Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Mislim da je bb1king napravio neki tutorial, koji izmedju ostalog i tu mogucnost prikazuje (ili neko drugi, nisam siguran!).
U ovom podforumu je definitivno. (ali moguce da je samo za hg655b)

da li je neko otvorio lan2 i lan3 na hg 630 ruteru?
ja jesam ali se ne secam kako. gledao sam uputstvo za neki drugi model pa sam nesto iskombinovao. bilo je davno, a sada te portove koristim za iptv tako da nisam od pomoci. u svakom slucaju pogledaj uputstvo za taj drugi ruter pa ces skontati

Ako ti nešto znači... ja imam ZTE H168N. Nešto sam štiklirao tipa "port binding" i sad imam net na sve izlazu....sam sam gledao kako podešen lan1...

Koji VDSL ruter se pokazao dobro? Mozda sam preskocio post.

Mislim da je najbolji 532e.

To je ADSL, nazalost ne moze na VDSL signalu da radi :(
(inace ne znam, imala su samo dva pominjana za VDSL HG630 i HG655b. 655b je imao manje pridika, ali nije ko zna sta)

Taj zte je sasvim korektan i moji imaju isti.Dosta podesavanja i bez problema radi

Pitanje za vas koji ste skoro uzimali 50/2 paket po ovim promocijama:
-Gospođa iz Telekoma mi telefonskim putem napomenu da se po isteku ugovora (valjda je ugovora a ne prve godine! ; nije bila preterano razumljiva) brzina automatski spušta na 20/2 po ceni od 1900 din. Zanima ma jel to tačno, tj jel vam rečeno? I da li što se te "fore" tiče ikakvog uticaja ima da li se uzima Net 50 sa tabletom ili bez?

Nema ta pojma ako uzmes 50/2 imas je obe godine i cak kad ti istekne ugovor ostaje ti 50/2.
Da li stvarno postoje ljudi zaposleni u mts-u i da lupetaju ove nebuloze kao ta?

Mislim ajd "ok je" da raste cena paketu kas prođe ugovor (mada beše na Box ugovorima ostaje ista cifra i po isteku ugovora?), tj tako je bilo kad mi je istakao ugovor "4 po ceni 1", al nikad do sad nisu oni menjali brzinu automatski. Sad za ovaj 20/1 mi je tek istekao ugovor pre 4 dana tako da ukoliko ne budem mogao da pređem na VDSL paket tek ću u novembru da vidim da li je oktobarski račun 1900 din kao za vreme trajanja ugovora ili raste cena.

Sad su kao zaveli zahtev za prelazak na 50/2, sad još samo da mi jave za/da (nema) tehničkih mogućnosti :D Call centar lik je spominjao od 250 do 300m cifru, pa čim je uputio zahtev i kasnije zvala ova tetka da potvrdim i da "zavede" valjda sam ispunio taj prvi kriterijum? :D Još "samo" što garant još uvek nema VDSL ploča ja centrali. Ili će da je pošalju svečano samo meni za ljubav :D

Nece ti biti veci racun ostaje ti 1900 ako si toliko placao do sad.

Znaš iz ličnih iskustva imanja internet only ugovora i posle isteka korišćenja još par meseci bez potpisivanja nekog novog?
Pošto je meni pre 2 godine odmah po isteku krenula regularna cena za taj 4 Mbps koja je bila nekih 600 din veća.
Znam da za Box ne menjaju ništa, ćale koristi Box 4 ugovor istekao još u junu.

Nadam se da neću morati to da testiram u praksi, da ću za par dana dobiti opet brži net za iste ove pare, tj čak i 100 din manje i poklon krš tablet :D
Ako ne može i dalje VDSL ovde i dignu cenu moraću verovatno da se spuštam sa konja na magarca (na 10/1), a imam D3i :-(

Mislim da nakon isteka ugovora ide cena paketa bez ugovorne obaveze, tako je meni stiglo obavestenje u postansko sanduce par dana pre isteka ugovora.

Za obican ADSL/VDSL i mobilni, posle promo akcija ide regularna cena kao bez UO.
20/2 ce biti 2400.

