Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Po tome sa slike parica ti je odlična, opusti se i uživaj.

Pogledajte prilog 178583
Ja sam kriv sto sam napisao da sela mogu da imaju 50/2 VDSL
i sada sam sve udaljio sa teme ...
i nisam dobio konkretan odgovor na kvalitet parice sa slike.
Smesno je da neko pise o max brzini 100/50 koju moze da ostvari u ovoj temi.

Mozes da mi kazes da li si zadovoljan sa paketom od 50Mbita? U smislu kolko ti je max protok da li imas prekid itd... Nezma odakle si ali meni se cini da si iz juznog Banata, ja sam iz okolina Vrsca (selo u pitanju). Pa zbog toga da te pitam. Meni su rekli da ne moze 50Mbita jer sam 321metara (zicno) od poste, ali ja poznajem nekoga pa na kraju moze....ali samo pitanje kako ce da mi radi...

Prezadovoljan. Brzina u downloadu 5.6mb/s u torentima i 5.7mb/s.
Linija ne puca jer sam bas blizu centrale.
Znaci ganjajte svuda i po selima gde je centrala osposobljena za VDSL2+
Uslov po njihovim merenjima do 250m za brzinu 50/2 a za 20/2 izgleda nema limita za udaljenost.

Moze neko ko ima Zte 367n da postavi kako mu izglwdaju podesavanja za vdsl? Jel mogu nekako da se izvuku user i pass za konekciju?

Nisam ulazio u ovu temu odavno, al evo da javim da su me danas zvali iz Kulskog telekoma. Poceli su da prebacuju ADSL korisnike na novu vDSL centralu. Kada zamenim router dobicu umesto trenutnih 20/1 nov paket od 20/2. Naravno posto sam do sada imao ~12.8mbit downlink, ocekujem da ce mi se to poboljsati i da cu makar imati 16 [2 MB/s], sto bi mi bio fin 30% boost for free.

Inace, koja je maximalna brzina koju mogu dobiti sa vDSL-om sa odokativnih ~850m vazdusne udaljenosti od mene do centrale [izmereno preko google earth-a]?

Poslednja izmena:
Isti slucaj kao kod mene, paket 20/1 a brzina mi je bila 12-13mbit stabilna veza. Nude mi 20/2 kao radice a znam da nece i probam VDSL ali puca veza i brzina varira 12-15mbit max, UP 1.1mbit umesto 2, tako da sam odustao. Kablovima si sigurno bar duplo od vazdusne razdaljine, znaci 1700-1800m.

Poslednja izmena:
Evo primera,
Na google maps imate da merite vazdusnom linijom ili po ulicama.
Sestra moja je 945m vazdusno ili 1.6km udaljenosti ulicama do centrale
i evo vec 3 meseca ima VDSL2+ 20/2 sa Huawei HG630 ruterom i IPTV takodje.
Dok drugar, blizi je na drugom kraju grada 760m a ulicama 920m jedva su mu
mu namestili 20/1 ali na VDSL opremi. Pentrali se na banderu da rese paricu i bolje se nije moglo.
Oboje su pre toga imali 10/1 obican ADSL.

Poslednja izmena:
Ti mislis na vdsl2 zar ne?!
Inace nije sve u blizini ima puno toga u kvalitetu same parice.

Jos ako si 50m od centrale... I vremenom odustanes od teorije da " ...vdsl ima smisla na 500m od centrale(kablovima)..."...

Nisam ulazio u ovu temu odavno, al evo da javim da su me danas zvali iz Kulskog telekoma. Poceli su da prebacuju ADSL korisnike na novu vDSL centralu. Kada zamenim router dobicu umesto trenutnih 20/1 nov paket od 20/2. Naravno posto sam do sada imao ~12.8mbit downlink, ocekujem da ce mi se to poboljsati i da cu makar imati 16 [2 MB/s], sto bi mi bio fin 30% boost for free.

Inace, koja je maximalna brzina koju mogu dobiti sa vDSL-om sa odokativnih ~850m vazdusne udaljenosti od mene do centrale [izmereno preko google earth-a]?

Imaces ~18/1.9 i to ti je to na toj udaljenosti. Mozda bi radio 30/2 paket ali to prvo probaj pa onda potpisuj ugovor.

Jesu li skoro menjali uličnu mrežu?

Zvali me iz Telekoma, ajd da uzmes novi router, bice ti brzi net,
i sad, sa ovim HG 630, imam tro-duplo brzi net,
rrrrrr22222222.png,
sa starim routerom sam imao nesto ispd 10mbs,
a, sad imam download od
rrrrrrrrrr.png
a imao sam sa starim routerom, oko 1600 kb|s.
Inace sam 300m. kablom udaljen od poste, otac mi je radio u Telekomu, postavio je najkvalitetnije parice i kablove, dal je moguce da se bas toliko poveca net ?
I da li se, bre, to dodatno placa, jer vec imam ugovor na dve godine, za 20mbps.
Da li je ovo moguce ?

