Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

covece sad mogu i ja da zovem... Nista mi nije jasno...

u svakom slucaju admin moze da obrise ove zadnje postove...

• Like
Reagovanja: M J
Da ne ureknem, ali izgleda da se resilo samo od sebe ili su oni nesto sredili tamo kada su dobili prigovor, a da me nisu ni zvali. Treci dan radi bez problema, margine su 11.7/7.9 za upstream/downstream i tako stoje, a teoretke brzine su cak i malo vise nego pre, oko 120mb/18mb iako je pre bilo 117/11. Download na Uplayu/Steamu/Originu izvlaci oko 11.2-11.4 konstantno, sto mi je savrseno. Bolje mi i ne treba, bar dok optika ne bude dostupna.

Pojačali su signale modema. Obično se to prvo radi. Ako ne daje efekta, znači da su veliki gubici u prenosu, onda moraju terenci da izmenjaju priključke tamo gde unose gubitke.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nestalo mi je struje veceras 2x u rasponu od par sekundi, i evo sada kada je dosla nijedna lampica na routeru ne svetli i oba PC-a prijavljuju unidentified network. Da li je riknuo router? Pretpostavljam da jeste.

U pitanju je H168 VDSL2 od MTS-a.

edit: Ipak sve ok

Poslednja izmena:
Naravno, probao si prvo restart rutera? Proveri onda adapter/napajanje.

Sent from S9+ using Tapatalk

Zvucace retardirano ali brat je izvukao kabl iz struje odmah nakon sto je ista nestala, a ja to ne proverih nego odmah na forum da pitam.

U svakom slucaju sve za sada ok.

imam problem sa netom sporo ucitava kao da ima dsl internet stari
sporo ucitava facebook yt kp dosta sporo
Evo parametri
imali neki problem ili da zovem telekom ?
Screenshot_51.png

pa i imas "dsl internet stari", tacnije adsl. nekad si imao vecu brzinu od 10 mbps pa ti se u zadnje vreme usporio net ili...?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Juče ubacio kablovsku na postojeći box 2 (fiksni+net), imam optiku , do sada je net bio 50, trebalo bi da povećaju do 200 mb, da očekujem već danas ili da zovem ukoliko ne puste do kraja dana...

Aj da pitam ovde pre nego okrenem Telekom da mi kažu da li ste resetovali modem [emoji846] Imam vdsl 50/2 i negde oko 12h nema neta, windows teoubleshootibg kaže kao the dns server isnt responding. Da li postoji neko rešenje ili da prijavljujem kvar? Znači dsl je aktivan ali nemože da se nakači na net.

Edit: ipak je izgleda neki veći kvar odma se javlja automat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja imam neta ali nesto trokira ceo dan i TV baguje, prijavio sam pa sta bude, meni radi trenutno al ono sporo stim sto imam konstantan ping 30 ka googlu a DL kruzira gore dole

Poštovani prijatelji,

u poslednja dva meseca imam problem sa internet brzinom, naime u večernjim satima (19h-00h)internet brzina mi varira od 43mb padne na 8mb , tako da mi D3i televizija secka , apsolutno ne može da se gleda. Problem sam prijavio njihovim( MTS ) serviserima koji su pokušali daljinskim putem da reše problem čak su i ruter promenili ,ali problem i dalje ponavlja svako veče.

Da li je neko od Vas imao sličnih problema ?

hvala,

sta kazu parametri rutera, za vreme dobre brzine i za vreme lose brzine? da li je stb povezan kablom ili preko wifi?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

STB je povezan kablom, trenutno imam parametre kada je losa brzina. Da li imas neku ideju sta moze biti? Tehnicari MTS-a ne mogu da rese problem !?

Link Status Up
Modulation Type VDSL2
Actual Rate(Up/Down) 8191/54268 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 18203/93712 kbps
Noise Margin(Up/Down) 13.5/9.2 dB
Line Attenuation(Up/Down) 2.6/12.3 dB
Output Power(Up/Down) -2.8/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 71/2440
Interleave Delay(Up/Down) 2/7 ms
INP(Up/Down) 1/4.2 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 1/27
FEC Errors(Up/Down) 3143/8414
HEC Errors(Up/Down) 0/0
Showtime Start 36 h 17 min 25 s

Speed test :

PING ms
68
DOWNLOAD Mbps
2.70
UPLOAD Mbps
6.58

Parametri nisu nešto specijalno loši i po njima ruter je i dalje "sinhronizovan" na brinu od 54 Mbps...

Da li ti je speedtest tako loš na više različitih uređaja (mobilni, komp) ili samo na kompu?
Da li si proveravao listu uređaja konektovanih na WiFi da vidiš da nemaš slučajno "nezvanog gosta" iz komšiluka?

Box 3 paket (fiksni+net20+omorika 1) ispada skuplji nego box 2(fiksni +net20) + zasebno omorika 1.
3559 naspram 2259 +1199(ukupno 3458). Top ušteda zaista.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

@miki92: U Telekomu se oduvek koliko-toliko isplatio samo Box4. Ovi niži su gotovo uvek samo zvir postojećih popusta i promocija za pojedinačne usluge [ili skuplji u novije vreme :d ] (tako da realno u njima dobijaš samo neograničeno jašnje na fixnom, kome to nešto konkretno znači... meni ne znači)... zato ja za 9 godina kako sam njihov korisnik nikad nisam koristio makar Box2 (kad već neću nipošto njihov IPTV) već imam posebno VDSL ugovor a posebno fixni van Box paketa.

