Šta je novo?

Telenor (problemi sa mrezom u Novom Sadu)

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ne znam kako je u ostalim delovima grada, ali ja na mestima gde se krećem imam očajan signal Telenora.

Do skora sam koristio vip i bio sam zadovoljan, ali pošto nisu imali tada ponudu neku telefona odlučio sam da predjem u Telenor. Mnogo puta sam čuo telenor najbolji od sva tri, košta malo više, ali problema nema. E, pa izgleda da to nije tačno. Priča se da je telenor sredio 3G signal na gotovo 95% zemlje. Jel Novi Sad mali grad? Selo? O 4G neću da pričam

Lokacija ugao Vrsacke i Futoskog puta.

Upravo: Telenor vs VIP 3G only na oba

uploadfromtaptalk1465640299067.jpguploadfromtaptalk1465640330772.jpg

Ostali isto mogu da podele iskustvo ako imaju neko slično, možda neko rešenje ili bilo šta, ovo je očaj za Telenor, pametnu mrežu.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo ti nije trebalo :D

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Red je i Telenor da ima, kad vec imaju MTS i VIP :d

Mod napomena:
Iako postoji tema za lokacijske probleme domacih operatera ova tema ostaje obzirom da se vise korisnika foruma zalilo na situaciju u NS. Kako se problem nije resio tema ostaje kao posebno izdvojena dok se problemi u Novom Sadu ne svedu na podnosljivu meru.

Poslednja izmena:
Na delu izmedju jodne banje duž futoškog puta do elektro škole internet se ne može koristiti, tačnije foxtrota. Još uvek nisam bio pričao u tom trenutku, ali opasna crna rupa za net. Nekad nema neta, ustvari net je kao zakacen i radi, ali ne može da se koristi, ne otvara ništa. Danas mi je čak nestao signal, pošto sam slušao nešto preko YT i samo odjednom puf.

Sent from my m2 note

Ja sam pisao da je bilo problema sa netom onih par dana kad su uvodili 4g mrezu. Primetio sam da su je jos dodatno prosirili i generalno nemam problem. Jedino sto primecujem je neka, hm, ne mogu da kazem rupa u signalu, jer signala ima, ali def nesto smeta na raskrsnici H.Ruvimove i Bul. Evrope. Tu mi se desava i da net zabode i evo bas sinoc mi je sagovornik prekinuo vezu uz zaljenje kako mi je glas sav izoblicen i da skripe neke smetnje. Toliko od mene, inace mi radi stvarno dobro...

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

E to je to isto kao ovo što pričam, jako čudno kad se vozim busom od foxtrota do jodne banje, signal je tu, net je kao uključen, ali ne reaguje. Nije klasična rupa. Jako čudno.

M2 Note

Црна рупа на прагу Бистрице зване Н. Насеље ;)

Na delu izmedju jodne banje duž futoškog puta do elektro škole internet se ne može koristiti, tačnije foxtrota. Još uvek nisam bio pričao u tom trenutku, ali opasna crna rupa za net. Nekad nema neta, ustvari net je kao zakacen i radi, ali ne može da se koristi, ne otvara ništa. Danas mi je čak nestao signal, pošto sam slušao nešto preko YT i samo odjednom puf.

Sent from my m2 note
To je ono o cemu sam pricao - Telenor na mestima gde ima vise korisnika u NS puca. Cesto sam pre bio svaki vikend u BIG-u, i svake nedelje od nekih 14h pa do 20h net se bukvalno nije mogao koristiti, a cesto sam bio nedostupan i nisam mogao da zovem... Moracu da dodam 10GB da odradim par testova posto sam spucao sve GB...

Kao da sam u selu, a ne Novom Sadu.

To je ono o cemu sam pricao - Telenor na mestima gde ima vise korisnika u NS puca. Cesto sam pre bio svaki vikend u BIG-u, i svake nedelje od nekih 14h pa do 20h net se bukvalno nije mogao koristiti, a cesto sam bio nedostupan i nisam mogao da zovem... Moracu da dodam 10GB da odradim par testova posto sam spucao sve GB...
Da li je to ova lokacija?
Ako jeste onda los rad interneta nema veze sa brojem korisnika vec sa cinjenicom da ova lokacija uopste nije indoor pokrivena signalom.

2sfzQH8.png

Da li je to ova lokacija?
Ako jeste onda los rad interneta nema veze sa brojem korisnika vec sa cinjenicom da ova lokacija uopste nije indoor pokrivena signalom.

