na zadnjem screenshotu pise "2 poruka" :d

Gramatika u sledecem update-u. :D

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci da ce upasti u bootloop. Na 992D je mogao da se odradi update sa sve TWRP-om instaliranim. E sad za CWM nisam siguran.

Nazad
Vrh Dno