Šta je novo?

[Telenor] - roaming zone

kibicer

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
885
Od 1. decembra, još jednostavnija (i logičnija) organizacija roaminga.
Ceo svet podeljen u 4 zone:

1. zona - susedne zemlje i Grčka
2. zona - ostatak Evrope (sem Rusije)
3. zona - Rusija, Azija i Severna Amerika
4. zona - Centralna i Južna Amerika, Afrika i Australija

Cene - iste ili povoljnije nego sad. Tarifiranje - isto kao što je i bilo (na žalost, za GPRS roaming i dalje min 100KB).
Cena ne zavisi od izbora mreže u određenoj zemlji.

Lepo, lepo... Mi sa 064 mreže ćemo sačekati odgovor Telekoma. Long live konkurencija! :D

I ono sto je bitno, od 1.12.2007. godine i pre paid korisnici Telenora moci ce da koriste video pozive i Mobilni Brodbend (GPRS, EDGE,3G, HSDPA) u roamingu.

мт:с

Lepo, lepo... Mi sa 064 mreže ćemo sačekati odgovor Telekoma. Long live konkurencija! :D
Зашто 064 мрежа? Има нас и са 065 бројем, зар не? :smash:

На мт:с-у и не нема роминга на разговорима са РС и ЦГ после 3 месеца ако се редовно плаћа рачун (ако грешим, нека ме неко исправи).

Dolazni govorni i video pozivi u mrezi Promonte u Crnoj Gori takodje od 01.12.2007. bice besplatni.

Poslednja izmena:
Meni se nova podela zona uopšte ne sviđa. Ako odem u Tunis ili Egipat npr, platiću razgovor isto kao i kad bi otišao u Australiju (IV zona). Sa druge strane ako odem u Sev. Ameriku (III zona), platiću manje nego u Tunisu (IV zona) koji nam je tu ispred nosa. Totalno nelogično.

A po starom je bilo (evo, i dalje stoji na sajtu), da ćeš u Hrvatskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, ili Makedoniji, platiti 33% više nego u Švedskoj, na Kipru, ili u Tunisu. U Sloveniji čak 66% više.

Nije ovo idealno, ali je, po meni, logičnije, i bolje.

Verovatno zato sto racunaju da vecina u Tunis i Egipat ide leti a tad vaze roaming akcije pa je tad cena niza od ove trenutne.

USA je daleko povezanija tehnicki sa EU nego neki tamo Tunis tako da su cene mnogo jeftinije.

Nove cene saobraćaja u romingu

30. januar 2009. - Zbog pada vrednosti dinara na međunarodnom finansijskom tržištu u poslednjih nekoliko meseci, Telenor je prinuđen da od 1. februara ove godine uvede nove cene saobraćaja u romingu. Promenjene su cene odlaznih govornih poziva, odlaznih video poziva, odlaznih SMS poruka i GPRS saobraćaj, dok cene dolaznih govornih i video poziva ostaju nepromenjene.

Osim korekcije cena, nema drugih izmena načina tarifiranja ili strukture roming zona.

Za više informacija o cenama kliknite OVDE

Poslednja izmena:
Pa oni normalni,ranije su me drali.Ali sada kad god zovem Sloveniju sa mt:sa za 2minuta razgovra jedva 60 dinara.Ne znam po kojoj matematici,ali ovi ga preterase.

Ranije je bilo 40 dinara mislim zona 2,evro 80 dinara otprilike sto mu dodje pola eura a sada,evro 95 i ispadne 1.21 eura bez pdv-a.
Bas dranje,bili su mi ok,dobra je mreza i sve ali :)

O Romingu,u sepmtembru kada sam dosao iz Slovenije bio mi je ogroman racun,vecinu troskova nisam napravio i kada je bila polemika oko toga vrtelo se oko 40-tak dinara.Ali ako sam pogresio ispravite me,ne mogu da nadjem imao sam flajer negde u firmi sa tim zonama i cenama.

Pre nego sto nastavite sa diskusijom, da razgranicimo pojedine stavke.

Cene odlaznih poziva (putem povratnog poziva upotrebom USSD koda *123*+381..........#) koje su i najpovoljnije za obavljanje poziva iz inostranstva za pre paid korisnike nisu promenjene, kao ni cene dolaznih govornih i video poziva.

http://www.telenor.rs/?section=private&page=4230

Cene odlaznih govornih i video poziva za post paid korisnike i pre paid korisnike (direktno pozivanje - tehnologija CAMEL), SMS i prenos podataka upotrebom GPRS/EDGE/3G tehnologija u roamingu su promenjene, i to u I, II i III zoni.

Cene pre promena (pre paid od 01.12.2007.):

I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 79.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 99.9 Din, SMS - 22.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 179.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.

Cene nakon promene (pre paid od 01.02.2009.):

I zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 89.9 Din, SMS - 20.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 124.9 Din, SMS - 23.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni, CAMEL) - 199.9 Din, SMS - 27.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.99 Din.

Cene pre promena (post paid od 01.12.2007.):

I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 69.9 Din, SMS - 16.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.59 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 89.9 Din, SMS - 19.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 159.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.

Cene nakon promene (post paid od 01.02.2009.):

I zona - Odlazni pozivi (govorni) - 79.9 Din, SMS - 17.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.69 Din.
II zona - Odlazni pozivi (govorni) - 114.9 Din, SMS - 21.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.79 Din.
III zona - Odlazni pozivi (govorni) - 179.9 Din, SMS - 24.9 Din. GPRS (1 Kb) - 0.89 Din.

*Video pozivi nisu ukljuceni u poredjenje, ako je neko zainteresovan rado cu napraviti i poredjenje za njih.

Poslednja izmena:
Jel Telenor pod odlazni saobracaj u roamingu podrazumeva pozivanje svih mobilnih mreza i fiksne telefonije u Srbiji i mreza u zemlji u kojoj smo u roamingu?

Steta sto USSD Call Back ne postoji za postpaid vec samo za prepaid... :)

re:

Nesto mi nije jasna cena GPRS-a u roamingu...Samo sam skinuo sa specifikacije mog broja i prva cifra je trajanje u sekundama [2sec] i toliko traja provera maila ka Eunetu.

Prilozi

• provera mail-a u roamingu.txt
    70 bajta · Pregleda: 515
to je to otprilike...
1. nema veze koliko sec nego koliko podataka
2. u roamingu se podaci zaokruzuju... (tako da je to otprilike 100kB)

Proveri da li se GPRS zaokruzuje na 100KB i koja je cena.

p.s. ne videh da je miha vec odgovorio

Poslednja izmena:
re:

Jeste,sad sam malo detaljnije pogledao specifikacije,za proslu godinu i video da je 100kb odmah po konektovanju.
Sta reci....
Nazalost,nisam na to obracao paznju,do pre par meseci,a od tada...TRT! Eto im ga!
Cista pljacka, 3 puta proveris mail u roamingu=3x60din+pdv=pederl..k!

Visoka cena Telenor Prepaid roaminga za dolazne pozive.

Za zemlje EU, dolazni pozivi su 45din+PDV/per minute :zgran:
(Vip 29din+PDV; MTS 36din+PDV)

.

Poslednja izmena:
Vrh Dno