Šta je novo?

Telenor (problemi sa mrezom u Novom Sadu)

Ne dopire signal u tvoje dvoriste :smoke:

Ma ajde [emoji1]

Što je najveći fazon nisu kuće ništa visoke, niti su jedna do druge rasporedjene (pošto je zajedničko dvorište jedan deo) ...

Ne znam stvarno.

Inače poslao sam im još onda mail na [email protected]

Misliš da sam dobio odgovor? [emoji57]

M2 Note

Ti si se onda baš zeznuo što si prešao na Telenor...
Što se tiče reklamacija, obično odgovore u roku od par dana. Za sve godine koliko sam bio kod njih, mislim da sam dva puta slao mejl i oba puta su bili brzi.
Meni net prodisao otkad sam prešao na VIP ,)

Ja sa "usranog" VIP-a, na "najbolji" Telenor.

Nije mi padalo na pamet da proveravam signal... Tenkre...

M2 Note

Kakav ti je 4G u dvoristu?

U principu nema tu sta da se pametno kaze, osim da ti posalju nekog da izmeri signal na terenu i to ces cini mi se pre uspeti da izboksujes preko njihovog foruma od konkretnog lika.
Sa druge strane opet, niko ne relocira antene zbog neke mikro lokacije jer nekom osvane tek kad drugome smrkne i opet nista nije urađeno.

Generalno zeznuo si se bez provere. Ali srecom mozes nazad zbog ugovora. Vrati se na provajdera ciji ti signal odgovara.

Ja sam bio 4 godine na Vipu posle MTSa jer sam imao brutalno odlicnu promociju, a i VIP mi je bio najbolji na jednoj meni vaznoj lokaciji koja vazi za crnu rupu signala. Cim je Telenor ubacio antenu i dobro pokrio lokaciju za mene vise nije bilo dileme jer dzaba i svi popusti ako ne mogu da koristim telefon.

To je isto kao auto, ne vozi se uvek koji zelis vec za koji imas najbolju kombinaciju (npr. zelis bmw, a firma ti da toyotu ;)

Za tebe je VIP prvi izbor (ali opet proveri). Secam se da ti je vazan omiljeni broj, imas ga na Vip prepaidu za 180din 1000minuta samo proveri po kom prioritetu se trose minuti u odnosu na VipZaSve ili kako se vec zove.
Moj Vip Par: http://www.vipmobile.rs/privatni/prepaid/tarifa/dodaci.2902.html

Poslednja izmena:
4G nemam, jer mi telefon ne podržava band 20 odnosno 800 mhz...

A bitan mi je omiljeni broj, ali ako predjem na PostPaid, onda ne mogu da aktiviram... Moraću nešto da smislim. Devojka mi na VIP-u.

Videću i to da dodje neko da izmeri.

M2 Note

Ma ajde
Inače poslao sam im još onda mail na [email protected]

Misliš da sam dobio odgovor? [emoji57]

M2 Note
Pa ja sam im poslao ss-ove sa mog telefona razlicitih dana, i 2 snimka iz njihove poslovnice gde se vidi da net ne radi ili toliko slabo radi da jedva prodje speedtest sa 0.01 i sl. Znas koji je bio odgovor? Sve je ok sa njihovom mrezom, ali ja da proverim podesavanja mog telefona... Toliko o tome.

Sent from my iPhone using Tapatalk

4G nemam, jer mi telefon ne podržava band 20 odnosno 800 mhz...
VIP ima uglavnom na 1800.

A bitan mi je omiljeni broj, ali ako predjem na PostPaid, onda ne mogu da aktiviram... Moraću nešto da smislim. Devojka mi na VIP-u.
Trazis paralelne minute u VIPu pre prelaska ili ne prelazis. Jos bolje od omiljenog broja.

n1tr0: Теленор (и Вип) поставља базну станицу на Саборној цркви у Новом Саду. Надам се да ће се сад квалитет мреже поправити у том делу града, претпостављам да је пословница о којој пишете управо та, некад у ул. Модене, а данас у Змај Јовиној улици ?

Хехе, негирају проблеме годинама, ја сам лично током 2012 напустио Теленор и од тада немам ниједан уговор код њих због сличних проблема које наводите.

На авијатичарском насељу (Веселина Маслеше) имају проблема, телефон мора да буде у gsm only да би се неометано телефонирало.

Ja kada sam snimao u poslovnici probleme to je bilo na Sentandrejskom putu i to u vise razlicitih dana, ali cak ni to nije bilo dovoljno da priznaju i kazu da imaju probleme i da ce resiti, umesto odgovora na video reklamaciju gde je vise njihovih telefona i screenshotovi sa mog da proverim podesavanja mog telefona... Sramota...

Inace, dobro je to za postavljanje na Sabornu crkvu jer i u centru Telenor cesto ima velike probleme...

Nije da ce mi nesto znaciti, obzirom da idem na VIP ili mts (treba sad da testiram mts kakav je naspram VIP i Telenor), ali cim to zavrsim biram koji cu od dva. Za sada VIP se pokazao dosta bolje od telenora ovih mesec dva, a taman kada zavrsim stici ce i iPhone 7 tako da mogu da ga uzmem odmah preko njih.

