Šta je novo?

Telenor otpušta 120 radnika

Dodaj na to operativne troskove koji su minimum 2x bruto (zgrada, telefoni, automobili, neprofitni sektori aka finasije isl.) pa nije vise tako mala cifra pre ce biti blizu 10 milki godisnje...

Zgrada i dalje postoji i ima troskove. Nisu pominjali da nju menjaju nesto ;)
Automobile ignorisem jer pretpostavljam koje "osoblje" je otpusteno. (citaj: ko je lud da pomisli a je i 1% od njih imao AUTO?)
Telefon??? Od kad to kosta OPERATERA TELEFONIJE?
A i bio sam jako darezljiv sa cifrom od 1000e kao prosekom neto.

Dalje, kako firma koja ima jedva profit od 20 m godisnje (
Ta kompanija, koja posluje u okviru norveške Telenor grupe, u Srbiji je u prvom tromesečju ove godine poslovni profit od 44 miliona
norveških kruna (oko 5,6 miliona evra), što je za 68 odsto manje nego u istom periodu 2009
) moze da kaze kako je vrednost smanjena 220m? Sta su oni to izgubili osim velicine profita da im se vrednost smanji 220m?
Jedino da racunaju vrednost kao dobit u sledecih 10 godina ;) A cak i da kazemo 10 milki kao sto kazes, kroz radnike ce to za 22 godine vratiti.
A ako su dali otpremnine u velicini 3-5 neto godisnjih plata (dodati ~`0% za porez, jer otpremnine u tim ciframa su daleko od neoporezivih), ispada da treba dodati 3-5 godina na otplatu ;)

@PJ, zavisi kakav ugovor, uslove i poreske podsticaje imaju - moguce je da im se dobit nece pomeriti zbog otpustanja, vec ce se smanjiti.

Mislim, njihova stvar, ja bih verovatno isto uradio na mestu direktora, ali ono sta je objavljeno nema bas smisla.

Poslednja izmena:
a da odem malkice offtopic.... ja sam u telenoru postpejd.... i primetio sam da kad saljem poruke za parking ili neke druge ka specijalnim brojevima, meni skinu sa sa sve pdv-om... i onda kad stigne racun na taj iznos opet udare pdv.... nije mi do tih para ali znate li koliko je to na drzavnom nivou, PLJACKA..... i jesam li ja lud ili mi se samo cini?

extazy, jeste offtopic i pogrešno si video. Proveri opet.
Na parking i slična plaćanja ide PDV. Jednom.

alfaunits, gde si pročitao da otpuštanjem 120 radnika Telenor želi da nadoknadi pad procenjene vrednosti kompanije? :)

Pa time sto pominje pad kompanije u istom tekstu gde i otpustanje radnika ;)

Ne kritikujem ih, diskutujem samo - posto se vise bavim ekonomijom nego IT-em vec 6 meseci :D Zanima me bash kako ce se to odraziti na kvalitet usluga.

Hej, moramo da ih kritikujemo, inače će da zaborave za koga rade, tako to funkcioniše :)

Ako ih već povezuješ, jer su u istom tekstu, prihvati to kao kada klinac kaže da mu je bila tetka u gostima, pa nije uradio domaći :d

Moraju da izdaju takav tip saopštenja, jer kakva bi oni to društveno odgovorna kompanija bili, kada odjednom otpuste, za Srbiju, velikih 120 radnika.

Da nismo pročitali ovu vest, krajnji korisnik aposlutno ne bi osetio da se bilo šta promenilo.

Meni bi bilo interesantno da vidim strukturu radnika koji su otpušteni. Recimo, možda su potpuno zatvorili neki sektor i angažovali treću kompaniju da vrši te usluge za njih.

sarali su po sektorima, neki su se sami prijavili, a skoro svi otpusteni su "debelo" obesteceni...

Danas sam čuo da je čovek (jedan od ovih 120) na nuli ako nađe posao do septembra, znači 3-4 meseca, nakon toga je u minusu. E sad ne znam kako on to računa :)

Sta jos trebas da uradis pa shvatis da te konkurencija bije ko vola u kupusu...

VIP je napravio BUM a ima bukvalno duplo manje zaposlenih nego Telenor. Zaposleni u Telenoru verovatno misle da im dovoljno da se kriju iza velikog imena kao sto je Telenor a korisnici ce "sami" da dodju...

Ne znam, možda je VIP napravio BUM među klincima i tako nekima, ja bukvalno u imeniku imam samo jedan VIP broj.

A inače dobro je što se pozivaju na PUMT, samo neka vrše pritisak na državu da prestane da nas pljačka a da sa druge strane lažu kako je "kriza prošla".

I nije istina da se ne priča manje zbog PUMT, evo ja pričam manje. Gledam da mi mesečni računi ne pređu 2000 din. i tačno se pred kraj meseca štekujem da ne bi prešao tu cifru. Jel si ti svestan da od 2000 din. računa skoro 500 ide državi? Tačnije ~440 din. Ti kao da voliš da poklanjaš državi pare koje joj ne pripadaju.

Ima tu jos jedan deo price, telenor je puno investirao u fixnu telefoniju, za pocetak radice u inbound rooming-u Telekoma za sta su izdvojili debele pare... bas bas debele... tako da sigurno da imaju ogromne troskove.

Iz iskustva smanjenje broja ljudi do 50% po pravilu se ne oseca toliko katastrofalno kako neki misle... uvek se nadje nacin da se prevazidje GAP, umanji se razvoj isl.

Anyway... ako su im davali po zakonu o radu onda su samo oni sa puno puno godina staza prosli dobro... sem ako nije bilo nesto na to...

od onda od kada možeš da kupiš akcije telenor grupe...

koliko se ja secam ne postoji mogucnost trgovanja akcija u inostranstvu - bese neki finansijski prekrsaj... Sto je i osnovni razlog nepostojanja paypal naloga...

Nazad
Vrh Dno