Šta je novo?

Telekom: Tri meseca besplatno (proba)

Haha, šta sve neću da čujem o SBB-u. Živim u centru Niša. Kad god padne kiša, net i kablovska iz momenta nestaju, a vraćaju se u neodređeno vreme. Plaćati 2200 dinara nekome ko te smatra građaninom nižeg reda, tako što ti za iste pare daje goru uslugu nego beograđanima, novosađanima, kragujevčanima i ko zna kome još, a uz to imati ponudu od 1425 dinara za vrlo sličnu uslugu kod telekoma, je čista glupost. SBB sam definitivno napustio na godinu dana, a nakon toga ćemo videti da li ću im se vratiti.

Slazem se u potpunosti. Placati 2200 din mesecno za 4X gori net, losiju kablovsku bez HD kanala, ne sme proci nekaznjeno. Presao sam na ADSL i kao profesor/student dobio 4 Mb/s po ceni 1. Radi fenomenalno. :) Mislim da cu preci uskoro i na IPTV i zaboraviti SBB.

Poslednja izmena:
Danas je povezana sva oprema i sve lepo radi. Medjutim, kad na telekom.rs pokusam da prmenim brzinu, dobijem sledecu poruku ==>"Promenu brzine mogu vršiti samo ADSL korisnici iz maloprodaje Telekoma Srbija"<== Naravno, danas ceo dan ne mogu da dobijem 9813, a kad dobijem, cekam vecnost da mi se javi operater, tako da nisam uspeo da promenim brzinu.
Iscito' sam ceo thread, ali nije zgoreg da mi jos neko potvrdi. Da li mogu da u promo periodu menjam brzinu (na 6Mb/s), bez novcane nadoknade, a da , recimo, ako se odlucim da nastavim sa koriscenjem njihovih usluga (nakon 3 meseca), vratim na 1Mb/s. Ako neko ima jos neki koristan savet, neka kaze, mada ne znam sta bi moglo posebno da se kaze. Hvala :wave:

Сачекај пар дана да се опрема мало 'олади :smash:' па промени.
Месечно може да се мења 1.пут брзина, а да ли ћеш моћи користити јаче пакете 3 месеца по 1. дин. зависи од случаја до случаја -- код мене у крају пре пар месеци 2 ортака отприлике у исто време узели адсл, иста централа, обоје подигли брзине, једном дошли рачуни по 1.дин, други плаћао у фулу.

Ja sam potpisao na click1 pre mesec dana, i naravno uradio kao ti :) :) :) s tim što jekod mene uspelo iz prve, a sada čekam račun za telefon. :) :) pa ću ti preneti iskustva.

A iz tvog posta zaključujem da je u početku moglo, pa da su ukinuli, jer su možda ljudi masovno radili, a neće im naplatiti (to ja sebe tešim, kao ono, ma neće, ma neće .... )

Hteo sam ja i click16, ali dobih upozorenje da korisnici koji koriste IPTV mogu maksimalno Slick6 da koriste.

Meni su rekli kad sam uzimao modem da mogu da biram bilo koju brzinu do 16mb, ali da ne mogu da je smanjim ako budem hteo da potpisem ugovor. Pa vi to dobro proverite....

Ja za svaki slučaj nisam hteo da menjam brzinu, s obzirom da ću najverovatnije da zadržim paket. U poslednje vreme nemam mnogo vremena za filmove i igre, tako da mi 1Mbit sasvim odgovara.

Meni su rekli kad sam uzimao modem da mogu da biram bilo koju brzinu do 16mb, ali da ne mogu da je smanjim ako budem hteo da potpisem ugovor. Pa vi to dobro proverite....

Ne znam gde si ti potpisao, ali ne može 16 ako imaš IPTV. A meni je teta rekla kad sam potpisivao da potpišem na najmanji, baš iz tog razloga da bih kasnije mogao da šetam pakete.

I ja sam potpisao na 1 .....

