Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ma probao sve zivo, telnet ne moze zbog sifre na CLI-u, jedine mogucnosti su da se vidi preko sacuvanog config fajla (kriptovano), COM porta (treba da se lemie nozice za povezivanje) i ovo zaobilazenje jscripta. pa reko' mozda neko zna nacin za zaobilazenje...

Ima nacina, a to je da se plati.
Da li i dalje nemaju tehničku mogućnost da obezbede net 50 ako sam na 800m od centrale? Da li se nešto po tom pitanju menjalo?

Cimaj ih, nek mere opet. Tako sam ja neko vreme, i na kraju moze. Dal su stavili is, pojma nemam. Uglavnom nesto su uradili.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa da se dobiju ti podaci...

Da...

Pa nisam bas za to da dajem "licne" podatke bilo kome i jos da platim. Mozda to nekome nije vazno ali ne bi' ja...
Da je jednokratno Telekomu onda OK!
Ali ovako....

Poslednja izmena:
Pa dajes telekomu, koje si dao i pri potpisivanju ugovora. Tj neces dati nista vise, nego sto si vec dao

Cimaj ih, nek mere opet. Tako sam ja neko vreme, i na kraju moze. Dal su stavili is, pojma nemam. Uglavnom nesto su uradili.

Telefonom ili na mail?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Bolje telefonom, barem sam ja tako radio, cimaj ih stalno

Pozdrav,

bio sam u telekom poslovnici da podnesem zahtev za net 50, trenutno sam na net 10 + iptv ali istice ugovor. Tamo su mi rekli gledajuci u neke papire da sam preko 650m udaljenosti te da ne moze, i posle dva dana javili da moze net 20. Prilazem moje trenutne (net 10 +iptv) podatke iz rutera , pa ako neko zna da ih "iscita" i kaze mi da li je teta sa saltera odistinski u pravu, ili je nadam se, mozda pogresila.

Upstream max rate (kbit/s) : 12816
Downstream max rate (kbit/s) : 65116
Upstream line rate (kbit/s) : 1024
Downstream line rate (kbit/s) : 13999
Line standard : VDSL2
Channel type : None
Upstream SNR (dB) : 23.6
Downstream SNR (dB) : 26.8
Upstream line attenuation (dB) : 6
Downstream line attenuation (dB) : 13.6
Upstream output power (dBmV) : -12.3
Downstream output power (dBmV) : 13.4
Upstream HEC 0
Downstream HEC 0
Upstream CRC 0
Downstream CRC 0
Upstream FEC 0
Downstream FEC 0

Hvala puno unapred :)

@neon666
77ff050f9070678e653f58999865cc81.png

Samo da si malo procitao temu, odnosno poslednjih par stranica znao bi [emoji3] dosta se pisalo o tome. Nekadu su davali besplatno. Trenutno, ne.

Onda ili ne umes da citas ili lazes:)

Iskreno ne verujem da si fizicki mogao da procitas sve ove stranice i ne vidim svrhu u tome al ajde.
@neon666 cimaj ih za net 50, mogu da ti setuju link na 50mb i radice to odlicno...

Pozdrav,

bio sam u telekom poslovnici da podnesem zahtev za net 50, trenutno sam na net 10 + iptv ali istice ugovor. Tamo su mi rekli gledajuci u neke papire da sam preko 650m udaljenosti te da ne moze, i posle dva dana javili da moze net 20. Prilazem moje trenutne (net 10 +iptv) podatke iz rutera , pa ako neko zna da ih "iscita" i kaze mi da li je teta sa saltera odistinski u pravu, ili je nadam se, mozda pogresila.

Onda da ih ne cimam bezveze, ladno i dalje nemaju tehničke mogućnosti da puste Net 50 ako nisi u njihovom dvorištu (beše do 250m udaljeni). Truba, džabe im akcije kakve god da naprave.

Onda da ih ne cimam bezveze, ladno i dalje nemaju tehničke mogućnosti da puste Net 50 ako nisi u njihovom dvorištu (beše do 250m udaljeni). Truba, džabe im akcije kakve god da naprave.