Box2 sa 50 Mbps netom je 2.359 din a ovako odvojeno plaćam 1399 + 660 = 2.059. I za Box bi još moralo cimanje da se ili fixni prebacuje na moje ime ili internet na ćaletovo, jer Box ugovor mora na ime osobe na koju se vodi fixni... Ovako kad je net ugovor na moje ime sam idem u poslovnicu i potpistujem ugovore a ne da vucaram ćaleta za ruku.

Mada eto sad su i u Box3 dodali neke bonus gigabajte (beše 20GB mesečno? ; kao što Box4 ima 100GB da se dele nakon "pridruživanja" mobilnih brojeva) ako imaš još dodatni MTS broj da "pridružiš" pa nekome će to značiti dosta.

danas su me pozvali i rekli su mi da mi je istekao ugovor i ja sam ga produzio, posto sam korisnik vec duze vreme rekli su mi da ce uskoro sa 20/4 da me prebace na 50/8 za istu cenu, e sada zanima me jedna stvar, da li sam ja u mogucnosti da koristim tu novu brzinu?

https://i.imgur.com/yl3qgyw.png

8 Mbps upload malčice teže a 50 Mbps download bi moglo komotno.

@miki92: U Telekomu se oduvek koliko-toliko isplatio samo Box4. Ovi niži su gotovo uvek samo zvir postojećih popusta i promocija za pojedinačne usluge [ili skuplji u novije vreme :d ] (tako da realno u njima dobijaš samo neograničeno jašnje na fixnom, kome to nešto konkretno znači... meni ne znači)... zato ja za 9 godina kako sam njihov korisnik nikad nisam koristio makar Box2 (kad već neću nipošto njihov IPTV) već imam posebno VDSL ugovor a posebno fixni van Box paketa.

Box2 sa 50 Mbps netom je 2.359 din a ovako odvojeno plaćam 1399 + 660 = 2.059. I za Box bi još moralo cimanje da se ili fixni prebacuje na moje ime ili internet na ćaletovo, jer Box ugovor mora na ime osobe na koju se vodi fixni... Ovako kad je net ugovor na moje ime sam idem u poslovnicu i potpistujem ugovore a ne da vucaram ćaleta za ruku.

Mada eto sad su i u Box3 dodali neke bonus gigabajte (beše 20GB mesečno? ; kao što Box4 ima 100GB da se dele nakon "pridruživanja" mobilnih brojeva) ako imaš još dodatni MTS broj da "pridružiš" pa nekome će to značiti dosta.
50 je 1.799 + nemaš mesece po dinar.
50cfe7fa6ee3f612f492979920418951.jpg

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

A šta piše u kategoriji benefiti?

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

@sarulja91: Ja taj paket plaćam 1.399 din! Nisam deb*l pa da treba da mi šalješ screenshot sa sajta.

To je takozvani "Net retention" promo : kad sam "produživao ugovor" dobio sam da biram između te ponude 24x 1399 din ili 5 x 1 din + 19 x 1.799. Krajnja cifra za period od 24 meseca dođe na isto ali sam odabrao ovo sa nižom cenom.

Prethodni ugovor sam koristio promo sa 5 meseci za dž.

@sarulja91: Ja taj paket plaćam 1.399 din! Nisam deb*l pa da treba da mi šalješ screenshot sa sajta.

To je takozvani "Net retention" promo : kad sam "produživao ugovor" dobio sam da biram između te ponude 24x 1399 din ili 5 x 1 din + 19 x 1.799. Krajnja cifra za period od 24 meseca dođe na isto ali sam odabrao ovo sa nižom cenom.

Prethodni ugovor sam koristio promo sa 5 meseci za dž.
Izvini. Nisam znao da si potpisivao pod posebnim uslovima.

Samo eto, ljudi mogu da budu u zabludi da je gotovo sigurno box 2 skuplji od odvojenih usluga.

Sent from my SM-N9750 using Tapatalk

Ranije (pre 19 meseci kad je trebalo da potpišem novi ugovor ) i jeste bio skuplji Box2 i u poređenju sa zvaničnom promo ponudom... dok su za 50/8 paket nudili 5 meseci po 1 din (i još nije bilo ove veštačke ponude postojeći vs novi korisnik).

Sad je razlika 100 din mesečno, kao...

Parametri nisu nešto specijalno loši i po njima ruter je i dalje "sinhronizovan" na brinu od 54 Mbps...

Da li ti je speedtest tako loš na više različitih uređaja (mobilni, komp) ili samo na kompu?
Da li si proveravao listu uređaja konektovanih na WiFi da vidiš da nemaš slučajno "nezvanog gosta" iz komšiluka?

Speed test je loš na svim uređajima,proveravao sam listu ( sve je ok ) nema nezvanih gostiju.
Ne znam šta pravi problem, svako veče posle 19h već dva meseca.

Već dva dana nemam net , imam vdsl 20/4
Skoro sam obnovio ugovor piše tamo kao i 100/ nešto valjda ako postoje uslovi.
Znači da bi to omogućili npr u okviru ovog box3 paketa kada bi za to postojala mogućnosti?! I da stave 50/6 ili 8 pa znači.
Kakva su vam iskustva po tom pitanju?

E sad juče sam prijavio preko fixnog kvar ono preko njihovog automata, oni su dužni da u roku od 24h otklone kvar?! Ne svetli i internet i ADSL lampica...
Dešava se to na svakih 6meseci , kaže lik prošli put da mora nešto da restartuje oko telefonske centrale i proradi...lol

Vrh Dno