Šta je novo?

[Telenor] Reklama sa Acom Lukasom

Aca Lukas „Telenoru“ duguje ukupno 459.047 dinara, zbog čega je sud na osnovu verodostojnosti isprave izdao potvrdu za zaplenu pokretne imovine.

Ili je ipak odrađivanje duga na osnovu presude... :)

Stvar je u tome sto su dosad imali hipsterski marketing, sa urbanom decom koja kupuju skupe telefone, slikaju zalaske sunca koje kace na Instagram i izlaze u fensi klubove. :) A sad odjednom krenula Grand Parada. :d

Bravo, ovo je poenta price.

Imao je telenor dil sa grandom dajuci one 690 brojeve u grand pripaid paketu....nista novo.

Ne znam sto ste se okomili na smrkaca,kad on radi svoj posao,za debele pare.A telenor menadžeri su ljudi koji znaju svoj posao, čim mogu da uvaljuju ovako skupe telefone, našem neukom narodu.
Jedino sto nisam bas shvatio poruku ove neandertalske reklame.

Samo bih dodao/ispravio - lako je nasem narodu uvaliti bilo sta za bilo koje pare ako je to statusni simbol.

To vazi za sve drzave sa velikom klasnom nejednakoscu, nismo mi nista posebni po tome.

Tuga, sad me sramota da kazem da koristim Telenor. Koji ***** im je rekao da geekovi slusaju narkodnjake???

Slazem se, narodnjaci se ne slusaju. Samo ima druga stvar, posetiti kafanu bez narodnjaka (moze starogradska) je kao otici u WC a zaboraviti da pi___. Da li geekovi idu u kafanu, pa idu :)
Aca Lukas je primer coveka koji se prilagodio prilikama. Covek bio tezak roker, a onda preokret u narodnjake. Neko je pomenuo Zeljka Mitrovica, pa covek je bio bas gitarista jedne od najbolih domacih roka grupa Oktobar 1864, gde cete veci preokret? On i dalje slusa pravu muziku, ali kod nas od prave muzike ne moze da zivi kao od narodnjaka.
Da se vratimo na Telenor, procenat ljudi koji ce se gaditi na ovu reklamu se meri promilima, i verovatno su svi ovde u ovoj temi. Reklama jeste jadna, ali cilja onoga koga treba.

Ma koliko vam to cudno zvucalo, ove reklame su na neki nacin cak "iznad" onih lifestyle/hipsterskih (mada su vip mnogo vise hipsterske, ali nema veze).

Fora je u tome da moras da budes mnogo cool da bi na festivalu u Berlinu proveo 5 dana slusajuci neki underground sa ovcama na livadi, ali da nemas problem i ne gadis se Lukasa (nije da ga sluas, ali nemas nikakav problem sa njim).

S druge strane, masa je ljudi koji slusa tu muziku, i to je cinjenica hteli mi to da prihvatimo ili ne.

Serijal je zapravo vrlo cool. Osnovna poenta sa Lukasom koji i jeste najveci bauk u celoj prici jeste da mozda bas pored tebe, u citaoni na pravnom sedi lik koji slusa Sinana i uziva u tome. I to je njegova stvar, vrlo privatna, kao i njegov telefon...

I sta su (po meni) postigli: za one koji slusaju Lukasa, to je to - obracanje veeelioj ciljnoj grupi i izrazavanje stava da ne moras da budes wannabe hipster da bi bio dovoljno cool za Telenor. Sa druge strane, vrlo jasno obracanje suprotnom taboru koji su toliko cool da nemaju problem sa Lukasom...

Sve u svemu, nije da je za neki festival, ali kao sto vidite cak i mi ovde pricamo o tome :)

A vi sto vas je sramota sto ste na telenoru treba dobro da preispitate kriterijume po kojima birate operatera :)

@Genghis Khan
Svaka ti cast za post.

Identifikacija nikome nista dobro nije donela. Najrealnije je pogledati u svoj novcanik i kvalitet usluge pa prema tome birati.
Marketing ne bi postojao da prosecan covek nije sugestivna ovcica. :)

Meni je to i dalje uvrnuto. Ne poznajem nijednu osobu koja ide na koncerte ili slusa dela Ace Lukasa.

Kad si mator, današnja mladež ni ne zna za nešto drugo osim za "narodnjake".

Zavidim vam. Ja znam previse osoba koje slusaju Acu Lukasa. U stvari Aca Lukas je super u odnosu na druge neke stvari koje ti ljudi konzumiraju..m

Koliko god vi mrzeli Lukasa ili bilo koga iz te iste ili slicne branse Telenor je svoj cilj postigao. Ne znam da li znate ili ne, ne postoji los marketing. Svaki marketing je dobar. Kao rezultat vi ovde pricate o tome, voleli Lukasa ili ne.
Ali mislim da ste se svi udaljini od poente a to je novi servis koji Telenor promovise. Kakve veze ima ko je u reklami, bitan je prozivod.. Sad da Karleusa reklamira Samsung s3 vi ga ne biste kupili zbog njenog pojavljivanja u reklami? Mladite praznu slamu..

Poslednja izmena:
Kao rezultat ne postoji sansa da ikada predjem kod njih.
Cilj postignut.

Ne bi ni ja, da ima bolji. ;)

Mene iskreno boli uvo za reklamu, jedino što mi je bitno je odnos cost/benefit.

Meni nije toliko šokanto to što se pojavio Aca Lukas. Posle Grand paketa je moguće očekivati.
Nisam iznenađen jer Aca je neko ko i sa novim pesmama ima milione pregleda na youtubu.
Recimo jedna pesma sa novog album je duetska i ima 27 miliona pregleda, dva ili tri dana je imao punu Bg arenu. Ipak je velika zvezda slušali ga ili ne pa me ne čudi što se on pojavio.

Ali jeste čudno što je Telenor za nijansu promenio tip reklama, ranije su bili okrenuti ka drugom smeru i reklame su nosile druge poruke pa i muziku :).

Što se tiče toga da neko neće doći u Telenor zbog pevača, zvuči mi detinjasto bez uvrede za bilo kog člana pojedinačno. Da je Lady Gaga ili Rihanna u reklami onda bi verovatno rekli da ima stila iako one pevaju muziku sa mnogo bolesnim tekstovima i spotovima. Ali to je stanje nacije, tuđe je uvek bolje od našeg.

Marketing sa klubom ili pevačima je loš potez u Srbiji, ljudi su podeljeni na svim nivoima i mrze uvek ono drugo, onaj drugi klub ili muziku, ali Telenor zna zašto je to učinio, jedno je sigurno definitivno su skrenuli pažnju, ova nova dva paketa imaju mnogo poruka i diskusija samim tim veliku pažnju, a verujem da im je to i bio cilj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno