Šta je novo?

Telenor ponuda telefona - Nexus je umro, živeo Nexus

gledao sam na par mesta i svuda je bilo 550+ evra.Nisam se bavio istrazivanjem,a i imam pametnija posla u zivotu

Boga mi ljudi ovaj LG je i u Kini oko 500 evra tako da izgleda ova cena kod nas je otprilike i takva kakva treba biti,tako daje je kolega @ valdevit u pravu na zalost

Telenor ne bi bio Telenor da nije najskuplji u svemu! Dakle, oni kod nas prodaju telefon za oko 650 evra! Nabavili su ga u većoj kolicini i po logici stvari cena treba da mu bude niža, jer su ga manje i platili...Umesto toga, oni ga ne nude čak ni po normalnoj ceni (prethodno navedeni primeri), već za neverovatnih 650 evra! Očigledno da Telenoru nije do privlačenja korisnika već da sitnog ljigavog pilićarenja.
Ako je to puna cena telefona u prodaji, jasno je da analogno njoj odredjuju cenu za pojedine pakete (uz ugovor). Sve ce biti obracunato u odnosu na cenu u slobodnoj prodaji koja je maksimalno naduvana.

Nije ni čudo sto gube korisnike, samo mi nije jasna ona njihova statistika o navodnom povećanju broja korisnika...

Ja sam mislio da provajderi telefonima žele da ugovorom vežu korisnike, tako što ih nude po povoljnijoj ceni (nabavljaju ih u velikim količinama za manje pare). Ali, očigledno da neki žele da debelo zarade čak i na prodaji telefona...

Znas kako druze,ja predpostavljam da se LG isto pravi u Kini kao i velika vecina proizvoda.E,sad posto se kod nas nista ne pravi vec se uvozi,na tu cenu moramo dodati i transport i poreze koje normalno nasa drzava dere.Verovatno mu je cena oko 400 evrica i sa tim nekima dazbinama i zaradom prodavca u Kini bude oko 500 (ovo je primer).
A kod nas ako je nabavna isto npr.400,na to dodamo i transport i poreze i zaradu ovlascenih radnji sto automatski dize cenu moba bar za 50,100 evra u odnosu na kinesku.
Naravno da se slazem da je kod nas sve najskuplje pa i telefoni,ali sta da radimo kad smo u takvoj drzavi koja nista ne pravi vec samo uvozi.

Ti si dečko previše zaslepljen Telenorom da bi bio za neku argumentovanu diskusiju...treba te izbegavati.

Kad na http://dx.com/ kupis nesto sto kosta 5$ onda mu se ne poveca cena zbog prezvoza i carina, al kad telenor kupi nexus 4 iz kine onda po komadu skoci cena 150 evra. Ima logike

Ti si dečko previše zaslepljen Telenorom da bi bio za neku argumentovanu diskusiju...treba te izbegavati.

A ti izgleda slabije da razumes,ja kazem da je tako cena kod nas tj.da nas deru ko kako stigne,kakav te telenor spopao,sem toga uzmi mts cene i njihove i uporedi i videces da su slicni sa cenama,neko ima skuplji,a neko jeftiniji,uglavnom deru nas na sve nacine i ko kako stigne.
Iskuliraj me,vidim da slabije kapiras

Nazad
Vrh Dno