Šta je novo?

Telekomov Hg532e i menjanje dinamicke ip adrese

richier

Cenjen
Učlanjen(a)
08.10.2012
Poena
170
Pozz,
treba mi savet oko par stvari. Uzeo sam telekomov box 4 paket i dobio od njih hg532e. Interesuje me
1.Kako da brzo menjam ip adresu na njemu? Do sada sam imao simens na kome sam preko makroa u mozili dolazio do rutera i isao na reconnect wan konekcije.
Znaci treba mi nacin kako da iz browsera promenim dinamicku ip adresu sto brze(po mogucstvu bez prekidanja ipTv-a ali ako ne moze da se ne prekida -nije tako strasno).
2.Citao sam po forumu i vidim da se neki zale da modem brise sva podesavanja svaki put kad se iskljuci iz struje i povlaci sa telekomovog servera defaultna,da li je neko nasao resenje za to i da li to se odnosi i na zatvaranje portova koje cu ja otvoriti?

Unapred hvala

svi ti danasnji ruteri se sporo resetuju, ja sam imao negde par tih makroa-skriptica starih, rade kao programcic samo ga pokrenes i on resetuje modem to se nekad koristilo za cryptload i USD downloader, ako na te mislis? to izguglas "adsl ip changer" ili "adsl reboot script" ako ne potrazicu ja ove moje stare pa ti mogu pustiti na pm ako se ne snadjes u medjuvremenu. Sto se tice tog reseta ne bi trebalo da ti zaboravi podesvanja ako ides na current reboot

Hvala @Nemkec ,nisam mislio na te makro skriptice, doduse probacu sa njima ako ne uspem preko rutera ali konkretno vise mi treba sledece-preko 192.168.1.1 udjem u ruter preko browsera i onda-sta tamo da pritisnem da bi resetovao konekciju odnosno promenio ip? Bitno mi je da idem preko browsera,malo je komplikovano za objasniti zasto. U svakom slucaju,znaci pitanje je -da li u podesavanjima rutera ima negde neka opcija za menjanje dinamickog ip ili nesto sto ce rezultovati menjanjem dinamickog ip? Po mogucstvu da se ne gasi IPTV?

Ne možeš da namestiš da kad se resetuje router dobiješ novu IP adresu, često se dobija ista ( više puta dobiješ istu nego različitu ), jedino ako se ne konektuješ neko duže vreme, onda će verovatno biti različita

@Ciki022 cek malo,do sad sam mogao sa obicnim telekomovim adsl-om.I sa ovim box-om probao sam sad sa resetovanjem i promenio je ip adresu,kako mislis nemogu da namestim da dobijem novu adresu?

Da ponovo aktiviram ovu temu...

Nigde na netu ne mogu da nađem skriptu za ovaj ruter HG532E za promenu IP adrese bez restartovanja rutera.
Skriptu sa restartovanjem rutera imam, ali ona ne vrši posao kako treba jer zamrzava IPTV.

Može li neko da pomogne?

Nije valjda da niko ne koristi ovaj ruter i da mu ne treba promena IP?:(

Velika zahvalnost forumašu koji je želeo da ostane anoniman, uz čiju nesebičnu pomoć objavljujem uputstvo za promenu IP adrese na ruteru Huawei HG532E, bez prekida IPTV-a. Uputstvo bi trebalo da bude univerzalno (po meni), što znači da načelno važi za bilo koji Telekomov ruter. Ovo bi trebalo potvrditi u praksi na drugim tipovima rutera, verovatno se samo razlikuju imena WAN konekcija (a možda i ne).

Idemo redom...

1. U Jdownloaderu otvorite Postavke>Ponovno uspostavljanje veze>LiveHeader/cur
2. Unesite username: admin
password: tzlkisonpk
3. Unesite IP adresu rutera 192.168.1.1, ili ako niste sigurni da je ta pritisnite dugme "Dobavi IP rutera"
4. Pritisnite dugme "Napravi skriptu ponovnog uspostavljanja veze", štiklirajte polje "Raw mode" i pokrenite snimanje pritiskom na "Start"
5. Otvoriće se stranica rutera u default pregledaču, koji iz meni nepoznatih razloga mora da bude Firefox ili Chrome, na IE ovo ne radi.
6. Logujte se unošenjem username: admin
7. Otvorite karticu Basic>WAN i u njoj kliknite na INTERNET_R_8_35
8. Deštiklirajte polje "WAN connection" i potvrdite sa "Submit"
10. Štiklirajte ponovo polje WAN connection i potvrdite sa "Submit" (eventualno dva puta "Submit")
11. Ako je sve prošlo kako treba, javiće se Jdownloader da je rekonekcija uspešna i snimite skriptu pritiskom na "Snimi".
12. Skripta će se pojaviti u za to namenjenom polju i time je posao završen.

