Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Verovatno zagusenje, mada mozda je i wifi na tom ruteru slab (ne secam se koji ruteru jesu izvlacili skoro punih 50).

Loguje se kao admin, pw: tzlkisonpk
Onda probaj da kanal wirelessa promenis na neki drugi pa isprobaj kako radi. Obicno je na Auto, ti pocni od pocetka da podesis manualno kanal, pa isprobaj koji najbolje radi.
Mozda ce i neka druga podesavanja trebati da se menjaju, ali kanal izgleda najvise znaci ;)

Ja okačim nekoliko wi fi uređaja pa na kraju ispadne da je telekomov ruter potpuno u redu a da je sama wi-fi antena najveži krivic koliku će brzinu ostvariti.

Poslednja izmena:
Hiljada tamo - vamo. Ćale još ako ti nije problem napiši koji je to paket

Plus još hiljadu za održavanje?
Моја порука је била одговор на коментар да 50/2 кошта 1900. Ако ја нисам коментарисао да 50/2 не кошта 1900 него 1900+659, нема потребе ни да се одржавање кабловске телевизије прикачиње уз цену интернета. Сасвим је небитно што ја не плаћам то одржавање.

А мене си питао? Дуо Голд Екстра тј сада се то зове DIGITALNI DUO TV + NET Gold Extra.

Моја порука је била одговор на коментар да 50/2 кошта 1900. Ако ја нисам коментарисао да 50/2 не кошта 1900 него 1900+659, нема потребе ни да се одржавање кабловске телевизије прикачиње уз цену интернета. Сасвим је небитно што ја не плаћам то одржавање.

Pa u tih 659 imaš i 150 minuta da pričaš.To bi bilo kao kada bi ja sada tebi rekao ni ta tvoja cena nije konačna jer ti je za taj net potrebna i struja.

Па на погрешну адресу одговараш, ја сам написао да сам поредио само чисте понуде, 50/2 према ономе што ја користим. Нити рачунам тлф претплату у xdsl нити одржавање кабловске у кабловски интернет и остало. Да је у питању неки Бокс у коме је и тлф претплата, онда бих поредио са кабловским пакетом уз цену одржавања.

Свеједно, 50/2 је одличан пакет али је цена више него промотивна и доступна је малом броју корисника. Чак није немогуће да прекину са 1.899 и врате на реалну промо нет цену од 3.699 што мења причу.

Naravno, sam naziv ponude 50 po ceni 10 znači da će u toku ugovora povećati cenu na 3700.

Ko je potpisao ugovor 50 po ceni 10 i desi se promena cene, on ima pravo da u roku od 15 dana raskine ugovor.

Poslednja izmena:
Па на погрешну адресу одговараш, ја сам написао да сам поредио само чисте понуде, 50/2 према ономе што ја користим. Нити рачунам тлф претплату у xdsl нити одржавање кабловске у кабловски интернет и остало. Да је у питању неки Бокс у коме је и тлф претплата, онда бих поредио са кабловским пакетом уз цену одржавања.
Ako nisi hteo da poredis cenu, ne navodi cenu.
Ako poredis cenu, poredi SVE sto je obavezno uz tu cenu.
Vrlo prosto... ovo sto si navodio je jako selektivno.

Свеједно, 50/2 је одличан пакет али је цена више него промотивна и доступна је малом броју корисника. Чак није немогуће да прекину са 1.899 и врате на реалну промо нет цену од 3.699 што мења причу.
Moze i SBB da duplira cenu tim Duo/Trio paketima, sto menja pricu.
Kad se to bude desilo, pricaj o tome, nemoj sada.

Па ти си први навео цену, ја сам само написао да се не слажем да је 50/2 најстабилнији и најпоузданији, ти си поменуо цене а ја сам додао само оно што иде уз пакет. Ни ти ниси написао да је 50/2 1.899 плус 659 ... ако ћеш тако.

Да ли СББ може да дуплира немам појма, може и да спусти цене али је овде у питању чињеница да Телеком даје 50/2 по неким екстра промотивним ценама, да постоји и промо нет цена од 3.699 а да је редовна цена интернета 50/2 тачно 5.999 динара. Цене код СББ-а су фиксне, редовне, важе за све без посебних промоција које трају док их не укину.

Ако се већ пореди понуда, може МегаБокс да буде сасвим добра понуда и прилично упоредива са СББ пакетима, сам интернет баш и није.

Па ти си први навео цену, ја сам само написао да се не слажем да је 50/2 најстабилнији и најпоузданији
Mmmm, jos nisam video da se IKO zalio na VDSL, bilo koji, a ima nas ga dosta.
Sa druge strane, vidim zalbe na SBB!

