Šta je novo?

[Telenor] HTC HD2

Imao sam neko vreme taj Asus i iz tvoje perspektive te potpuno razumem :).

Pre svega, taj Asus je dosta brz za WM i nema (toliko) brige oko performansi. Ako ga koristiš za osnovne normalne stvari, sigurno da nema potrebe ni za romovima, ni za tvikovanjem, ni za resetom :).

Bane koje to tastature ne rade na WM-u. Ja koristim vec godinama wm telefone i nisam imao problema sa tastaturama, a koristim pored one sto dolazi od htc-a FingerKeyborad i SPB Keyboard.

WM i pored toga sto nisu menjali UI vec godinama i dalje moze najvise da se podesi po potrebi i da se to dovede u red i da radi dobro i da igleda lepo, a android pored laga na koji svi kukaju stvarno izgleda i dosta ruzno.
A sto se tice izbora kvalitetnih programa koji lepo rade, to mu je najjaci adut jer toga bar ima. Na kraju krajeva za naprednog korisnika koji hoce da ima sve, funkcionalan UI koji mozes da podesavas kakog god hoces, najbolju navigaciju, najbolji hardware, veliki broj kvalitetnih programa... to moze samo na WM-u. To sto se neki zale da im ne radi kako treba WM, za to su uglavnom oni krivi, jer ja kao i drugi ovde mogu da kazem da su mi svi WM telefoni radili veoma stabilno osim stare motorole mpx220 koji mi je bio prvi wm telefon i koja je izgleda imala neki hardveski problem.

Aj mi reci samo koji lag na Androidu, pa ću možda i da te ispoštujem da ti odgovorim, ali dok lupetaš, ne mogu da budem fin :).

Haha. Ma bre :). Ne postujem ja po forumu što moram, nego što volim. Kao čovek koji je sišo sa Simbijana, mislio da kupi WM (P552W ili i900), smatra 3G(S) i dalje kao najbolji fon, a koristi Android i uz to ima na testiranju solidan broj novih telefona i, recimo, nema ništa protiv N97 ako košta normalno, valjda mogu da budem koristan za neku fuckin diskusiju :).

Ali pošto se srpske diskusije zasnivaju na "najbolje je ono što imam" - "ako nemam ono što je najbolje, smejaće mi se komšije". Stvarno mi ponekad bude žao ove tastature. Izlizaću je :).

Kao čovek koji je sišo sa Simbijana
Vidis, to ti je najveci problem, ja nikada nisam mogao da koristim tako nesto duze od par nedelja, i nikako nisam mogao da shvatim ljude koji godinama nisu mogli da primete koliko je to ogranicen OS. :)

PS, o N97 necu nista da komentarisem :D

Poslednja izmena:
Znači problem je što sam koristio sve :)? Ti nemaš problem što koristiš samo jedno 10 godina, a o svemu bi da pričaš? Ali je meni problem što mi je u jednom trenutku života Simbijan ponudio WiFi i GPS za 270 dok su ostali tražili makar 400+.

A WM sam imao još dok se tako nije ni zvao (i mnogo pre MPXa). Zaboravio sam i Palm OS :D.

Ja ću jako lepo da živim i sa N97 i 3G i i7500 i i900 ili nekim drugim WM, ali neću da slušam pridike od nekoga ko verovatno vozi istu marku auta decenijama, koristi isti sistem 10 godina, verovatno nije imao drugu devojku/ženu od srednje i letuje na jednom te istom mestu svake godine. Možda je to nekome privatno lepo, ali bez soljenja pameti, molim :).

Ne znam samo šta bi sa onim lagom :). Pojela maca?

Poslednja izmena:
Trazi na googlu ako ga ti nisi primetio. :)

I nije problem sto si koristio sve, nego sto ti nije smetalo ono sto bi trebalo.

Poslednja izmena:
Ne budi bezobrazan. Povuci izjavu i reci da si se izlupetao ili reci šta imaš na umu.

Poslednja izmena:
Nemam nikakvu nameru da budem bezobrazan, ali na puno mesta na netu kada sam procitao review-e, narocito kada je rec o Sense-u zale se na lag.

Vidim, suza suzu stiže na svakom review, prosto mi monitor procuri, testovi androida su pisani od baba narikača lično.

Naravno da Android ima kočenja u korišćenju kao i bilo šta drugo, ali bilo kakav lag (mada je to pogrešna terminologija) je za bilo šta sa WM (osim HD2) Usain Bolt sa sve onim mladunčetom geparda koje je usvojio pre neki dan :).

Upravo taj android sense UI je kopija SPB shella sa WM koji radi veoma brzo i lepo i na starijim telefonima

Poslednja izmena:
Prosto ne znam kako da ti repliciram na tako britke konstatacije :D

de nadje omniu kao primer wm telefona :d pa da su hteli sporiji ne bi ga napravili :d

sto se tice laga, mada ga ja ne bih tako krstio, zanemarljivo je na androidu ali i na wm na novijim telefonima sa sredjenim romovima nije to samo rezervisano za hd2 koji nema ni l od tzv laga :)

Pa i red je posle core2quad, ddr3 i sli grafike :D

Ako baterija ne bude trajala uvek mozes da ga igras prikljucenog na struju :)

Poslednja izmena:
Josh da stave android u TO :)

Prilozi

• hd2.png
    hd2.png
    8.9 KB · Pregleda: 102
LOL napredni ovi bosanci.

Sigruno ce se vrlo brzo pojaviti kuvani rom sa androidom

najavljivan je hd2 i sa androidom, pa onda odlozen i sad se cuti. ne znaci da ce sigurno da bude, videcemo. ako je bude, bice nesto jeftinija od wm verzije.

biće HTC Dragon sa Snapdragonom

Aj mi reci samo koji lag na Androidu, pa ću možda i da te ispoštujem da ti odgovorim, ali dok lupetaš, ne mogu da budem fin :).

Ne znam za lag...ali bih spomenuo da sam cuo da sa android platforme ne moze da se salje putem BT-a na druge nego samo na android platformu. Drug hteo da kupi ovaj samsung sto ima u Telenor ponudi i prodavac mu to rekao,ja sam cuo. Po meni je to velika steta i promasaj da takva sitnica ne radi na tako vrhunskim telefonima ( svim koji koriste Android )

Poslednja izmena:
Ne radi "out of box", ali se sve može srediti i namestiti. Ne opravdavam što nema te opcije (mada fajl bluetoothom nisam poslao pa sigurno 2 godine nikome, a ni primio), ali onaj ko kupi napredni telefon i problem mu je da u njega utroši par dana u startu (kako bi iz njega izvukao ono zbog čega ga je i kupio), nije ni trebao da kupuje napredni telefon uopšte :). Moje skromno mišljenje.

PS. Ko troši više stotina evra na telefon, a oslanja se na telenor prodavca, izvinjavam se ako bilo koga vređam, baš olako baca svoj novac :p

Poslednja izmena:
Vrh Dno