Ti si bese kod Super Vera u Zarkovu? Ako si u novoj zgradi, instalacija je nova i postoji mogucnost da ce ti posle merenja dati NET 50. Nego, jel si siguran da bakarni kabl ide do tvoje zgrade, a ne opticki? :)

Da, nova zgrada do Vera. Ne znam šta ide do moje zgrade, niti kako da saznam? Zvao sam ih upravo telefonom i ne mogu da mi kažu dok ne uvedem fiksni. Treba da potpišem ugovornu obavezu na 2 god. i plaćam fiskni da bi mi rekli koliko sam udaljen i šta bih mogao da uzmem. Fiksni mi me treba u životu. Realno mogla je da vidi po adresi ko ima fiskni i da mi na osnovu toga da info, tako sam prošli put saznao koliko sam udaljen. A ovo "uvedi fiskni da bi mogli da proverimo" nije fer sa njihove strane. Da nema niko fiskni i adsl u zgradi i ok, ovako ne znam kako mislie da privuku nove korisnike, predlogom da potpišem ugovor na 2 god. i plaćam fiskni?!

Poslednja izmena:
Ako imas nekog komsiju, neka komsija podnese zahtev za NET 50, nije u obavezi da potpisuje ugovor ako mu odobre, vec cisto radi provere.

U podrumu im je instalacija, slikaj da bacimo pogled.

Saznao sam da je optika. Puštaju maksimalno net 20 zbog daljine centrale, sa iptv bude 15-16 (kod komšije je tako, upravo mi je rekao).

Pa optika nema tolike gubitke kao bakar! Ovde nesto debelo ne valja! Nije isto 800m optickog kabla i 800m bakarnog. Ili im je aplikacija tako retardirano podesena???!

Znam, ali očito u MTS se ne pitaju ljudi koji zanju da to nije isto.

Sad nešto gledam i ne izgleda mi povoljno da pređem sa SBB koji plaćam 3100din 50/3 sa HD. BOX 3 (FIKSNA + NET 50 + MTS TV) PAKETA JE: 2.999,00. To je 100din povoljnije od SBB ali manji upload. Imaju akciju "2 MESEČNE NAKNADE ZA 1 DINAR". Naplaćuju 72 sata unazad (i tu prestaju da budu povoljniji i za onih 100din mesečno). I ne vidim ni jedan HD kanal u osnovnoj ponudi BOX paketa, ako doplatim za HD još izađe skuplje. A ja bih da smanjim troškove.

Ako je TV stvarno bitan, ja Telekom ne bi ni uzimao u obzir.

Zvao sam ih upravo telefonom i ne mogu da mi kažu dok ne uvedem fiksni. Treba da potpišem ugovornu obavezu na 2 god. i plaćam fiskni da bi mi rekli koliko sam udaljen i šta bih mogao da uzmem. Fiksni mi me treba u životu. Realno mogla je da vidi po adresi ko ima fiskni i da mi na osnovu toga da info, tako sam prošli put saznao koliko sam udaljen. A ovo "uvedi fiskni da bi mogli da proverimo" nije fer sa njihove strane. Da nema niko fiskni i adsl u zgradi i ok, ovako ne znam kako mislie da privuku nove korisnike, predlogom da potpišem ugovor na 2 god. i plaćam fiskni?!

To im je najveći biser koji su izvalili.:)
I meni su tako rekli da moram da uvedem fixni da bi znali odgovor,a pre par godina sam imao telefon kod njih.
Ne da nije fer,nego je bezobrazluk.
To samo kr*****i mogu da smisle.

Ja imam isdn i pre manje od mesec dana sam ih pitao da li mogu uvesti vdsl ukoliko prebacim na običnu (ili bbtf) liniju. Dobio sam isti takav odgovor; prvo da prebacim pa tek onda mogu da odgovore.

I dalje nisi prebacio [emoji3]

Nisam. Potpisao sam na kraju ponovo kod Pošte... Presudila ponuda sportskih kanala :)
A i ne volim onakva u ucenjivanja.

Nazad
Vrh Dno