ти си поменуо цене а ја сам додао само оно што иде уз пакет. Ни ти ниси написао да је 50/2 1.899 плус 659 ... ако ћеш тако.
Ako je tako, izvinjavam se, ZA TAJ DEO ;)

Да ли СББ може да дуплира немам појма, може и да спусти цене
Nema sanse :) SBB nijednom do sada nije spustio cene, samo je povecao brzine. Telekom, sa druge strane, JESTE spustio cene, kroz akcije.

али је овде у питању чињеница да Телеком даје 50/2 по неким екстра промотивним ценама, да постоји и промо нет цена од 3.699 а да је редовна цена интернета 50/2 тачно 5.999 динара. Цене код СББ-а су фиксне, редовне, важе за све без посебних промоција које трају док их не укину.
Ne zezaj.... te cene kod SBBa nisu fixne, i bez promocija, vec su uz ugovor! Pomenuo si cenu od 5.999 za 50/2, a to je cena bez ikakvog ugovora - kod SBB za tu cenu nemas takav net bez ugovora, sada mora postpaid ugovor.

Ако се већ пореди понуда, може МегаБокс да буде сасвим добра понуда и прилично упоредива са СББ пакетима, сам интернет баш и није.
Kome ne radi ADSL, ili je daleko od centrale, ne moze se porediti - jer verovatno SBB tamo nema nikakvu infrastrukturu! Toliko o tome kakav je SBB.
A tamo gde SBB ima infrastrukturu, obicno je i ADSL/VDSL odlican, i reci ne moze da se poredi ponuda interneta moze, ako izmenimo celo znacenje reci srpskog jezika iz te recenice ;)

Ja znam da je meni ADSL radio 100%, znaci nijedan jedini zastoj kako sam ga imao (ne racunam sto su mi dali pogresan spliter, pa brzina nije bila punih 16Mbps u ono vreme jedino). To znaci da svima radi? Ne.
Tebi radi super taj SBB net? Pogledaj malo cesce zalbe ljudi, videces da im SBB vec ne radi uvek kako treba. Evo, meni izmedju ostalog, imao sam vise zalbi na SBB net, koji je obicno radio super, ali kad je zezao za igrice, to je trajalao, a NISTA nisu ozbiljno radili mesec dana! TO fali SBB netu!
Kad su moji zvali podrsku za ADSL (Nis, Palilula, iznad Kole Rasic, pa ces shvatiti sigurno koji je kraj u pitanju..), u NEDELJU su dosli! SBB call centar je samo "ubelezio reklamaciju" i subotom!

Mrsh bre...! :) (mislim na SjBB :D)

P.S. Kad je TS ono dao 50% popusta na ADSL, bio je mnogo jeftiniji od SBBa, i uzeo sam ADSL... ali iskreno sam cvikao da cu imati probleme i da ih nece resavati :D

Ja ovde ne cuh IKOG od nas koji umamo VDSL da mu nesto ne radi, da se nesto zali(sem jednog cinimi se koji se zali sto umesto 50 ima 47Mbit, ne zna covek kako dsl tehnologija radi da sad ne smaram)znaci da oni koji se zale na adsl su sa losim paricama i na velikoj udakjenosti od centrale, mi koji smo blizu i imamo vdsl nemamo nikakvih problema, sto se za korisnike SjBB-a ne moze reci.

Meni sve radi 100% dobro,samo čekam da mi nestane struja da vidim šta će se desiti.:d Inače svi telefoni u zgradi idu preko optike bez obzira da li imaju net,box ili bilo koji drugi paket osim samo telefona.

Poslednja izmena:
Jel samo tvoja zgrada nakacena na optiku ili niz zgrada ? Ako mozes da mi ostavis adresu na PM, cisto da znam posto sestra trazi stan, pa da gleda negde tvoj kraj zbog VDSL-a :)

Mmmm, jos nisam video da se IKO zalio na VDSL, bilo koji, a ima nas ga dosta.
Sa druge strane, vidim zalbe na SBB!
Наравно, вас неколико који сте близу или су вам додали истурени степен. Колико мислиш да постоји VDSL корисника у Србији? 20000? 50000? 200?
Nema sanse :) SBB nijednom do sada nije spustio cene, samo je povecao brzine. Telekom, sa druge strane, JESTE spustio cene, kroz akcije.
Није шија него врат. Ако ћемо о акцијама, тупави СББ бар части нове кориснике дајући три месеца по динар па то некако спусти цену. Ипак, ако мени уместо 30/2 како је до скоро било повећају на 60/3 ... то је лоше а неко појефтињење је добро?
Ne zezaj.... te cene kod SBBa nisu fixne, i bez promocija, vec su uz ugovor! Pomenuo si cenu od 5.999 za 50/2, a to je cena bez ikakvog ugovora - kod SBB za tu cenu nemas takav net bez ugovora, sada mora postpaid ugovor.
То је оно што се пореди код мт:с-а и Теленора, мт:с има 50% за свакога док се код Теленора на неку финту добије. Тако и СББ свима нуди цене које помињемо а VDSL иде само некима и само неки могу да имају 1.899.