Ne prilažem tekst skripte, jer se u okviru nje nalazi username i password rutera koji je Telekom ubacio. Pretpostavljam da iz tog razloga skripta napravljena za moj ruter ne radi na nekom drugom. Pokušao sam da moju skriptu upotrebim na drugom ruteru HG532E i morao sam da restartujem ruter (15-ak sekundi držati pritisnut reset taster, u rupici koja se nalazi odmah pored konektora za napajanje), jer se blokirao.

Na mom ruteru skripta menja IP adresu za 20-25 sekundi, pri čemu nema prekida IPTV-a. :):banana:

Pokušajte i javite kako je prošlo!

Cisto da pomenem da na VDSL modemima stavka INTERNET_R_8_35 ne postoji (tj. ne koristi se), vec je R_PTM8_0_1_0 (tako nesto).

Velika zahvalnost forumašu koji je želeo da ostane anoniman, uz čiju nesebičnu pomoć objavljujem uputstvo za promenu IP adrese na ruteru Huawei HG532E, bez prekida IPTV-a. Uputstvo bi trebalo da bude univerzalno (po meni), što znači da načelno važi za bilo koji Telekomov ruter. Ovo bi trebalo potvrditi u praksi na drugim tipovima rutera, verovatno se samo razlikuju imena WAN konekcija (a možda i ne).
Na mom ruteru skripta menja IP adresu za 20-25 sekundi, pri čemu nema prekida IPTV-a. :):banana:

Hvala i tebi i anonimnom forumašu, rekonekcija funkcionise savršeno :)

Idemo redom...

1. U Jdownloaderu otvorite Postavke>Ponovno uspostavljanje veze>LiveHeader/cur
2. Unesite username: admin
3. Unesite IP adresu rutera 192.168.1.1, ili ako niste sigurni da je ta pritisnite dugme "Dobavi IP rutera"
4. Pritisnite dugme "Napravi skriptu ponovnog uspostavljanja veze", štiklirajte polje "Raw mode" i pokrenite snimanje pritiskom na "Start"
5. Otvoriće se stranica rutera u default pregledaču, koji iz meni nepoznatih razloga mora da bude Firefox ili Chrome, na IE ovo ne radi.
6. Logujte se unošenjem username: admin
7. Otvorite karticu Basic>WAN i u njoj kliknite na INTERNET_R_8_35
8. Deštiklirajte polje "WAN connection" i potvrdite sa "Submit"
10. Štiklirajte ponovo polje WAN connection i potvrdite sa "Submit" (eventualno dva puta "Submit")
11. Ako je sve prošlo kako treba, javiće se Jdownloader da je rekonekcija uspešna i snimite skriptu pritiskom na "Snimi".
12. Skripta će se pojaviti u za to namenjenom polju i time je posao završen.

Ne prilažem tekst skripte, jer se u okviru nje nalazi username i password rutera koji je Telekom ubacio. Pretpostavljam da iz tog razloga skripta napravljena za moj ruter ne radi na nekom drugom. Pokušao sam da moju skriptu upotrebim na drugom ruteru HG532E i morao sam da restartujem ruter (15-ak sekundi držati pritisnut reset taster, u rupici koja se nalazi odmah pored konektora za napajanje), jer se blokirao.

Pokusavam bratu da podesim uz pomoc ovog uputstva medjutim kada kliknem na "Napravi skriptu ponovnog uspostavljanja veze" i strikliram "Raw mode", otvori mi se stranica za da se ulogujem na ruter, medjutim kada se ulogujem (ukucam admin login podatke) pise mi connection was reset i nemam pristup podesavanjima rutera. Inace, ovako kada se ulogujem obicno preko browsera normalno na ruter preko 192.168.1.1 onda imam pristup svim podesavanjima i mogu da menjam sve sasvim normalno.

Neko resenje za ovo?
Inace brat je povezan na ruter bezicno, mozda je to problem? Jel mora da bude povezan zicano sa ruterom da bih napravio skriptu?

Pokusavam bratu da podesim uz pomoc ovog uputstva medjutim kada kliknem na "Napravi skriptu ponovnog uspostavljanja veze" i strikliram "Raw mode", otvori mi se stranica za da se ulogujem na ruter, medjutim kada se ulogujem (ukucam admin login podatke) pise mi connection was reset i nemam pristup podesavanjima rutera. Inace, ovako kada se ulogujem obicno preko browsera normalno na ruter preko 192.168.1.1 onda imam pristup svim podesavanjima i mogu da menjam sve sasvim normalno.

Neko resenje za ovo?

Pozdrav svima!
I ja imam isti problem kao goran988, inace ruteru pristupam sa PC-a.

Ako neko ima bilo kavo resenje bio bih veoma zahvalan.

Nazad
Vrh Dno