Odatle što poznajem čoveka u TS koji radi mrežu. Taj deo je najskuplji i ima najviše posla.
Ništa nam ne znači FTTH ako su cene paketa visoke.
Ništa nam ne znači VDSL ako su cene paketa visoke.
Sve ces to ti masno da platis, a imaces gori i skuplji net od mene na TT. Zivi bili pa videli. TS ima sjajne mogucnosti, ali uz velike rezove u poslovanju, ali oni o tome i ne razmisljaju. Ako budu prodati, nove gazde ce morati da razbucaju tu kliku i racionalnije posluju. Tu obnovu mreze TS nebi ni zapocinjao da mu nije konkurencije, nego gube musterije i nemaju izbora. Ne moze se vise sa starim kablovima koje su Partizani napravili.Evo danas je nedelja i radi se punom parom.postavljaju i veliki buzir kao buducu rezervu za nedaj boze.poredeci kako je to targo na novom beogradu uvodio deluje smesno i totalno amaterski u odnosu kako to radi telekom.
Telekom call centar bar nadjes a ove mutavce nikako.
E moj druze, u velikoj si zabludi, ali nema veze, jednog dana ces i ti doci do istog zakljucka kao i ja. Vidis, ja ovim mojim "tuta-mutama" posaljem mail i oni to zavrse, a lelekomu sam lelekao telefonom 4 meseca (i ja i provajder) da mi zamene jedan pisljivi port od adsl-a, nisu hteli ni da razgovaraju. A bilo im je tesko i da mi ukljuce opciju sekretarice na isdn, toliko te oni cene posle 50 godina placanja pretplate. Pa, hvala im na razgovoru i na kulturi, neka drugi idu u redove pred njihovim salterima i neka uzivaju u impozantnoj velicini firme. Ti poslovi se u Svetu zavrsavaju za minut, a oni su iza Sveta jedno 30-40 godina. Ja kliknem na netu, ostavim kontakt telefon i zavrsim posao, tako sam uveo i optiku, bez da sam mrdnuo iz kuce, a ti setaj i dalje, obilazi i cekaj pred salterima.Svaka ozbiljna firma snima svoje razgovere ,baš iz razloga da se tačno evidentira kada je ko zvao da mu se problem evidentira-Ove tuta mute nema šta ni da snimaju ,kad nemaju para za snimač a i da imaju odakle im.
FTTH: TT 32/16 - 1.900/2.300 din mesečno
FTTB: SBB Fiber power 35/7 - 2.690 mesečno
Kablovska: SAT Trakt 40/2 - 2.150 mesečno
Kablovska: Radijus Vektor 50/2 -2.500 mesečno
VDSL2 deteriorates quickly from a theoretical maximum of 250 Mbit/s at source to 100 Mbit/s at 0.5 km (1,600 ft) and 50 Mbit/s at 1 km (3,300 ft), but degrades at a much slower rate from there, and outperforms VDSL. Starting from 1.6 km (1 mi) its performance is equal to ADSL2+.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari