Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

OFFtopic:
... Kada bi Rusima prodali telekom, tek onda bi dobili brz i jeftin internet u Srbij (pretpostavjam najbolji na Balkanu)...
Шта би било кад би било... Моје је мишљење да би се исто догодило као и са продајом НИС-а Русима... Добили смо најскупље гориво у овом делу Европе...

Хаха, буквално сам кренуо да пишем идентичну поруку

Za SjBB sam mislio na Fiber pakete, koje nude za fizicka lica u drugim delovima grada (iako ih mogu fizicki ovde ponuditi - ali NECE namerno).

Maki, da li si trazio VDSL/SuperBox sada?

Nisam ja tražio sada, oni nude, a nije moglo do skoro.Za stan. Razmišljam... :)

Poslednja izmena:
Nesto se oduzilo uvodjenje ono "Premium boxa" sto je Makarena najavio :D

OFFtopic:

Шта би било кад би било... Моје је мишљење да би се исто догодило као и са продајом НИС-а Русима... Добили смо најскупље гориво у овом делу Европе...
Pa da... Rusi su krivi za najveve akcize na gorivo u ovom delu Evrope... Nikako ne nasa vlada, koja je donela odluku o povecanju akciza posle packe od MMF.
Gledajte malo sire na stvari. Pozdrav.

Nesto se oduzilo uvodjenje ono "Premium boxa" sto je Makarena najavio :D

Jeste, odužilo se.

Ono što je zanimljivo, ja sam do sad plaćao 10/1, iptv i fiksni pa skoro tačno, kao što i košta sad super box, plus bi dobio i sim karticu. I zaista je odlična ponuda. Ali još malo da razmislim. :)

Na poslu, 50/2 radi super.

A počelo i lepljenje plakata... To je ovih dana moderno :)

IMG_0095.JPG

Ccc sad lepe prve plakate a nekima ističe ugovorna obaveza za to isto samo pod drugim imenom (MegaBox). To je ta ažurnost. Posebna priča što im 90% zaposlenih u poslovnicama ne zna šta imaju u ponudi.

Kod mene u zgradi vec godinu dana skoro ima taj plakat i flajeri :)

Ja i dalje ne kapiram gde je za pocetak Gospodar Jevremove tek skoro postavljen IS... ne znam da je ista dodato na Dorcolu vec neko vreme.

Ne znam ni ja gde je, ali sad može sve :)

OFFtopic:

Gorivo je najskuplje jer država uzima 78 dinara akcize (poreza, takse) na litar goriva... Znači kad bi litar goriva koštao 0 dinara, onda bi kod nas na pumpama bio 78 dinara jer država toliko uzme. Šta su ti tu Rusi krivi? Mora da se puni kasa. :)

Ja upravo iz tog razloga ne vozim auto. Trudim se da drzavi dam sto je moguce manje.

Gorivo je najskuplje jer država uzima 78 dinara akcize (poreza, takse) na litar goriva... Znači kad bi litar goriva koštao 0 dinara, onda bi kod nas na pumpama bio 78 dinara jer država toliko uzme. Šta su ti tu Rusi krivi? Mora da se puni kasa. :)

Rusi su krivi jer:

Uzeli su NIS u dogovoru sa Kostunicom za smesnih 400 milki a vredeo je bar 2 milijarde. Pre prodaje bio je u gubitku 350 mil evra i nasa vlada tadasnja je rekla "ili cemo prodati ili se zatvara" i prodali za nista. Prve godine od prodaje cist profit NIS je bio 165 miliona evra.

Obavezali su se da ce izgraditi Juzni tok ako im damo NIS po toj ceni - dobili smo da ne kazem sta a ne Juzni tok, jos pukli pare za otkup zemlje.

Daleko Rujama lepa kuca, ljudi se loze da su veliki donatori nasoj zemlji, eno nema ih ni u prvih 10 za bespovratnu pomoc.

Prva je EU...

Kako kakve? Pa da nije prodat NIS, imali bi novca za gorivo da se brze prenese Istureni Stepeni za VDSL :D

Пренео сам недавно један VDSL са једне на другу адресу, при чему ми је брзина са 20 смањена на 10, јер сада уз интернет постоје и два STB уређаја. Није још стигао рачун, али пошто сам под уговором рекли су да ће ми наплаћивати и даље 20 мегабита. Како то да су уопште дозволили сеобу прикључка ако не могу да испуне услове из уговора?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Pošto sam se malo raspitivao oko toga, nemam lepe vesti.

To što imaš 10, znači da nema trenutno mogućnosti za 20. Ali cena će biti iz ugovora. U tvom slučaju za 20.

Ako nisi zadovoljan, možeš da raskineš ugovor, ali na svoju štetu, odnosno da platiš sve do kraja iz ugovora.

