Pre oko mesec dana sam baš pisao u ovoj temi, kako sam dobio 50/2 net uz promotivnu cenu itd. i sve je bilo ok, međutim poslednji račun za telefon ima dve stavke za plaćanje interneta, za staru 10/1 brzinu od nekih 500 din (što je ostatak od nekoliko dana pre prebacivanja na novu brzinu, logično) i drugu od 50/2 koja je 2000 din, što mi nikako nije bilo logično. Nažalost nisam bio u zemlji kad je ćale potpisivao šta god da je potpisao (trebao je da bude novi ugovor od 24 meseca za promotivnu akciju 50/2 za 1699 din koja je sada iz nekog razloga promenjena u 1799, al bilo kako, tražili su i overenu kopiju lične karte vlasnika telefona (stariji brat) itd, a nisu mu dali nikakvu kopiju ugovora) i se raspitivao oko ovog računa pa ću svakako da idem ovih dana da pitam šta se dešava. Elem, ćaletu su rekli da ne postoji nikakav novi potpisan ugovor, da smo još na starom (koji ističe 29.10, a kako se namestilo, akcija ističe 31.10.) i da su nam oni samo povećali brzinu sa 10/1 na 50/2, za šta koliko se sećam ti ne treba potpisivanje novog ugovora, nešto što možeš da uradiš i preko njihovog portala, mada možda grešim. Uglavnom, tih 2000 din su tu zbog nepotpunih mesec dana od trenutka prebacivanja na novu brzinu (pošto je Net 50 paket 2899 din po standardnoj ceni). Uzgred, još pre mesec dana su nam rekli da je moguće potpisati novi ugovor dok traje stari samo u periodu od zadnjih 2 ili 3 meseca do isticanja starog ugovora, tako da ni tu nije bio problem, bar što se njih tiče.
Ja sad imam 50/2 net koji bih od sledećeg meseca trebao da plaćam 2899 din, što mi ne pada na pamet jer, bar ako je verovati njihovom sajtu, akcija za istu brzinu za 1799 din i dalje traje. Stari ugovor mi svakako ističe za oko mesec dana, pa čak i da prave nekih problema i ne daju potpisivanje novog ugovora, moraću da platim punu cenu 50/2 interneta samo za jedan mesec, što je pokvareno do srži ali nije kraj sveta. Ćaletu su jedino ponudili Super Box paket za 3605 din, koji bi mi u globalu ispao jeftiniji pošto odvojeno imam SBB kablovsku, pa bih umesto toga imao IPTV koji nikad nisam imao do sad, pa me najviše brine kako će taj 50/2 raditi i da li će IPTV da utiče na brzinu i stabilnost interneta. Ovaj VDSL kod mene radi sjajno inače, kada je tehničar iz Telekoma došao kod mene da meri brzinu, videli su da je moguć protok od oko 70-75 Mbita, pa mi to uliva nadu da IPTV ne bi trebao da pravi problema, ali otkud znam, bolje da pitam.
Da ne bih dalje dužio, znači - da li ova akcija od 1799 din za 50/2 (+tablet?) i dalje važi (piše na sajtu, ali pitam u praksi) i da li će, u slučaju da se odlučim za ovaj Super Box umesto ove 1799 din promocije, IPTV da pravi nekakve probleme?