Poslednja izmena:
Da i ja cu verovatno na VIP. Posle godinu dana testiranja beta mreze Telenora, vracam se na VIP.

Po meni, mnogo bolja mreža od Telenora.

Sent from Redmi Note 3 Pro

Slucajno naleteh na ovu temu pa da iznesem svoje Telenor iskustvo.
Na telenor postpaidu sam od 2004, stari lep broj od 6 cifara. Liman 3 i stan i posao- u istom kvartu.
Mreza je radila tako sto nekako bez obzira sto postoji 3G signal telefon ode na Edge- kako to radi misterija. Kada pise edge, realno nema interneta iako stoji pun signal tj. nemoguce je otvoriti bilo koju stranicu u web browseru. Inace firma je u Park City-ju i svi poslovni blackberry su telenor (vise stotina poslovnih telefona)i niko u zgradi nema interneta preko telenora. Svi su nakaceni na wifi. Isto ponasanje je kod kolega koji imaju druge modele telefona. Ja sam na Samsungu Note 2. Kada se mrdne sa mrtvog Limana 3 ka centru, mreza pokazuje 3G ili bolje i net radi dobro.
Zvao sam naravno Telenor i pitali me jesam li dobro podesio telefon... Naveo sam da 300 telefona u zgradi gde radim ima isti problem, blackberry, lg, samsung, svi. Nikada od njih posle toga nisam nista cuo niti dobio. To je bilo u decembru prosle godine. U february ove sam otisao sa telenora. Oni su nesto sredjivali i jednog dana u martu na poslovnom telefonu se pojavi 4G. Kakva promena. Od tada svi u firmi (poslovni i privatni telefoni) na telenoru imaju net.
Pre mesec dana resim da koristim post paid internet sim koji ima moja devojka na telenoru (uzela ga je zbog neta na telefonu i od tada stoji u ladli i sam sim se ne koristi) i usb modem koji sam kupio 2010 godine koji podrzava samo edge i UMTS. Stavim sim unutra, podesim apn i nakacim se. Sledi flashback mucenja na telenoru od prosle godine: imam pun edge signal i ne mogu da otvorim ni jednu stranicu. Narednog dana odem i kupim 4G usb modem, stavim sim u njega ubodem i podesim da se kaci iskljucivo na 4G> sve radi kako treba.

Za mene telenor ima ******u mrezu u nekim delovima grada na nacin da ne umem da objasnim i hvala im na ponudi al tamo se ne vracam.

Manve, LTE 800 je resio problem sa Internetom na toj lokaciji. Problem je sto nemaju svi 4G telefon...

Da, LTE je resio deo problema. Neverovatno je da ako u uredjaju (telefon, usb modem) ne postoji opcija da se bira tip opsega koji ne ukljucuje gsm- telenor je neupotrebljiv. Defaultno podesenje za network mode je auto kontam na svim telefonima i kada tako stoji, telenor i dalje na Limanu ode na edge i kraj- s punim signalom realno nema neta. Na starom usb modemu imam samo auto i on je neupotrebljiv i dalje na telenoru u ovom delu grada.

Izgleda da je u toku raspad sistema u Novom Sadu. Ovo nije prvi put da kad koristim TT da čekam 100 godina da mi otvori temu ili da postujem.

Krug bolnice, ispred poliklinike.
uploadfromtaptalk1474536007340.jpguploadfromtaptalk1474536029078.jpguploadfromtaptalk1474536040832.jpg

Signal je odličan, brzina je hmm ništa posebno, ali ping [emoji15]

M2 Note

Promeni ta ružna slova :D

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Misliš da je ping zbog toga loš? [emoji23]

Da stavim Lucida calligraphy? [emoji60] [emoji1]

M2 Note

Morao sam da pogledam šta je to, da, definitivno bi mogao sa probaš :D

Sve je vece kod Telenora, od cena do pinga :p

Nema tu priče, ovo je stvarno katastrofa ako je ovakav signal a ne radi internet...

Da kazes Djilkosh ima "kineski" telefon, pa se ne slaze, an Nitro ima iPhone. Tako da - to je to.

I on je kineski :) Mada sa druge strane moram da priznam da u BG još nisam naišao na ovakvu situaciju...

Na takvu situaciju svuda se ponekad može naići

Naravno, samo kažem da ja nisam, ništa više i daleko da je to neki reper :)

Ja poslednjih dana nisam imao ovakvih problema sem i dalje propustenih poziva zbog 4G i protoci koji su na 4G sa full signalom izmedju 9 i 20Mbps i full 3G izmedju 5 i 12 Mbps...

4G varira izmedju 5 i 20Mbps max down. Signal max, lokacija se vidi sa slike.

0dc3756b6757de215b03763ad611f03d.png

172d4912158bf3cb6ce9128b11bb48b3.jpg

Nazad
Vrh Dno