Ni ja nisam zadovoljan time, ali kažem ti samo ono što mi je rečeno. :(

Interesuje me sta jos moze da utice osim duzine parice na Downstream line attenuation (dB)? Moja sestra ima adsl 10/1, njena komsinica takodje 10/1 adsl telekom-vrata do vrata, kod moje sestre je Downstream line attenuation (dB) 14.5 a kod njene komsinice Downstream line attenuation (dB) 9.6 ??? Interesantno je to sto mi je sestra do pre nedelju dana takodje imala Downstream line attenuation 9,7 dok je nisu sa fast profila prebacili na interleaved zbog uvodjenja iptv-a. Tada je skocio Downstream line attenuation sa 9,7 na 14,5 a brzina povecana sa 10240 mb/s na 14335 mb/s.

Svako povećanje brzine utiče. Što veća brzina više dB će biti

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Пренео сам недавно један VDSL са једне на другу адресу, при чему ми је брзина са 20 смањена на 10, јер сада уз интернет постоје и два STB уређаја. Није још стигао рачун, али пошто сам под уговором рекли су да ће ми наплаћивати и даље 20 мегабита. Како то да су уопште дозволили сеобу прикључка ако не могу да испуне услове из уговора?

Nažalost mts se ograđuje stavkom u ugovoru "do 20 mb/s" i to je to.

Eto, moj primer je drugačiji, od uvođenja Unify mreže, internet je katastrofa kod SBB-a, a poslednjih dana kulminira. Prekidi su sve učestaliji, gubi se mreža na 2-3 minuta, i tako unedogled. Čvrsto sam odlučio da pređem kod drugog provajdera, a na sreću ili nesreću imam izbor u vidu Telekoma i Oriona, dobra vest je da imam uslove za 50 mb/s.

Nenade, ako nisi uzeo uz onu kampanju meseci za dinar ili sa tabletom mozes spustiti na 10.
Jedini nacin da raskines inace je da prebacis negde gde nema uslova za ADSL uopste.

Узео сам са таблетом и не могу да спустим на 10. Мени је нелогично да ме нису упозорили и питали да ли пристајем на смањење брзине, него су аутоматски пребацили. Ово је практично наплата неиспоручене услуге и они овиме крше уговор, то би добар адвокат добио на суду. Не знам да ли би било могуће повећање брзине ако бих тражио промену броја и прелазак на нову платформу, макар потписао и бокс пакет? Вероватно би било боље, али бојим се да бих остао и без нета и без тв-а на пар дана, имајући у виду претходно искуство са сервисерима мтс-а тамо.

Da je moguce da na toj adresi dobijes VDSL/Box itd. vec bi imao bolje brzine.
Mozes traziti da se prebaci na drugu adresu opet, to ti nije zabranjeno. (probaj na neku adresu da prebacis gde misli da uospte ne moze ADSL, u takvim slucajevima daju da se raskine ugovor bez penala)

Ali traziti da ti se raskine ugovor zbog toga sto ne moze da se isporuci ta brzina nece moci - nemas pojma koliko njih je koristilo takve propuste dok je moglo (prebace na Kosovo broj, znaju da tamo nema uslova, dobiju raskid ugovora bez penala i bez da budu na nekoj crnoj listi, ni mesec jedan ne plate, dobiju uredjaj gratis)

Ja bih se žalio i Ratelu. Nema šta da se izgubi. U redu da piše do 20, pa da bude manje za 10tak procenata, ali da bude duplo manje, to nije u redu. Po toj logici mogu da spuste i na 2, jer u principu i to je do 20.
Imao sam problem sa Ptt; u ugovoru do 10, a uglavnom bilo 4-6. Posle žalbe Ratelu brzo su sredili i od tada uglavnom nemam problema.

Poslednja izmena:
lol pa sam ADSL overhead je oko 14-15%, Na VDSL-u je manji jer ne koristi ATM framing.

Ja bih se žalio i Ratelu. Nema šta da se izgubi. U redu da piše do 20, pa da bude manje za 10tak procenata, ali da bude duplo manje, to nije u redu. Po toj logici mogu da spuste i na 2, jer u principu i to je do 20.
Imao sam problem sa Ptt; u ugovoru do 10, a uglavnom bilo 4-6. Posle žalbe Ratelu brzo su sredili i od tada uglavnom nemam problema.

Mozes se zaliti ako ti tehnicki uslovi dozvoljavaju veci protok i brzinu. A sta ako si predaleko od centrale gde fizicki kroz bakar ne moze da prodje toliki protok? Kome se onda zaliti? Dzaba sve treba ako je ikako moguce bez penala da menja paket na manji.To mu je jedina sansa.

Poslednja izmena:
Pa na to i mislim, da se žali i da traži prelazak na manji paket, koji mu i isporučuju.

Poslednja izmena:
Ali je uzeo uredjaj sa cenom za veci paket. Dok je moglo da se spusta ljudi su zloupotrebljavali.

Nazad
Vrh Dno