Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

To iskljucivo zavisi od tvoje parice.
Ukoliko ti je parica ok mozes da imas mali ping tj. da ti stave fast ukoliko ti je parica losa za tu brzinu onda stavljaju interleaved jer je tako stabilnija konekcija i ne puca ali na ustrb veceg pinga tako da on moze da ima mali ping a da ti ne mozes.
Kapiras.
Problem je sto i mi sa dobrim paricama mozemo da imamo mali ping ali ne postoje profili na +54Mbit samo interleaved.
E to je glupost sto neko ko hoce da ima 100 ili kao ja sto imam 66 ne moze da ima fast iako mu to parica dozvoljava. E to je problem
Imao sam soluciju da mi daju 66 sa vecim pingom ili da idem na 54 sa malim pingom. Ja sam prvu opciju izabrao jer mi malo veci ping ne znaci nista a brzina mi znaci.

Zvali me u subotu da mi ponude 20/2 umesto ovih 20/1 sto imam. E sad, odnesem ja njima ovaj 532 daju oni meni onaj VDSl ruter i kada ce biti pusten net?

Nema pravila, treba za manje od 24h, ako ne zabrljaju :)

Kad su tek poceli VDSL, neki klipan u centrali nije flipovao bit, kada sam zamenio modem i ~48h nisam imao net ;) Drugi put je bilo brze, uigrali su se :)

Znači radi se. Mnogi se javiše da su dobili povećanje i nove rutere.

Ma, uzimajte te rutere,:D
ja sam moj promenio prosle nedelje, i imao 20mbps., kad su mi pustili net, dobio sam protok od 40mbps, :p
sad, dal su pogresili ili ne, ne znam, cu da vidim kad mi stigne racun.:shock: :sceptic:
iiiiiiiiiiiiiiiiiiii.png

Poslednja izmena:
Možda su pustili onaj paket 50/2 jer ga ja plaćam 1899 din,a to je cena paketa 20/2 :)

E, vidis, mozda je to fora,
ja sam uzeo pre 10 meseci, paket 20mbps. na 2 god., za oko 1.800 din, pa ako je taj 50/2 ista cena kao ovaj moj paket, onda je to valjda to....:D,
u svakom slucaju imam sad net ko u Juznu Koreju.:beer:

Poslednja izmena:
Ko u Juznu Koreju? Nismo videli ispod 50/50 u ovoj deceniji tamo, cak ni kao ponudu ;) U stvari u zadnje 3 godine ni na mobilnom nema toliko slabog neta :D

Pogledajte na MojMTS portalu koja vam brzina stoji.

Jel uspeo neko ko ima vdsl internet pod ugovorom da ga produži pre isteka ugovora?
Svidja mi se ova akcija sa tabletom ali imam jos 6 meseci do isteka ugovora.

Da, prijavljeno nekoliko uspesnih produzenja u temi. Izmedju ostalog i ja (tj. moj cale)

Dosao mi je vec i racun za avgust, nema penala, znaci u redu je sve! Samo novi ugovor.

Ako ti kazu da ne moze (a nisi uzeo sa uredjajem ranije xDSL), budi uporan i idi u drugu poslovnicu ili kod drugog radnika. Neke mrzi da radi, neki ne znaju, pa napamet kazu da ne moze (ne provere da li sistem dozvoljava, a dozvoljava).
Cak kazu da su neki i sa uredjajima mogli da produze sada pre isteka ugovora na ovu novu akciju.

Doduse, ne znam gde ces u Londonu naci MTS poslovnicu ^^

Ima li naznaka da ce vratiti u ponudu upload booster ?

I koja bi onda poenta ovog skorog ukidanja boostera bila...? :/ ne verujem da ce u narednih godinu dana da ga vrate, ako ga uopste i vrate u ponudu.

Jedno pitanjce, :eyebrows:
u vezi ovog Ping merenja, koliko to utice na brzinu net-a ?
Imao sam prosle nedelje ping 8ms i 38.5mbps, sad imam 5ms, i cini mi se da je net jos brzi.
dddddddddddd.png
Da li manji ping utice na brzinu net-a, meni deluje sada brze, sa ovim manjim pingom, ili sam ja to samo umislio. :bottle:

Jedno pitanjce, :eyebrows:
u vezi ovog Ping merenja, koliko to utice na brzinu net-a ?
Imao sam prosle nedelje ping 8ms i 38.5mbps, sad imam 5ms, i cini mi se da je net jos brzi.
Pogledajte prilog 179434
Da li manji ping utice na brzinu net-a, meni deluje sada brze, sa ovim manjim pingom, ili sam ja to samo umislio. :bottle:
Gledaj na ping kao odziv. Brzina moze biti 10 kod tebe i komsije Laze ali recimo ako on ima 150ms, a ti 5 on ce dosta manje uzivati u stvarima koje zahtevaju dobar odziv kao sto su online igre npr. Dakle to ti je "samo" vremenski period koji protekne od tvog zahteva ka serveru do njegovor odgovora.

