Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Upload bi trebao biti minimum 5Mb/s za NET 50 i 10Mb/s za NET 100... Iskreno se nadam da ce ove godine povecati upload.

Iskreno se nadas, a oni iskreno nece povecati up.:D Za net 20 bi trebao biti 5, a 10 za net 50, kad vec zalazimo u podrucje fantazije.

Poslednja izmena:
Pre ce smak sveta, nego telekom da poveca upload. Pricamo o provajderu koji je UKINUO turboboost koji se DODATNO naplacivao.

Pa kako rastu download brzine mora i upload, tj ispod određene bgrzine neće da može da bi imao dovoljno makar za slanje ACK paketa ako za ništa dodatno :D Da nije toga pravio bi Telekom 100 Mbps/ 512 kbps paket :D :D

Pozdrav uzeo sam adsl od 50mb.
dobio ruter ZTE H168N V3.1
VDSL2
Imam problem...
ovakav isti paket i modem je dobio i stric koji zivi na spratu i sada kada su oba modema prikljucena gubimo oboje internet
tj dodje pa nestane i tako pa se skroz ukazi pa daodje na par sekunde pa nestane i tako u krug..
Kada jedan od modema ugasimo.. njegov ili moj onda internet radi super isve je ok. cem se ukljuci i drugi modem problemi opet nastaju..
u cemu je problem?
bili su iz tlekoma i kao nevalja instalacija hmmm:lupko:

Ма нема везе, све је то исто, 50, 100 ... ја сам скоро прешао са 70 на 120 и не видим да сам добио нешто необично .... само мало брже ради.
Kada imaš u kući više korisnika onda baš i nije isto. Za jednog korisnika se slažem da nema neke razlike.

Iskreno kad se okupi cela porodica nedeljom, pa svako po telefon, klinci na netu, d3i takođe i još se mali iz komšiluka nakači na moj net onda počinjem da razmišljam o 100mb....

Rock, pa ti negde 25. januara trazi da te prebace na 100, pa cak i da placas punu cenu, isprobas nekoliko dana, vratis se februara na Net50.

Ne moze, pitao ja

Sent from ass

A ti baš ne možeš da živiš bez USB porta na ruteru?? Ja sam pored USB porta na H168N ipak povezao hard disk na Kineza (= Android Box; na njemu je sad OpenELEC umesto Android-a) jer mi samba share-u sa rutera nije mogao da pristupi ni Android telefon niti Kodi/XBMC bilo u OpenELEC bilo u Android varijanti. Samo na Windows računarima je bio vidljiv. Dok OpenELEC lepo automatski share-uje u LAN-u svaki storage uređaj koji povežeš na njega.
DLNA/Media Server funkcionalnost mi i nije neohodna toliko a i da jeste ima mnogo boljih rešenja od ove implementacije.

Ja bih pre kukao što je Telekom disable-ovao mogućnost korišćenja 3G adaptera na tom mom ruteru... iako mi je to trebalo 2x kad su mi isključili VDSL zbog neplaćenih računa :D

Pa uzmi ovaj drugi zte

Kao što rekoh drugi ZTE ( H168N ,rev 2.1) ima USB port ali je Telekom firmware disable-ovao podršku za 3G modemčić. Rade FTP, Samba i Media Server... s tim da je samba ograničene upotrebljivosti.
Meni kad je trebalo da iskoristim 3G net tad sam pomoću kompa share-ova "kroz ruter" tu 3G konekciju , naravno da bi radilo komp je morao da ostaje upaljen. Aktivirao Internet Connection Sharing na kompu (na mrežnoj koja predstavlja modemčić), na drugoj mrežnoj stavio statičku IP adresu iz tog opsega na kom je druga mrežna/3g modem, i na ruteru promenio gateway u DHCP podešavanjima i vozi. Gledao jednu utakmiču Eurolige basketa na D3i :D :D :D

Poslednja izmena:
A 3.1 ? Pa mozda puste [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vidi da li na 3.1 pod Internet>WAN imaš "3G" tab između "DSL" i "4in6 Tunnel". Tu se nalaze podešavanja 3G funkcionalnosti, kad nije disablovana od strane provajdera. Mislim da je neko ovde ranije pisao da neki od drugih ZTE modela (H2xxx ili H3xxx modeli) to nije isključeno tj da postoji ta sekcija kad se loguju kao admin.

IMG_2272.JPG

IMG_2273.JPG

Jel moguce da je zbog tog ZTE rutera Line Attenuation otisao sa 23-24 dB na 31 dB?

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

Moguce je :)

ima i ZTE H367N opciju u fw za 3G modem.

Poslednja izmena:
ZTE H168N V3.1 kod mene nema opciju za 3G modem. Dobio sam ga krajem novembra u poslovnici kad sam potpisao ugovor za NET 50.

zte1.JPG

Verzija FW-a:

zte2.JPG

Telekom Srbija VDSL

Idi na wan

Kod tebe je noviji SW version. Ovo je moj H168NV3.1 od kraja oktobra:

Prilozi

• vdsl2.png
    vdsl2.png
    12.9 KB · Pregleda: 147
Poslednja izmena:
@maki22

Nema:

zte_wan.JPG

@Septimus

I kod mene je bila ta verzija pa su je daljinski azurirali.

Ok, ma i nebitno [emoji3] zna se sta je bitno

Nije pitanje vezano za temu................da li neko zna kod za ulaz u servisni meni na STB-u Huawei EC2108V5.....kod drugara je tehničar telekoma bio zbog problema sa IPTV-em i reče da je ulazio u servisni meni da bi STB vratio na fabrička podešavanja!
Reče da ima još nekih opcija za podešavanje a drugara to baš i ne iteresuje pa nije ni gledao koji je kod ukucao a nije ga ni pitao.

Vrh Dno