За ово болдовано мора да си био добро расположен па мало шале да нам буде весело. ;) Или ипак тако мислиш? Да се не трудиш, цена за 50/2 без икаквог уговора је 8.299 док је 5.999 цена уз уговор од две године. Промо Нет цена је 3.699 такође уз уговор и тек онда долази оно што не постоји званично у понуди него неко то добије 1.899.
Kome ne radi ADSL, ili je daleko od centrale, ne moze se porediti - jer verovatno SBB tamo nema nikakvu infrastrukturu! Toliko o tome kakav je SBB.
A tamo gde SBB ima infrastrukturu, obicno je i ADSL/VDSL odlican, i reci ne moze da se poredi ponuda interneta moze, ako izmenimo celo znacenje reci srpskog jezika iz te recenice ;)
Сад си га баш објаснио. Какве везе имају СББ и тлф инфраструктура? Поред моје зграде пролази СББ оптички кабл па мало около долази до чворишта које је у згради са друге стране. Док СББ не реши да крене са оптиком (мада им је сада понуда оптике таква да не вреди труда) ја имам савршен сигнал и ладно сам 30 дана користио 80/5. VDSL за сада не могу да добијем, ем сам по њиховим мерама на 700+ од централе ем сам на ИСДН и то отпада. Цео мој крај, практично све западно од мене до Старог гробља и цело брдо неће моћи на VDSL а свуда по крају је развучена СББ оптика и вероватно свако може да узме и 120Mbps.
Ja znam da je meni ADSL radio 100%, znaci nijedan jedini zastoj kako sam ga imao (ne racunam sto su mi dali pogresan spliter, pa brzina nije bila punih 16Mbps u ono vreme jedino). To znaci da svima radi? Ne.
Tebi radi super taj SBB net? Pogledaj malo cesce zalbe ljudi, videces da im SBB vec ne radi uvek kako treba.
Као што ADSL не ради из конкретних разлога, тако и СББ брља из сличних. Наравно, ту мора да се дода ужасан приступ СББ-а том делу, змије у новчанику које не дозвољавају да се ставе агрегати, да се деле уређаји са батеријама, да се мењају каблови који су наслеђени ко зна од кога све. Ту су сто година иза Телекома. Ипак, жалбе на СББ су на нивоу статистичке грешке јер и овде а највише на њиховом форуму постоји неколико сталних корисника који се жале. Уз њих се шлепују и они који не знају да све то користе па је било и случајева да се неко жали (и то пљује на сва уста) да му не ради а сутра стидљиво призна да му је мама искључила модем из струје да укључи усисивач. Не знам колико пратиш те приче али је мени одавно смешно, осим неколико озбиљних чије жалбе се и реше, већина су клинци који не знају ни шта је модем.
Kad su moji zvali podrsku za ADSL (Nis, Palilula, iznad Kole Rasic, pa ces shvatiti sigurno koji je kraj u pitanju..), u NEDELJU su dosli! SBB call centar je samo "ubelezio reklamaciju" i subotom!
Наравно да знам, то је изнад мене (тј ја сам испод школе) али да екипе иду недељом ... могуће, мада бих од њих очекивао да максимум прибележе проблем и да сачека понедељак.
Јел имају VDSL? ;)

Trebala bi mi jedna informacija ako još neko ima Mega boks paket... Da li vam na računu piše "Box4" ili "Mega Box". To je u ovom delu kao na slici:
box.jpg

Radi se o tome da su mi usmeno rekli da potpisujem Mega boks paket a na ugovoru piše Boks4 (iako ugovor sadrži sve odlike Mega boks paketa). I zato mi naplaćuju hd kanale iako bi oni trebalo biti deo osnovne pretplate.

Ako imate Mega boks, molim vas recite šta vam piše na računu u ovom delu koji sam zaokružio.
I kolika je osnovna pretplata za Mega boks, da li je 3519 dinara?