Ovaj "puna kuca interneta" je specifican jer ima jos veci popust za 50/2, pa se zato menja brzina na 20/2, ali nema razloga da bude 1900 vec 2400 isto, nakon ugovora.

Ja imam tu akciju ,ali sam uzeo još u februaru 2014 kada je bila akcija net 50 po ceni net 10.E sada meni bi odgovaralo da po isteku ugovorne obaveze sledeće godine ostane brzina 50 Mbps,zato što sam uzeo upload booster dok je bila akcija.Nije mi problem da platim punu cenu 3399 din,ali samo da mi ostave upload booster.

Isti UB moze i na Net20 valjda? Ili UB10 nije mogao?

Mada sta se brinete sada, samo zapisite da proverite kada bude kraj ugovora, ko zna kako ce biti tada!

Interesantno, meni je sad istekao 2G ugovor na Orionu i ostavili su mi istu akcijsku cenu koja je prilično snižena u odnosu na redovnu, a niti imam ugovornu obavezu više, niti je planiram. :d

Svakako treba uzeti u obzir, mada, što kažeš, za 2 godine im možda 50/2 postane minimalan paket pa neće imati na šta da nas spuste (wishfull thinking... :d)

Nece svakako 50/2 piti minimalan paket za 2 godine u to budi siguran. Da li si svestan sta sve mora da se uradi da bi 50 bila brzina koju mogu svih 100% stanovnistva koji imaju fixni da imaju? Nisi ocigledno. Da bi svi mogli min toliku brzinu da imaju gotovo svaki ulaz u Srbiji bi morao da ima ipan gotovo svaki, a sta cemo sa kucama negde po selima i negde gde nije grupisano stanovnistvo.
Nasa trenutna infrastruktura mts ne moze to da izdrzi.
Pa danas mozda 2% stanovnistva moze da dobije tih 50 a nas mozda 0,001% moze svih 100 da izgura.
Nece se to tako desiti za dve godine kako si rekao nazalost.

Neće za 5 godina ni 15% stanovništva moći da koristi 50/2 paket, ako govorimo o bandere varijanti. A ne da to bude polazni paket za 2 godine. A optiku ako Telekom ikad u narednoj deceniji počne masovnije da postavlja van BG opet to neće stići u male gradove i sela (čak ni u "glavnu ulicu" jer je na putu ka velikom gradu) u kojima još uvek ni kablovska infrastruktura nije ni u najavi.

Poslednja izmena:
Mislio sam da sam se dovoljno ogradio sa :d jedino je možda ono wishfull thinking dodalo ozbiljan ton mojoj poruci, izvinjavam se. :)

TS ako se proda nema sanse da nanja mesta dobiju bolji net bez subvencija drzave tj.davanja para stranoj kompaniji opet.

Ja sam od centrale oko 960m kazu nije moguce ni za 20/2 i bice sigurno problema :S: sad sam na 10/1 i ko zna do kada.

Ja sam od centrale oko 960m kazu nije moguce ni za 20/2 i bice sigurno problema :S: sad sam na 10/1 i ko zna do kad.
I moj slucaj je slican,samo sto sam ja na 1400m od centrale!
Nazalost,skoro 70% gradjana Srbije ne ispunjava uslove za 20/2 a kamoli i za 50/2!A kako stvari stoje tako ce i ostati po svemu sudeci jos minimum 5 godina!:(

Pa ja to pricam nazalost tesko ce velika vecina imati mogucnost da dobije 50 u naredne 2 godine.

Pa ja to pricam nazalost tesko ce velika vecina imati mogucnost da dobije 50 u naredne 2 godine.
Ma krivo mi je sto tih 70% gradjana i nema sansu da izabere nekog drugog ozbiljnog provajdera,jednostavno nema konkurencije izvan vecih gradova vec samo Telekom!
Pritom da ne ispadne da nesto blatim Telekom,ali to se samo namece kada nece da ulazu u opremu (isturene stepene)!

Poslednja izmena:
Nazalost tako je.

Nazad
Vrh Dno