Zavisi sta si potpisao, verovatno si dobio 50/2 za 1700 bez tableta, ili za 1900 sa tabletom. 50/2 ti je sigurno, ne verujem da je 100/2:)
Pogledaj ugovor, ne verujem da su ti samo dali zamenu uredjaja, bez ikakvog papira :D

Pa, pre jedno 10 meseci, samo sam potpisao ugovor na dve godine za 20mbps, za oko 1.800d.
Da, pogledacu ugovor, sta li tamo pise, ko ce ga znati,
ali, recimo, taj lik sto je zvao za zamenu routera, je neki caletov prijatelj, jos dok je moj otac radio u Telekomu,
mozda nam je dao taj router, onako, kao nesto na prijateljstvo, da bi imali brzi net.:trust:

Zvali me iz Telekoma, ajd da uzmes novi router, bice ti brzi net,
i sad, sa ovim HG 630, imam tro-duplo brzi net,
Pogledajte prilog 179059,
sa starim routerom sam imao nesto ispd 10mbs,
a, sad imam download od
Pogledajte prilog 179060
a imao sam sa starim routerom, oko 1600 kb|s.
Inace sam 300m. kablom udaljen od poste, otac mi je radio u Telekomu, postavio je najkvalitetnije parice i kablove, dal je moguce da se bas toliko poveca net ?
I da li se, bre, to dodatno placa, jer vec imam ugovor na dve godine, za 20mbps.
Da li je ovo moguce ?

Koji ti model nude u zamenu???

Pa, imao sam, neki HG5...., i sad sam dobio ovaj HG630,
i dobio sam brzi net za duplo sa tim novim routerom, iako imam isti paket od 20mbps.
rrrrrr22222222.png

Sve korisnike koji imaju 20/1 prebacuju na VDSL i 20/2 a kod tebe su izgleda pogresili pa pustili vise.

E, najzad,:D to sam i mislio,
pustili veci protok, valjda nece primetiti:D,
mogu i da se obrisu ove moje poruke, ko da nisam ni pisao u vezi ove teme,:beat:,
sta znam, mozda i neko ko je u Telekomu i procita ovo, pa mi vrate onaj stari net:(, taman sam se naviko na ovaj net od 40mbps.:p

Ti ocekujes da se neko u Telekomu zabrine sto ti drzavna firma dala nesto vise? :D
Ja bi se pre na tvom mestu zabrinuo da ne dobijes veci racun :)

Ovo si skoro menjao modem, zar ne? Zar nisi neki papir potpisao tada??? Pogledaj na MTSovom portalu koja ti brzina stoji.

Juce popodne sam promenio modem,
ma, zvao me caletov prijatelj iz Telekom, kako cale, jel dobro, reko dobro je, kaze , ajd imamo neke nove rutere, tvoj je stare proizvodnje, imaces brzi net.
Okey, otiso tamo, reko, cuo sam da imate nove modeme, ima, pa dajte mi jedan, gospodja mi zapakovala novi modem, nisam nista potpisao, kad imam ugovor pre deset meseci, na dve godine, za 20mbps.
Zona sumraka:hair:, sto kazes, pazi da ti ne stigne neki veci racun.:bottle:

Kako se gleda to na MTS sajtu za brzinu ?

Poslednja izmena:
Zamena modema bi morala da se potpise.

Odes na https://www.mts.rs/privatni/moj-mts i ulogujes se sa tvojim MTS usernamem-om i lozinkom (ako je ne znas, moras do poslovnice po oba :D), i snani ces se onda gde se vidi.

Hvala, mislim da imam u ugovoru te lozinke.
Ma, kazem ti, Zona sumraka,
jos, pita gospodja, jel imate licnu kartu, reko, nemam, ali imam licnu od caleta, okey, i uzmem modem, nema nikaki potpis, i sad imam net ko da sam u Nemackoj.:sceptic:

Nemacka nema tako dobar net :d

... i onda kad skapiras da ne mozes ni da zapamtis sta si skinuo a sta ne, a ne da to i pogledas/odigras pasce jedan masovni delete. Svi smo prosli kroz taj period, pa moras i ti. :)

Imam pitanje, da se nadovežem na ovu priču da svima daju vdsl modeme ne bi li imali 20/2. Ja sam bio 20/1 ali sam se vratio na 10/1 jer sam hteo mali ping, a na 20/1 nisam mogao da budem na fast konekciji pa mi je onda ping bio veći. Da li bi sada sa vdsl modemom dobio i 20/2 i mali ping?

Nazad
Vrh Dno