Šta je novo?

Telenor ponuda telefona - Nexus je umro, živeo Nexus

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
Nadaj se ti :) Kad je Telenor imao dobre cene telefona :)

^Nexus im je bio primetno jeftiniji nego u vipu a bilo je jos modela sa nizim cenama ;)

To je cena u "maloprodaji", bez obaveze.
Kod Telenora kada sam gledao telefone, nista mi nije izgledalo primamljivo ni priblizno - u smisli da ako me nesto kosta recimo 96.000 ukupno u Telenoru (sto je bilo najnize pre ove "optimizacije"), za istu cifru dobijam 2-3x vise u MTS-u i mnooogo vise u VIP-u.

U Telenoru telefone razmatraju samo oni koji gledaju cenu paketa i telefona - ali ne i sta dobijaju u paketu. (jer za manje dobijaju isto kod MTS/VIP-a).

Nisam gledao skorasnje cene doduse, mozda se nesto promenilo posle 1. okt. ali imajuci u vidu Telenor "optimizaciju" (profita firme :)), mislim da je samo na stetu kupca.

Poslednja izmena:
Uz Prenesi i surfuj 1000 (oko 1800 dinara) Samsung Galaxy Nexus je bio oko 27 000 što je po meni ubedljivo najbolja ponuda uz paket te cene, ukoliko bude za iste pare i Nexus 4 eto telefona za mene :)

p.s. U Telekomu uz Mix net L koji je 1.980,00 mesečno, Samsung Galaxy Nexus košta 47.593,22

sta znam, bolje 50% popust i telefon za kesh.

postoji, cak mi zena potpisala ugovor kod kuce, doneo kurir. :)

Primetio sam juče da više na Telenorovom sajtu nema Samsung Galaxy Nexus-a u ponudi. Nadam se da je ovo znak da će se uskoro pojaviti Nexus 4 i da će biti po sličnoj ceni kao i stari model pošto su cene za Ameriku 299$ i 349$, odnosno za Nemačku 299€ i 349€
http://googleblog.blogspot.com/2012/10/nexus-best-of-google-now-in-three-sizes.html
http://www.gsmarena.com/lg_nexus_4_e960-5048.php
Pogledajte prilog 99314

Cene sigurno neće biti ovakve, jer telenor neće kupiti telefon od Google, već od lg. A i verovatno će biti nešto više od gnexusa.

Nemojte bre da mi kvarite raspoloženje , baš sam pikirao ovaj nexus 4 :)

Cene sigurno neće biti ovakve, jer telenor neće kupiti telefon od Google, već od lg. A i verovatno će biti nešto više od gnexusa.

Aj da razmisljamo ovako- Telenor kupi Nexus 4 od LG-a po ceni lupam 500e na veliko. Cena telefona u PiS1000 bi onda bila oko 40-45k din uz ugovor na 2 godine. Jeste vrhunski telefon ali broj ljudi koji imaju 40000 din za telefon uz mesecni racun od 1800 din (a da pritom imaju samo 300min :d) u Srbiji nije bas veliki.

A ako nabave od Google-a za 350e 16Gb model i cena u PiS1000 bude lupam 20-25k din ogroman broj ljudi ce potpisati ugovor samo zbog ovako dobrog telefona za smesan kes a to telenoru obezbedjuje veliki broj dvogodisnjih pp ugovora od 1800 din mesecno, da ne pominjem sto stari korisnici ne bi prelazili na vip kada mogu da uzmi Nexus 4 na 6 rata po malo vise od 4k din mesecno :)

E sad, da li ce biti ovako.. :d

Sanjaj mi, deeete, sanjaj mi ti.... hladan ce tush tee probudiiiti :)

Poslednja izmena:
nemoj tako, pa ti znas da nasi provajderi nikad ne misle na sebe, samo na nas - korisnike :)

Bice kao i do sada izuvanje sa cenom. Naravno da sve ce da rasprodaju, Srbija je ovo :)

Ako Telenor bude nudio Nexus 4, verujem da će koštati približno kao HTC One X, znači za paket PiS1000 oko 45000din +/-10%.
Tako je slično bilo letos - HTC One X 37000din, a Galaxy Nexus 34000din za PiS1000. Kasnije su HTC One X digli za oko 10000 din, a Nexus umanjili za 5000din (kasnije mislim i za još nešto) kako bi što pre otišao - pretpostavljam da napravi mesta za novi Nexus.

Uz Prenesi i surfuj 1000 (oko 1800 dinara) Samsung Galaxy Nexus je bio oko 27 000 što je po meni ubedljivo najbolja ponuda uz paket te cene, ukoliko bude za iste pare i Nexus 4 eto telefona za mene :)

p.s. U Telekomu uz Mix net L koji je 1.980,00 mesečno, Samsung Galaxy Nexus košta 47.593,22

Ne znam kakve su bile cene tada, ali porediti tatadsnje cene u Telenoru i sadasnje u MTS-u bi bio obican Telenor marketing. Mada trenutno MTS, po meni nijedan izbor telefona (osim onih za 1 dinar uz Box).
Sa druge strane GS3 je bio toliko skuplji u Telenoru da nemam reci (ni u MTS-u nije bio bombonica :D). Tipa uz pakete kosta 55.000 doplata - a telefon u slobodnoj prodaji nije toliko :)

Nexus je mozda bio izuzetak, sto rece neko - da ga se otarase i naprave mesta za N4 mozda :)

Postoji prica da ce biti kod nas u februaru, ali ko zna da li ce se to ostvariti.

Ima ga i u slobodnoj prodaji za cca. 500 EUR, malo skuplji od HTC One X-a u Norveskoj, mada su isporuke tek od Februara zbog cuvene nestasice...

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/LG/Nexus_4

Cena prava sitnica :S: :smash:

Prenesi Premium XL
1
-
Prenesi Premium L
15.960
-
Prenesi Premium M
29.880
-
Prenesi i Surfuj 3000
11.880
-
Prenesi i Surfuj 2000
24.600
-
Prenesi i Surfuj 1000
39.960
-
Prenesi i Surfuj 500
54.960
-
Prenesi i Surfuj 150
57.960
-
Prenesi 2200
19.920
-
Prenesi 1100
36.960
-
Prenesi 500
45.000
-
Prenesi 220
54.960
-
Prenesi 100
58.800
-
Prenesi i dopuni 1590
45.000
-
Prenesi i dopuni 990
54.960
-
Prenesi i dopuni 590
58.800
-

A full cena 72.000 dinara :mad: 600 evra za telefon koji preko GPlaya kosta 300$, a na veliko ko zna koliko nize.

Jos jedna savrsena ponuda iz Telenora! :wave:

pa ti kupi preko Gplaya i nema sta da se smaras sa telenorom :D

A full cena 72.000 dinara :mad: 600 evra za telefon koji preko GPlaya kosta 300$, a na veliko ko zna koliko nize.

Jos jedna savrsena ponuda iz Telenora! :wave:

Očigledno nisi pratio na času,
Cena van google play store-a je vrlo slična, a Telenor sigurno telefon nije nabavio od google-a, već od LG.
Ne bi me čudilo da google prodaje telefone ispod cene na play storeu.

Naravno da ne prodaje ispod cene, ali je vrlo moguce da prodaje sa vrlo niskim marginama. High end Androidi su jedini sektor gde se prave vece pare.

svuda u evropi je ovaj tel preko 550e,tako da je ova cena kod lelenora ocekivana.Realna cena ovog telefona je upravo ta u play store

Nazad
Vrh Dno