2sfzQH8.png

Da, ali i ispred i unutra je Telenor H+ sa max signalom, tako da nije do signala 100% jer ako odes radnim danom, ranije, kada nikog nema net je radio super. Postavljao sam i fotke iz poslovnice tamo, a mozda i video gde se vidi da net sa max signalom ne radi uopste, cak su i zaposleni kucalo reklamaciju i napisali da i njihovi telefoni imaju probleme sa netom iako je max signal. Pogodi koji je odgovor Telenora bio? Nakon detaljne provere utvrdjeno je da nema problema sa internetom na toj lokaciji, proverite da li su vam dobra podesavanja. Po mom misljenju to je omalovazavanje korisnika.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Нема у НС лоше покривености, евентуално негде међу дебелим/вишеслојним зидовима...

Нема у НС лоше покривености, евентуално негде међу дебелим/вишеслојним зидовима...

Znas onu plavu zgradu na uglu bulevara i Danila Kisa? E pa sad ako mi kazes da skroz gore sa velike otvorene terase odakle se vidi pola grada je medju debelim zidovima onda stvarno ne znam sta reci. A max sto sam izvukao na 4G je bilo 8/1.

Dosta, a i ti preterujes. 8/1? To je super u odnosu na ostala 2 operatera koji se raspadaju i imaju jedva nekad 80/20, a gotovo nikad preko 100 download.

M2 Note

Добро, ја сам бивши становник НС, сад само некад навратим, па не знам баш како је сад у детаље :) Знам да је свугде добра покривеност кад се прође, али не сумњам да има и малих рупа... Мислио сам више на 3Г... А јел и сигнал не ваља или само брзина? Знам да код Футошке није баш јак 4Г сигнал ни напољу, 2-3 црте. А и причасте/смо да им сад 4Г гадно заглављује са брзином, па можда зато и не шире, док не реше.

Poslednja izmena:
Eto screenshot-ovi isto mesto vip i telenor, a telenor je unapredio 3G. Šta bi bilo da nije? [emoji16]

Oseća se razlika u pingu, a i vidim ja po bateriji koliko duže traje na vip u odnosu na telenor, radio test kada sam bio kući, jedno 4 sata jedna kartica, 4 sata druga, ali nisam kao pridavao puno značaja, jer kao nije im "sredjen 3G", a ono ništa, bolje da nisu sredjivali.

M2 Note

Npr. telenor i dalje u rakovcu (vikend naselje u blizini) raspad, ne moze razgovor da se obavi da ne pukne mreza, ili cak ni ne moze osoba da se dobije jer je nedostupna. Mts sasvim normalno funkcionise.

E to je to isto kao ovo što pričam, jako čudno kad se vozim busom od foxtrota do jodne banje, signal je tu, net je kao uključen, ali ne reaguje. Nije klasična rupa. Jako čudno.

M2 Note

Tako je i na mts-u isto, verovatno zbog kasarne nesto.

Poslednja izmena:
Ja se tog problema nesto i ne secam, a to mi je ruta do kuce.

Ali zato se secam VIP crne rupe za 2G (3G nije imao problem) od parka kod medicinske (Cara Dusana) do raskrsnice sa Cara Lazara.

Tamo (ugao B. Ribnikar i Futoška), koliko se sećam ima sasvim dobar 4G signal (~70-90dBm). Možda nešto smeta....

Poslednja izmena:
Tamo (ugao B. Ribnikar i Futoška), koliko se sećam ima sasvim dobar 4G signal (~70-90dBm). Možda nešto smeta....

Na ogromnoj terasi na poslednjem spratu te zgrade moze jedino vazduh da mu smeta [emoji23]

Evo merenje na bul Vojvode Stepe, kod Rodica.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Prilozi

• uploadfromtaptalk1466514042691.png
    uploadfromtaptalk1466514042691.png
    574.4 KB · Pregleda: 83
Pukla mi veza... Izgleda da ide sve gori signal.
uploadfromtaptalk1467365548446.jpg

Poslao sam im poruku odnosno email pre dve nedelje u vezi ovoga sa screenshot-ovima, odgovor nisam dobio.

Poslao sam na [email protected]

M2 Note

To što pukne veza je ništa posebno... dešava se to standardno, posebno tamo gde je signal tako slab. Toga je bilo i biće...

Kako nista posebno? :d

Zar nije Telenor unapredio 3G i prosirio na 90%+ zemlje?

Mislim nije da sam u zabiti nekoj, Vip tu ima od -70 do -80dbm

Vrh Dno