Da, prijavljeno nekoliko uspesnih produzenja u temi. Izmedju ostalog i ja (tj. moj cale)

Dosao mi je vec i racun za avgust, nema penala, znaci u redu je sve! Samo novi ugovor.

Ako ti kazu da ne moze (a nisi uzeo sa uredjajem ranije xDSL), budi uporan i idi u drugu poslovnicu ili kod drugog radnika. Neke mrzi da radi, neki ne znaju, pa napamet kazu da ne moze (ne provere da li sistem dozvoljava, a dozvoljava).
Cak kazu da su neki i sa uredjajima mogli da produze sada pre isteka ugovora na ovu novu akciju.

Doduse, ne znam gde ces u Londonu naci MTS poslovnicu ^^
Ja sam probao preko operatera da pozovem čak dva puta dva različita operatora i oni kažu da nema šanse posto mi ugovor ističe tek na proleće. Misliš li da će odlazak do poslovnice nešto rešiti?

^Meni u poslovnici prvo nisu hteli da daju posto ne daje sistem. Insistirao sam da pozovu sefa i tek je on to mogao da uradi posto oni nisu imali potrebne privilegije u sistemu za to. Barem su meni tako rekli.

Meni je obican radnik, u Nisu (mislim da je cale bio u Forumu), obnovio ugovor.
Sigurno moze, samo je pitanje da li zele da odrade (ako nisi uzeo uredjaj).

Meni je prvo proverena radnica rekla da moze (kaze: sistem daje, ali nisam imao ovlascenje caletovo tada, ovo je kod njih ugovor), onda 5-6 njih (i poslovnice i CC) da ne moze. Onda ode cale opet i uze ;)

Kako merite udaljenost od centrale ?

Pozivom Telekoma ne mozes da meris vec ti kazu koliko si udaljen a pomocu tog kalkulatora mozes orentaciono da vidis koliko si udaljen od dslam-a a ne same centrale kako vecina misli.
Dakle snajsigurnije i ono najrelevantnije ti je ono sto ti kazu u Telekomu.
Dr. veks nista lose nisam mislio samo sad detaljnije objasnio.

Slazem se da je najtacniji podatak od Telekom-a.
Ovo sam naveo kao najbrzi nacin da se ustanovi priblizna udaljenost.
Za brzinu interneta je najbitnija udaljenost od isturenog stepena ako postoji ili centrale, ustvari najbitnija je udaljenost od DSLAM-a koju ce dobiti tim kalkulatorom.
Udaljenost od centrale je nebitna je fiksni telefon radi i na nekoliko kilometara od centale.

Sve si u pravu samo mala ispravka da nije sama blizina bitna jako je bitno i kvalitet parice od pocetka do kraja.
Naime ako je parica kvalitetna mocice 50Mbit da se izvuce na mnogo vecoj daljini od 300m.

Moja parica je toliko dobra da imam konferencijsku vezu besplatno :D

Bitan je kvalitet kabla i razdaljina od DSLAM-a do korisnika.
A u slucaju da imas DSLAM istureni stepen, bitna je razdaljina i kvalitet parice samo od DSLAM-a do korisnika,
a ne od centrale, zato sto od centrale ide samo signal klasicne fiksne telefonije, dok internet ide do DSLAM-a optickim kablom.

Bitan je kvalitet kabla i razdaljina od DSLAM-a do korisnika.
A u slucaju da imas DSLAM istureni stepen, bitna je razdaljina i kvalitet parice samo od DSLAM-a do korisnika,
a ne od centrale, zato sto od centrale ide samo signal klasicne fiksne telefonije, dok internet ide do DSLAM-a optickim kablom.

Upravo tako optika ide do IPANA tj. isturenog stepena narodski receno, a mogli su o istom trosku da odrade i optiku do kuce ali to ce verovatno biti u buducnosti.
Mada su vec uspeli da izvuku 10Gbit na obicnoj parici doduse na 40m od dslam ali ima nade za bakar kod mene ba 80m nek se izvuce 1Gbit ja zadovoljan :)
Naravno to je u eksperimentalnoj fazi.

Pozdrav svima,
čitao sam zadnjih ne znam koliko strana pa rekoh da i ja nešto priupitam.:d
Pre par dana net nije radio nekoliko sati i kada je sve proradilo vidim u podešavanjima rutera da je Upstream max rate:2057 kbit/s a ranije bilo 1024 ili tako nešto.
Da li ovo znači da je u naše malo mesto pušten vdsl ili je negi bug?
Ovo je slika iz podešavanja rutera,podaleko sam od centrale pa me interesuje da li bih mogao imati brzinu 20/2 sa ovom linijom?
ruter.jpg

Nazad
Vrh Dno