Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Javio mi telefonom samo danas,ne zna on gledati u ruter,platio je upload booster znaci ne bi smelo biti 1.8Mbit jer bi to znacilo da placa 0.8 UB...videcemo zbog cega,rekao mi je samo da je od petka kada je uzeo modem imao 5/1 do jutros kada ih je zvao gde su onda zakljucili da nije prebacen na VDSL nego je jos na ADSL...tek danas oko podne mu je nestao net na 15 min i onda je dobio ovo...

Da nije prebacem na VDSL ne bi ni imao net na novom modemu do tada. VDSL modemi ne rade na ADSL podesavanju i obratno.
Objasmi mu kako da pogleda brzinu rutera. Nije to tesko.

Ne postoji boost 2 na sajtu?

Evo i ja da se pohvalim VDSL-om,u dosta malom mestu.U pitanju je Zabalj,selo izmedju Novog Sada i Zrenjanina.Obrzirom da mi je istekao ugovor kod kablovskog operatera Sattrakt,a da u Zablju ne nude brzine vece od 20/2 Mbit,ja onako bezveze odem na stranicu mts-a i u odeljku moj telekom nadjem da mogu da se prijavim za net 50 po ceni net 10,i ja to i uradim.Od tada me niko iz Telekoma nije kontaktirao,i ja skroz zaboravio na to,kad ono juce stigla posiljka u postu,kaze salterusa neki ruter :D .Ja odma skontam sta je,odnesem kuci,probam i radi lepo sve.Bas sam se iznenadio da nasa centrala podrzava VDSL.Modem je HG655b Huawei.Evo i speedtesta

i pingtesta

Za sada sam zadovoljan :)

Evo i ja da se pohvalim VDSL-om,u dosta malom mestu.U pitanju je Zabalj,selo izmedju Novog Sada i Zrenjanina.Obrzirom da mi je istekao ugovor kod kablovskog operatera Sattrakt,a da u Zablju ne nude brzine vece od 20/2 Mbit,ja onako bezveze odem na stranicu mts-a i u odeljku moj telekom nadjem da mogu da se prijavim za net 50 po ceni net 10,i ja to i uradim.Od tada me niko iz Telekoma nije kontaktirao,i ja skroz zaboravio na to,kad ono juce stigla posiljka u postu,kaze salterusa neki ruter :D .Ja odma skontam sta je,odnesem kuci,probam i radi lepo sve.Bas sam se iznenadio da nasa centrala podrzava VDSL.Modem je HG655b Huawei.Evo i speedtesta

i pingtesta

Za sada sam zadovoljan :)

testiraj prema boljim malo serverima tipa speed test neki beogradski(ja uvek verat) i ping test ka madjarskoj ali cini mi se da je ok, ja u ns imam takve rezultate downloada i uploada

Probao malopre pingtest ka Madjarskoj,ali je ping 110,probacu kasnije,a na speedtestu nemam vise opciju da izaberem Veratov server,pa sam probao Telekomov,ali isto izbaci 48 Mbit.Odradio sam onaj test od pre 20-30 stranica u ovoj temi i video da je ovo neka maksimalna brzina na kojoj nema pucanja veze.

Prilozi

• output.txt
    3.1 KB · Pregleda: 67
Ajde nakaci telefon preko WiFi-a, vidi na koliko se konektuje, pa uradi speedtest sa njega :) Da vidimo kako kod tebe radi wifi, posto nema puno 50/2 korisnika :)

Dusmane, ista molba :)

Uradio sam speedtest i sa mobilnog i sa laptopa,oba su udaljena od rutera pola metra.
Ovo je sa laptopa

a ovo je sa mobilnog(HTC Sensation)

Screenshot_2014-05-20-21-20-53.png

Javio mi telefonom samo danas,ne zna on gledati u ruter,platio je upload booster znaci ne bi smelo biti 1.8Mbit jer bi to znacilo da placa 0.8 UB...videcemo zbog cega,rekao mi je samo da je od petka kada je uzeo modem imao 5/1 do jutros kada ih je zvao gde su onda zakljucili da nije prebacen na VDSL nego je jos na ADSL...tek danas oko podne mu je nestao net na 15 min i onda je dobio ovo...

Ajde neka ti napise koji mu je model novog modema (pise na njemu) pa zakaci ovde...
Meni se cini da mu nisu ni dali VDSL modem, vec su mu na ADSL samo podigli na maksimalnu brzinu.
A ako je uplatio i upload booster slobodno neka ih ganja dok mu ne srede da radi bar na 4.5Mb (ovo sto on sad ima je k'o da je platio pljesku sa svim dodacima, a dobio praznu kiflu :p ) .
Pozdrav.

Ma citao mi je,onaj 655 je dobio ali nesto sto nismo znali to je dobio u petak,morao je vratiti hg532,i od petka je imao 5/1...i ja sam u petak rekao da je nemoguce da ima adsl na tom modemu ali sve sa iptv je uredno radilo na 5/1...prijavio je danas i nisu nista uradili,sutra nastavak...

