Slucajno naleteh na ovu temu pa da iznesem svoje Telenor iskustvo.
Na telenor postpaidu sam od 2004, stari lep broj od 6 cifara. Liman 3 i stan i posao- u istom kvartu.
Mreza je radila tako sto nekako bez obzira sto postoji 3G signal telefon ode na Edge- kako to radi misterija. Kada pise edge, realno nema interneta iako stoji pun signal tj. nemoguce je otvoriti bilo koju stranicu u web browseru. Inace firma je u Park City-ju i svi poslovni blackberry su telenor (vise stotina poslovnih telefona)i niko u zgradi nema interneta preko telenora. Svi su nakaceni na wifi. Isto ponasanje je kod kolega koji imaju druge modele telefona. Ja sam na Samsungu Note 2. Kada se mrdne sa mrtvog Limana 3 ka centru, mreza pokazuje 3G ili bolje i net radi dobro.
Zvao sam naravno Telenor i pitali me jesam li dobro podesio telefon... Naveo sam da 300 telefona u zgradi gde radim ima isti problem, blackberry, lg, samsung, svi. Nikada od njih posle toga nisam nista cuo niti dobio. To je bilo u decembru prosle godine. U february ove sam otisao sa telenora. Oni su nesto sredjivali i jednog dana u martu na poslovnom telefonu se pojavi 4G. Kakva promena. Od tada svi u firmi (poslovni i privatni telefoni) na telenoru imaju net.
Pre mesec dana resim da koristim post paid internet sim koji ima moja devojka na telenoru (uzela ga je zbog neta na telefonu i od tada stoji u ladli i sam sim se ne koristi) i usb modem koji sam kupio 2010 godine koji podrzava samo edge i UMTS. Stavim sim unutra, podesim apn i nakacim se. Sledi flashback mucenja na telenoru od prosle godine: imam pun edge signal i ne mogu da otvorim ni jednu stranicu. Narednog dana odem i kupim 4G usb modem, stavim sim u njega ubodem i podesim da se kaci iskljucivo na 4G> sve radi kako treba.
Za mene telenor ima ******u mrezu u nekim delovima grada na nacin da ne umem da objasnim i hvala im na ponudi al tamo se ne vracam.