Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da li neko zna da pomogne?
Imam telekomov VDSL 20/2 i povezan je iz uticnice sa spliterom, ali telefon stoji previse daleko. Pa me interesuje da li fiksni moze da se poveze u drugi uticnik u zidu sa drugim spliterom, ne sa onim koji je od interneta, a da se internet ne prekida kada se telefonira?

Može spliter u drugu utičnicu i samo telefon tu priključiš,takođe spliter u utičnicu gde je modem.

koliko bi mi izvukao od 20/2 sa ovim parametrima ?sdsdasdasdsdsad.jpg

Imam skoro iste parametre i nisu hteli da mi daju 20/2 paket.

@ veljadj meni je preko fona rekla da mogu onaj paket 20/2 po 1400 na godinu dana

@ Drakezen pa onda bolje da ostanem na 10 po 1300 na godinu dana? nzm mislio sam odem u poslovnicu da pitam da mi izmere

Trazi. Ako si na ADSL centrali, ne mozes sigurno, pitanje je i da li bi ti dali (a ne bi dobio vise od ~15 sigurno u praksi)
Medjutim ako si na VDSL centrali, mozes imati 20/2 sa tim parametrima. Ne znaci da moze i u tvoj slucaju, ali bilo je na forumu slucajeva da mogu, iako ADSL2+ parametri kazu da ne moze ni blizu.

zvacu sutra na fon koliko god bude brze ako i moze 100 din ne pravi razliku

Ti iams po nekoj staroj ceni Net10 za 1300?

1760 uglavnom dolazi

p.s a moja neka teorija o tom roku placanja racun se izdaje negde 11tog kod korisnika stize oko 18tog u mesecu a rok je 20ti za placanje. I to je po meni smisljeno da bi udarali kamatu jer pola srbije to placa od rodbinskih penzija koje su oko 25tog tako da tu smisljeno kradu moja teorija :)

Poslednja izmena:
Penzije su 9. i 24. u mesecu, po pola. Sad shvatam u stvari zasto je u Intesi 10. u mesecu rok za placanje racuna za kreditne ;)

Ako ti "uglavom dolazi 1760" odakle onda 1300?

1760 uglavnom dolazi

p.s a moja neka teorija o tom roku placanja racun se izdaje negde 11tog kod korisnika stize oko 18tog u mesecu a rok je 20ti za placanje. I to je po meni smisljeno da bi udarali kamatu jer pola srbije to placa od rodbinskih penzija koje su oko 25tog tako da tu smisljeno kradu moja teorija :)

e-racun stize na mail 5-og,6-og i mozes se odmah platiti od prvog dela

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aha, ta ponuda :)
@maki22, pa i ne bas... meni (puno usluga na istom racunu) retko stize na mail pre 9/10. Ali na portalu imam iznos vec 2/3/4, kako kada, i mogu da platim.

Ovog meseca da 9, zbog praznika. Evo sad pogledao prosli i ranije 6

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sbb stiže za dan dva, a mts kasni malo, mislim nikakva to nije sad novost.
Račune sve plaćam 20. u mesecu i ne vidim nikakve kamate da su mi stizale ili bilo šta drugo.

ima oko lupam 70 para po danu nakon 20tog

Poslednja izmena:
Moze, imaju Fast za 51k brzinu. Za 54k i 66k nemaju. Jeste da ce imati manju brzinu, ali ce imati mnogo manji ping sto mu je bio za online gaming. :)

Prvo su mi podigli interleaved na 60+k Iptv Sbb je seckao,pa su me stavili na 51k fast ping mi je spao na 9 a brzina opala za samo par mb,sve radi kao svajcarski sat,hvala puno !

kako se otvaraju portovi na zte ZXHN H367N ? treba mi za vpn..

Poslato sa Note 3

nemam iskustva sa tim pa mi treba nesto detaljnije, kako sve da podesim, step by step...

Poslato sa Note 3

Proveri ti prvo da te Telekom nije šutnuo na CG-NAT (jer onda ne radi port forward).
Internet>Status> klik na "DSL Connection Status" > vidi šta piše pod IP za tu "Hight speed internet_VDSL" konekciju.
Ako je IP koji pocinje sa 100 uvalili su ti CG-NAT.

Inače, ne treba ti DMZ za tu lokalnu IP adresu...

Nisi natovan. Onda bi port forward trebalo da radi. Što se tiče rutera...
E sad, imaš i firewall na samom kompu gde takođe treba da se dozvoli saobraćaj kroz taj neki port :)

podesavao sam i na kompu, postavicu screen kad stignem.

Poslato sa Note 3

Dzabe se mucis,ja sam lepo otvorio portove na novom ruteru zte,cak sam zvao i podrsku da mi oni otvore portove,satro su otvorili,a ja i dalje nisam mogao da dobije video sa svojih dvr-a,zato sam presao u orion,stavio njihov ruter,otvorio portove,i video slika odma dosla.

pa zar niko nije uspeo da otvori portove i pristupi svojoj mrezi spolja na telekomu? i meni treba i za dvr i za vpn... promena provajdera nije opcija, osim adsl/vdsl nemam tehnicke mogucnosti ni za sta drugo, a niko osim telekoma ne nudi 50mbps.

Poslato sa Note 3

Vrh Dno