Ajde nakaci telefon preko WiFi-a, vidi na koliko se konektuje, pa uradi speedtest sa njega :) Da vidimo kako kod tebe radi wifi, posto nema puno 50/2 korisnika :)

Dusmane, ista molba :)

Nemam sad vremena da prebacujem uradicu to kasnije ali da ti kazem preko moba mi je ping 780ms DL 20Mbit UL 2.05Mbit, preko tableta ping 22ms DL 18Mbit UL 2.01Mbit, e sad uvek mi krene DL od 50Mbit pa pada ne znam zasto.
Postavicu SS kasnije, ali to je to.

Picajzle od HG6xx imaju slab wifi izgleda :( Da li mogu neke antene da se stave na HG655 za jaci signal?

Ne mogu, kupi normalan ruter.

Da mi ne treba vdsl ruter, platio bih radije da se vratim na 532e:)

Mozes da stavis eksternu antenu ko ti brani.

Ako živite u gradu gde ima puno wifi ja u mom stanu ih listam barem 20, nema sanse da izgurate bezicno 50 mb. Probao sam i na 5gz ne vredi.

Sta znaci bezicno, posto ja izvlacim 5MBps kopiranje na hg532e?

Pazi, kod mene ima 20 wifia, ali dva racunara nakacena na ruter kopiraju po 5MBps. Sto znaci da ukupan signal ide preko 80Mbps. Da ruter podrzava vdsl, ne vidim zasto ne bi samo jedan mogao preko 40Mbps?

Ne znam. To si moji rezultati sa više rutera i više laptopova i telefona. Kad dobijes vdsl probaj speed test. Ako uspeš da ti pokaze 50 mb speed test javi kako si podesio.

Mislim da HG655b ne moze, jer je njegov WiFi preslab, ali nekim drugim ruterom bi moralo da moze.
Nazalost ja 50/2 necu skoro imati, jer na jedinom mestu gde mogu dobiti 50/2, vec imam ugovor :( Ne placa mi se 50/2 po obicnoj promo ceni ni jedan mesec :D (3700)

Drugari, da li neko može da mi objasni kako je moguće da mi je Attenuation Down = 0?
Ranije mi je bilo 17, a od pre neki dan mi je to. Imam Telekomov ADSL 20/1...

Prilozi

• att.jpg
    att.jpg
    77.8 KB · Pregleda: 183
DSLAM ti je iza ćoška.
Attenuation is a measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. This is largely attributed to the distance from the exchange. The lower the dB, the better for this measurement. Signal Attenuation is about connection health and is used in these results.
As a rough guide (based on downstream value)...
<20dB and below is excellent
20dB-30dB is very good
30dB-40dB is good
40dB-50dB is not so good
50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
>60dB or above is bad and will experience connectivity issues
Higher speed connections will be more sensitive to attenuation.

Noise margin refers to the difference in strength between the ADSL signal and the background noise on the line. The higher the dB, the better for this measurement.
As a rough guide (based on downstream value)...
<6dB is bad and will experience no sync or intermittent sync problems
7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions
11dB-20dB is good with little or no sync problems
20dB-28dB is excellent
>29dB is outstanding
Low noise margin can be caused by missing, defective or incorrectly connected splitters/filters, faulty telephone equipment in the premises, a defective modem, or noise caused by outside sources such as cheap halogen lamps and stereo equipment, or problems with the telephone company's equipment. If the noise on the line is too high, the modem may lose sync.

Poslednja izmena:
Evo da javim,stric dobio punih 20/5 problem bio sto ne postoji 20/5 ne to ide preko UB pa je cak i druga sluzba u pitanju,jedni daju 20/1 a drugi dodaju 5...jedino zanimljivo je da je imao upload 1.8 i ovi "prvi" su mu rekli da je to max za 20/1 pa su tek posle shvatili da on trazi UB...zato se cekalo....IPTV ima takodje i sve radi kao sat kako mi je rekao...

Drugari, da li neko može da mi objasni kako je moguće da mi je Attenuation Down = 0?
Ranije mi je bilo 17, a od pre neki dan mi je to. Imam Telekomov ADSL 20/1...
Ne mora da znaci uopste mozda ti jednostavno ruter ne pokazuje i to je to.
Mogao si da pogledas 10 strana pre pitao sam ja isto jer su meni sve i Upstream line attenuation i Downstream line attenuation nula.
Pozz

Ne mora da znaci uopste mozda ti jednostavno ruter ne pokazuje i to je to.
Mogao si da pogledas 10 strana pre pitao sam ja isto jer su meni sve i Upstream line attenuation i Downstream line attenuation nula.
Pozz

Proverio danas, prebacili su mi na novu centralu definitivno. Sad još samo da ih ubedim da me prebace na novu promociju na 50Mbps i da završim posao :)

Vrh Dno