Ja za svaki slučaj nisam hteo da menjam brzinu, s obzirom da ću najverovatnije da zadržim paket. U poslednje vreme nemam mnogo vremena za filmove i igre, tako da mi 1Mbit sasvim odgovara.

Blago tebi.... kako bih ja voleo da mi 1M odgovara... ni ja ne sedim stalno ali kad nesto zatreba ocu da ide brzo :)

Ne moze se smanjiti brzina ako se uzme 16 mbit.Moze samo sa manjeg na veci paket...provereno..

Kada je Telekom pre godinu-dva nudio istu akciju, moglo je da se uzmi koji hoces paket, ali se moralo sacekati bar do prvog racuna od dana preuzimanja opreme da promenis na koju hoces brzinu.
Ja sam jos na salteru iz tog razloga odmah trazio 16mbps.. :)

otkad moze na dva tv-a, nije toliko losa stvar

Ako uzmes STB za drugi TV, placas mesecno plus 295 din (uracunat PDV). Ja sam sebi povezao sam na drugi TV, ali sta ja gledam, na tom drugom isto to se prikazuje. Jedino cekam da dodju STB sa HDMI prikljuckom. Koji kod da je provajder, skupo, brate. I to njihovo mesecno kao odrzavanje 800 din. Plus paketi kad pocnu da se naplacuju. Kod drugih vidim "Arenasport" 500 din mesecno, tako i "HBO'' slicna cena. To bi trebalo sve da je upola manje. A za SBB nisam znao da mlate tako za prikljucak. Sramota.

Ja sam povecao (u promo periodu) sa 1M na 6M i sada, narednog meseca, opet mi nudi brzine od 1M pa na gore.

Povećao si odmah, ono , po uključivanju? I, jesu li naplatili? Ili još nije stigao prvi račun?

Ne mogu da ti naplate dok si u promociji covece. Jesu pisali ljudi sa prethodnim akcijama da su povecavali dok su bili u promocijama. Poceo sam jula da koristim a racun iz avgusta bio je normalan. Prvo povecanje bilo je na 4M pa onda na 6M u avgustu. Sada mogu opet da biram brzinu.

Mislim da je ovde stvar u zadržavanju paketa i otkazu ugovora. Ko je uzeo ponudu da bi 3 meseca imao džabe net i IPTV, može da se igra koliko hoće, bez straha za novčanom naknadom. Ko želi da zadrži paket, trebalo bi dobro da se raspita šta sme da radi.

Obzirom na kvalitet signala i broj restarta modema, samim tim i zamrzavanja slike na IPTV nema puno razmisljanja. Kakav je SBB je lepota u odnosu na Telekom.

Mislim da je ovde stvar u zadržavanju paketa i otkazu ugovora. Ko je uzeo ponudu da bi 3 meseca imao džabe net i IPTV, može da se igra koliko hoće, bez straha za novčanom naknadom. Ko želi da zadrži paket, trebalo bi dobro da se raspita šta sme da radi.

Ma ja ću kada budem trebao da počnem da plaćam da vratim ne click2, sada sam na click6.

Šta ih znaš, telekom je to. Očas posla nešto promene, jer oni uvek zadržavaju promene promocije.

