Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Rock86
imas mozda podatak za Line attenuation (down) pre ove promene; sada je 7.9 ?
Koji bi mu paket odgovarao da ima?

Rock86
imas mozda podatak za Line attenuation (down) pre ove promene; sada je 7.9 ?
Koji bi mu paket odgovarao da ima?

Ovde sam postavio sliku parametara kad je uveo VDSL i pitao sam da li bi mogao NET 50 posto MTS tvrdi da ne moze: https://forum.benchmark.rs/showthre...(FAQ-1-post)&p=5472845&viewfull=1#post5472845 .

Dakle, pre Vectoringa i setovanja porta na vece brzine imao je slabljenje linije 13.1dB. 50/8 bi mu odgovarao, mada ne bi se zalio da ima i 100/10. Pa sad mu je port setovan na preko 100Mb/s samo sto su limitirali brzinu na 20. I ne puca mu veza, savrseno je stabilna.

Poslednja izmena:
Ma dešavalo mi se i ranije, al nikad kao sad. Na telefonu neće pa neće, nikako. Proradi par minuta i opet isto. Stvarno ne kapiram šta može da bude.

@Rock86
neka zove sada i trazi koliko mu treba.
Skratili su mu paricu sa oko km na oko 500 metara i prebacili ga na istureni stepen.
Mozda mu i stave 100/10 ali bi 50/8 trebalo da radi sigurno.
Javi kako je prosao i ako mu povecaju brzinu stavi screenshot parametara da vidimo kako su se promenili.
Nadam se da ce mu dati 100/10 da vidimo kako radi na 500 metara sa vectoringom :smash:

Imam VDSL 50/8 i istice mi ugovor za 3 meseca. U zgradi je lelekom provukao optiku, ali nije jos pustena u rad. Ja nezelim vise da imam fiksni (a ni TV) a kada sam ih pitao ako se odlucim za optiku da li mora i fiksni, naravno odgovor je da mora :(
Kod Oriona moze optika bez fiksnog ali mora nas vise da se odluci za njih da bi usli u zgradu...
Moje pitanje je da li mogu kod bilo kog drugog provajdera da uzmem VDSL bez fiksnog ?

TR-069

Koristim m:tel (Telekom RS) VDSL2, i ne mogu natjerati TR-069 da radi, URL sve nule. Tamo u DSl Konekcijama TR-069 VDSL, ne konektuje se (Connecting)...

Je l' moze biti nesto do njih tamo...odradio factory reset! Modem/Router ZTE H267 ;)

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    53.2 KB · Pregleda: 157
Da li je neko skoro selio fixni+VDSL?
Ranije su samo prebacili fixni odmah (tj. iskljucili, pa za koji dan ga prebacili) i onda VDSL, ako moze.. moj otac je predao zahtev za selidbu oba, ali rekose mu da prvo moraju da provere paricu tamo da li moze VDSL 50/8 :D

Meni još nije up povećan i dalje je 2047/14335 kbps
To je inače paket DO 20/4, barem se tako plaća.

14/2? Ne moze bolje?

Можда и не може већи upload ако је и download тако слаб..

Sent from Galaxy S8

Attainable Rate(Up/Down) 6783/43040 kbps

Trebalo bi da može 4 upload

Ne može bolje, razlog je krš centrala. Godinu dana je 20/2 funkcionisao odlično, onda kreće igranka i posle pola godine rešavanja problema rešili su ga tako što su mi spustili brzinu. Kućna instalacija ok, parica ok ostaje centrala. Sa više strana sam dobio informaciju da je ona problem. Od isturenog stepena mislim da nema ništa, tako da to je što je. UO mi istekla pa ako nađem neko rešenje ...

Poslednja izmena:
Пиши им на мејл или Твитер да ти повећају брзину, ја сам их тако "погурао" и повећали су ми са 50/2 на 50/8. Ако буде могуће, вероватно ће повећати.

Sent from Galaxy S8

@alfaunits
nema potrebe za bumpom, ako neko zna odgovoriće ti.

@pajica123
mislim da nema svrhe, ovo je max što centrala može da pruži bez pucanja veze.

Nema svrhe, centrale su po Subotici u jako losem stanju.
Meni pre par dana opet poceo da zeza VDSL, pukne veza i dok se sutradan u centrali neko ne smiluje da resetuje port nema nista od neta :mad: Isto je i kod komsija...
Vise od deset godina njihov korisnik plus fiksni plus mobilni, a oni nisu u stanju da osavremene opremu ili da izguraju Isturene Stepene po naselju....
Gomila nesposobnjakovica.

Nema to veze sa GOMILOM nesposobnjakovica :( Nekolicina, ako uopste vise od 3 odlucuje o tome.
Ostali mogu da mole, ili daju otkaz.

Sve firme postaju takve, ako vec nisu. Jedina je razlika sto se privatne malo vise trude oko vecih platisa, pa tamo brze resavaju.
Sem ako nisi u JK ili Japanu, mozda delovi Finske ili Sibira, gde se takve stvari smatraju hitnim (ne zbog interneta za zavitlavanje, vec zato sto optika cini jedinu povezanost, pa je neophodna za hitne slucajeve za pozive/informacije).

Zna li neko koliko im je vremena potrebno da podignu brzinu interneta? Proslo je vec 8 dana od potpisivanja ugovora za vecu brzinu(50/8). Tehnicka podrska tvrdi da nije nista menjano i da sam i dalje na 10/1 paketu iako primecujem da mi se upload promenio na 8Mbit i da se ping znacajno povecao(sa 10ms na preko 20).

Зови их опет да их мало пожуриш..

Sent from Galaxy S8

Rekli su mi da su stavili "urgenciju" i da ce biti u toku dana, ali nista od toga vidim. Mnogo su spori... :mad:

Poslednja izmena:
Razgovarao si sa operaterom?
Pre je bilo razgovora sa operaterom i kod prijave kvara/smetnje ali sam pre par dana primetio da nema vise, sad samo "izaberi opciju 1,2,3" i to je to, a kad zovem opet kaze automat "kvar je vec prijavljen strpite se blablabla".
Da napomenem da i pored ostavljanja broja na automatu niko ni ne zove da pita da li je nesto reseno....

Da, tehnicka podrska me je preusmerila na 0800 100 100 i operater mi je rekao ovo iz prethodnog posta(ako na to mislis). :)

Meni isteko internet telekom adsl 2 ali nisam produzio bio ali mi stizu racuni tj jos koristim njihov net
Meni stize sad kablovska
E sad da li mogu s telekom da raskinem ugovor Ali nisam potpisao da produzujem box 2

Ако је уговорна обавеза истекла, можеш раскинути уговор кад хоћеш.

Sent from Galaxy S8

Možeš da raskibeš kad god poželis, a platićeš do tog dana do kog budeš koristio.

ja sam sada uzeo box3 50/8 extra je

posle se prebacujem na optiku kada dodje u moj kraj

Poslednja izmena od urednika:
Pripoveda se da će "Telekom" uskoro u akvizicije pojedinih kablovskih operatera. Smem li da nagađam ko će prvi biti na udaru i zašto "Pošta"? :D

Rekla - kazala

6. podnet zahtev za prenos fixni+vdsl na drugu adresu. Jos uvek nisu ni fixni preneli... a ne radi ni na jednoj adresi vec 10 dana ;)

Vrh Dno