Hoce li neko od vas koji ste dobili VDSL biti ljubazan da postavi slike IPAN-a na koji ste povezani cisto da proverim u kojoj je fazi IPAN u mojoj ulici na kome se u poslednja 3 meseca nista vise ne radi. U Telekomu su me obavestili da je sve gotovo i da se samo ceka da komisija primi IPAN i da bi to trebalo da bude gotovo pocetkom decembra ali im nista ne verujem jer su mi jos u junu obecavali da ce sve biti gotovo u avgustu a u avgustu da ce biti u oktobru a sada u novembru obecavaju za decembar i tako u nedogled. Jadna smo mi zemlja kada je komisiji potrebno 6 meseci da se pojavi u ulici udaljenoj 500 metara od zgrade Telekoma. Slike funkcionalnog IPAN-a bi mi sluzile kao poredjenje sa mojim IPAN-om da vidim da li su radovi zavrseni ili me lazu.

Poslednja izmena:
Hoce li neko od vas koji ste dobili VDSL biti ljubazan da postavi slike IPAN-a na koji ste povezani cisto da proverim u kojoj je fazi IPAN u mojoj ulici na kome se u poslednja 3 meseca nista vise ne radi. U Telekomu su me obavestili da je sve gotovo i da se samo ceka da komisija primi IPAN i da bi to trebalo da bude gotovo pocetkom decembra ali im nista ne verujem jer su mi jos u junu obecavali da ce sve biti gotovo u avgustu a u avgustu da ce biti u oktobru a sada u novembru obecavaju za decembar i tako u nedogled. Jadna smo mi zemlja kada je komisiji potrebno 6 meseci da se pojavi u ulici udaljenoj 500 metara od zgrade Telekoma. Slike funkcionalnog IPAN-a bi mi sluzile kao poredjenje sa mojim IPAN-om da vidim da li su radovi zavrseni ili me lazu.
Mislim da ti to nerviranje oko vdsl-a nije najbitnije u zivotu.
Nisi mnogo propustio, ja imam vdsl nista posebno bilo mi zanimljivo 2 dana da sve skidam velikom brzinom i proslo me.
Ja bih ti rado postavio fotku ali sam prikljucen direktno na centralu jer sam odmah do iste.
Mnogo si se uzrujao brate zbog neta.

Nema nervoze, trenutno sam kod Kopernikusa koji ima akciju veci paket po ceni manjeg uz novi ugovor na 12 meseci tako da sam u dilemi jer bih radije presao na VDSL ako ce skoro ali sta ako ga otegnu jos 6 ili vise meseci ? I dalje aktuelno, ako nekom nije tesko da uslika svoj IPAN neka okaci ovde, pomoci ce mi u donosenju odluke. Hvala.

Posle komisije koja proverava da li je sam ipan povezan na optiku i da li je montiran kako treba, ide povezivanje ostalih zgrada ili ulaza koji treba da se povežu na taj ipan pa posle toga ide prebacivanje svih telefonskih brojeva na ipan bez obzira da li neko želi vdsl ili ne,svi telefoni se prebacuju na ipan.Ovaj ceo deo nakon komisije traje minimum minimuma od dva do četiri meseca.

Poslednja izmena:
Nema nervoze, trenutno sam kod Kopernikusa koji ima akciju veci paket po ceni manjeg uz novi ugovor na 12 meseci tako da sam u dilemi jer bih radije presao na VDSL ako ce skoro ali sta ako ga otegnu jos 6 ili vise meseci ? I dalje aktuelno, ako nekom nije tesko da uslika svoj IPAN neka okaci ovde, pomoci ce mi u donosenju odluke. Hvala.

Imas u ovoj temi, ja sam kacio slike. Odradi search na moj nick samo za ovu temu.

Hvala obojici na odgovorima, racunam da ce biti potrebno jos najmanje 2 meseca da izadje komisija a onda jos bar 4 meseca za povezivanje korisnika, znaci jos najmanje 6 meseci a verovatno i vise od toga (zima, sneg, novogodisnji i bozicni praznici itd...). Ovi odgovori su mi pomogli u odluci a ona je da ipak ostajem kod sadasnjeg provajdera jos godinu dana jer ponuda od 20/1.5 za 1400 dinara i nije toliko losa.

Ako nemas mesecno odzavanje ili koristis ipak TV onda da

Malo im je skupa kablovska sa cenom od 1200 dinara ali je koristimo maksimalno na ukupno 5 TV-a u dve kuce tako da bih kablovsku TV koristio cak i kada bih presao na VDSL.

Nazad
Vrh Dno