Kampanja „ADSL + IPTV na probu“
• Kampanja „ADSL + IPTV na probu“ je namenjena isključivo novim korisnicima koji nemaju realizovane usluge ADSL i IPTV, a isti su prethodno odabrani po određenom kriterijumu od strane Telekom Srbija a.d. i njima je poslato obaveštenje da ispunjavaju uslove za realizaciju ADSL i IPTV priključka i o pogodnostima koje ova kampanja nudi. U okviru kampanje „ADSL + IPTV na probu“ korisnik po pozitivnoj realizaciji zahteva ostvaruje pravo na tri meseca probnog perioda, nakon čega korisnik može odlučiti da li će nastaviti sa korišćenjem obe usluge.
• Ukoliko se korisnik nakon isteka besplatnog promotivnog perioda korišćenja usluge IPTV odluči za dalje korišćenje, ista se naplaćuje godinu dana po ceni od 1 dinar bez poreza (svi paketi), dok se po punoj ceni fakturišu usluge Video na zahtev i Snimanje sadržaja, dok se pretplata za uslugu ADSL naplaćuje shodno izabranom Click paketu prilikom podnošenja zahteva.
• Ugovor se zaključuje na 15 meseci (3 probna meseca + 12 meseci). U slučaju prevremenog raskida Ugovora nakon isteka promotivnog perioda od tri meseca, korisnik plaća preostale pretplate po punoj ceni i za ADSL i za IPTV. U toku trajanja ugovorne obaveze, uključujući i tri meseca promotivnog perioda, korisnik može menjati ADSL brzine (Click pakete) isključivo na veće, dok povratak na manju ADSL brzinu (Click paket) nije moguć sve do isteka ugovorne obaveze. Po isteku ugovorne obaveze, ADSL brzina će moći da se smanjuje i povećava bez ograničenja, izuzev što se ne može odabrati paket Click Start (256/64 Kbs).
• U toku trajanja kampanje „ADSL + IPTV na probu“, korisnici imaju mogućnost korišćenja usluge ADSL (paketi Click 1 do Click 16; paket Click Start nije moguće odabrati), sa dinamičkom IP adresom, kao i svih paketa usluge IPTV.
• Za ovu kampanju nije mogućen odabir usluge dostave ADSL modema, ugovora i druge prateće opreme na kućnu adresu korisnika, ukoliko se zahtev podnosi preko kontakt centra, dok je usluga dostave omogućena ukoliko se zahtev podnosi u poslovnici (korisničkom centru).
• Zahtev u okviru kampanje „ADSL + IPTV na probu“, po dobijanju obaveštenja da telefonski priključak ispunjava uslove za navedenu kampanju, može se evidentirati na podnosioca zahteva i bez da je isti nosilac pretplatničkog prava telefonskog priključka.
• Korisnici koji su dobili obaveštenje o promotivnoj kampanji „ADSL + IPTV na probu“ ispunjavaju sve mogućnoosti za realizaciju navedene kampanje, budući da su pre slanja obaveštenja izvršene neophodne provere. Takođe, zahtevi korisnika označeni u sistemu pod kampanjom „ADSL + IPTV na probu“ imaju viši nivo rešavanja zahteva u odnosu na ostale zahteve za usluge ADSL i IPTV, a kako bi se korisniku što pre omogućilo korišćenje pogodnosti iz kampanje.
• Zahtev za kampanju „ADSL + IPTV na probu“ korisnik može podneti u periodu od 14.06.2010. godine do 14.09.2010. godine
• Prijem zahteva:
- u poslovnici (korisničkom centru)
- preko kontakt centra (9818)
Za ovu kampanju nije mogućen odabir usluge dostave ADSL modema, ugovora i druge prateće opreme na kućnu adresu korisnika, ukoliko se zahtev podnosi preko kontakt centra, dok je usluga dostave omogućena ukoliko se zahtev podnosi u poslovnici (korisničkom centru).

Odlično. A odakle ovo radjen copy-paste? Znači, samo da ne uzimam PPW i miran sam .... :) :) :)

imam jedno pitanje uzeosam adsl taj probni na tri meseca, dobi click 1 paket preko sajta telekoma se regitrovo za povecanje brzine na click 4 paket to se desilo u petak a u ponedeljak su mi iskljucili internet i danas nemam a iptv imam nesmetano. Zvao sam 9818 rekli su mi da ce za par dana namestiti novi paket, pa me interesuje dali to tako treba ili me zavlace.

Stigao mi račun, JUPIIII!!!! Naplaćen mi je jedan film koji sam gledao, namerno radi testa, a nisu naplatili click 6 ..... :) :) :) Samo da ne zaboravim da isključim pre nego što krene naplaćivanje :) :) :)

Vrh Dno