Dodaj na to operativne troskove koji su minimum 2x bruto (zgrada, telefoni, automobili, neprofitni sektori aka finasije isl.) pa nije vise tako mala cifra pre ce biti blizu 10 milki godisnje...
Zgrada i dalje postoji i ima troskove. Nisu pominjali da nju menjaju nesto
Automobile ignorisem jer pretpostavljam koje "osoblje" je otpusteno. (citaj: ko je lud da pomisli a je i 1% od njih imao AUTO?)
Telefon??? Od kad to kosta OPERATERA TELEFONIJE?
A i bio sam jako darezljiv sa cifrom od 1000e kao prosekom neto.
Dalje, kako firma koja ima jedva profit od 20 m godisnje (
) moze da kaze kako je vrednost smanjena 220m? Sta su oni to izgubili osim velicine profita da im se vrednost smanji 220m?Ta kompanija, koja posluje u okviru norveške Telenor grupe, u Srbiji je u prvom tromesečju ove godine poslovni profit od 44 miliona
norveških kruna (oko 5,6 miliona evra), što je za 68 odsto manje nego u istom periodu 2009
Jedino da racunaju vrednost kao dobit u sledecih 10 godina
A ako su dali otpremnine u velicini 3-5 neto godisnjih plata (dodati ~`0% za porez, jer otpremnine u tim ciframa su daleko od neoporezivih), ispada da treba dodati 3-5 godina na otplatu
@PJ, zavisi kakav ugovor, uslove i poreske podsticaje imaju - moguce je da im se dobit nece pomeriti zbog otpustanja, vec ce se smanjiti.
Mislim, njihova stvar, ja bih verovatno isto uradio na mestu direktora, ali ono sta je objavljeno nema bas smisla.
Poslednja izmena: