Šta je novo?

Telekom Srbija Ping (Problem)

elvirko

Poštovan
Učlanjen(a)
28.11.2016
Poena
54
Konstantno imam problema sa pingom , dok sam povezan na srpske servere ping je oko ~30 Sto je vec mnogo .
Cim igram igrice ili nesto drugo ping je oko ~70 . Ranije je bio 40 ...

Imam telekom 50/2 zvao sam ih i kazu da je brzina ok iako sam trazio da pokusaju da poboljsaju ping, ima li neko predlog da li opet da ih zovem ili sta da radim ?

Zivim u Novom Pazaru.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Postavi parametre linije da bacimo pogled. Moguce da si na Interleaved profilu.

Telekombrzina.png
Ma razumem se ja brate ali nije do parametara , do njih je . Stavio sam u rutiranje u dinamicko RIP 2 protokol i sad je manji za <10ms .
Promenio sam i prioriter na 7 u PTM podesavanjima , nista.

Problem je sto vec do prvog hopa ping dodje do 20 ... sad pitam dal neko ima iskustva kako da resim problem sa telekomovim zaposlenim , rekao sam im da provere kanal i ako mogu da mi promene rutu da bi mi ping bio manji a oni odgovaraju 'Sa vasom brzinom je sve uredu , ostalo nas ne zanima ' to je bukvalno bio odgovor.

Profil je sigurno Interleaved jer nemaju Fast profil za brzinu koja je setovana na portu (66k). Sigurno imas i IPTV pa je zbog toga setovana brzina na 66k. Posalji mail na [email protected] i reci da te prebace na Fast profil, mislim da imaju Fast profil za 54k.

Ovde pise channel type None - to je do firmware-a rutera, a profil je 100% Interleaved gde je ping veci.

Profil je sigurno Interleaved jer nemaju Fast profil za brzinu koja je setovana na portu (66k). Sigurno imas i IPTV pa je zbog toga setovana brzina na 66k. Posalji mail na [email protected] i reci da te prebace na Fast profil, mislim da imaju Fast profil za 54k.

Ovde pise channel type None - to je do firmware-a rutera, a profil je 100% Interleaved gde je ping veci.
Kad su me prebacivali na fast profil sa 54 su mi smanjili na 51. Kažu da ne može na 54

Послато са Coolpad A8

Ma nije problem da zrtvujem 10-20% za <40 ping al eto .

Niko ti od operatera ne bi rekao da ne moze vise jer takve informacije nisu tacne ne kazem da ti lazes jednostavno mozda si pogresno razumeo informaciju kada si pozivao. Pozovi ponovo 0800100100 i zali se samo na ping jer je standardan ping 14 ms sve preko tog pinga se pise nalog pa ce iz Tehničke podrške proveriti u koliko budes imao problema i posle toga obrati mi se na pm

Radi se o tome da nije da nisu razumeli nego su prosledili informaciju centrali u Novom Pazaru a nisu poznati kao neki strucnjaci u bilo cemu ( nije da blatim ali situacija je losa sto se fice svih firmi drzavnih ili ne ) i ti isti likovi su mi prosle godine 4 puta dolazili na stan proveravajuci infrastrukturu kuci (iako sam ja menjao sve sto je do mene ruter ,split kablove) promenili su mi kanal 4 puta smanjujuci mi brzinu sa 10 na 4 (tada) ...
Znaci ja razumem da mislis da sam ja u pitanju ali jednostavno je haos ko sve radi u telekomu kod nas (samo sto ja znam)

Moj net iz Prijepolja ( Beotel net) koji ide preko UTP-a od 10/1 je uvek ima ping ka domacim serverima od bar 20ms, dok je prema stranim uvek bio preko 30-40ms. To je do infrastrukture kraja iako je kod tebe sve u redu. Tek prelaskom u Beograd sam dobio ping ka EU serverima manji od 30ms, za CS Go i online igre.
Imao sam problem jedno vreme sa pingom preko 100-150ms jer je bio ostecen kabl ispred kuće, citav upload se vrsio preko 2-3 licne kablica i to mi je klalo i ping i upload.

Poslednja izmena:
Ne ne nisam ja rekao da si ti kriv smetnje se desavaju i to je noramlno ovaj vid smetnje trebao je da bude prijavljen da se proveri veruj mi i ja znam ko sve radi u Telekomu jer u tom istom radim i ja i baš u servisu koji je tebi potreban naravno nisu svi upuceni toliko jer postoji samo za njih obuka zato ti i kazem prijavi ako ti ne rese pusti mi pm pa da proverim. :)

Bas u Novom Pazaru sam kod mojih imao problem sa pingom koji je isao do 50,60 a brzina samo do 3,4. Prijavio sam u call centru i resili su za manje od 10 minuta. Inace sam velike probleme imao sa Telekomom bas u Novom Pazaru gde sam pre nekoliko godina hteo i da ih tuzim jer sam potpisao 1 ugovor a radilo mi je samo do max 2 mbps uz izgovor da centrala ne moze da podnese vise od toga pa je posle razvlacenja prigovora i mejlova posle 2 meseca jednostavno raskinut ugovor jer nisu umeli da rese problem. Od kada su promenili centralu i brojeve (uveli su neke nove sedmocifrene) sve radi ok (imam box kod matoraca trenutno).

Bas u Novom Pazaru sam kod mojih imao problem sa pingom koji je isao do 50,60 a brzina samo do 3,4. Prijavio sam u call centru i resili su za manje od 10 minuta. Inace sam velike probleme imao sa Telekomom bas u Novom Pazaru gde sam pre nekoliko godina hteo i da ih tuzim jer sam potpisao 1 ugovor a radilo mi je samo do max 2 mbps uz izgovor da centrala ne moze da podnese vise od toga pa je posle razvlacenja prigovora i mejlova posle 2 meseca jednostavno raskinut ugovor jer nisu umeli da rese problem. Od kada su promenili centralu i brojeve (uveli su neke nove sedmocifrene) sve radi ok (imam box kod matoraca trenutno).
Tacno to je moja poenta , svaka cast ali kod nas se posao ne dobija na osnovu znanja vec drugi faktori kao politicka opredeljenost , poznanstvo , novac, igraju mnogo vecu ulogu nego edukacija..I zbog toga dolazi do ovakvih problema kao sto je naveo miki i totalno se slazem s' njim jer su neprofesionalni uz izuzetke .

Evo poboljsan kao ping (smanjen ) A brzinu postavili na 40k sa 66k

Izvinjavam se sto updam u temu, ali ako moze neki savjet, na speedtest ping je 16, na pingtest otprlike oko 33 da li mogu ja nesto podesiti u podesavanjima modema da bude manji ping?

1.JPG11.JPG

Adsl BhTelekom, kontaktirao ih oni kazu da ne moze bolje, ali je bilo prije na pingtest 19-20, sto se tice brzine ona je ta koja je deklarisana 10Mbit dl 512kbs upload

Izvinjavam se sto updam u temu, ali ako moze neki savjet, na speedtest ping je 16, na pingtest otprlike oko 33 da li mogu ja nesto podesiti u podesavanjima modema da bude manji ping?

Pogledajte prilog 217034Pogledajte prilog 217035

Adsl BhTelekom, kontaktirao ih oni kazu da ne moze bolje, ali je bilo prije na pingtest 19-20, sto se tice brzine ona je ta koja je deklarisana 10Mbit dl 512kbs upload
Ugasis firewall , prioritet ako imas negde da podesis igras se sa tim adsl modulacijama i tako sam ja dok je bio adsl za jedno 15 smanjio

Ok ugasio sam firewall, u task mng stavio priority na high za PES 2017( ovo mora da se podesavakod svakog pokretanja igre?).
Mislio sam da tu u podesavanjima modema mogu nesto ja podesiti ili ovim u teh.sluzbi telekoma sugerisati sta da promjene

Sent from mTalk

U ruteru promenis prioritet ako podrzava i te modulacije adsl2+ uglavnom ako se ne razumes ne diraj nego zovi telekom

Ne razumijem se, a sto je najgore ni vecina njih pa je lutrija koga ti zapadne od strucnih osoba

Sent from mTalk

Ma evo sad pricam sa ovim iz telekoma pokusavam da obijasnim da nije do moje kucne infrastukture (mreze) al oni ce svakako da posalju nekog sa 3 razreda da to 'popravi' iako sam ja taj isti posao radio , kuci imam i splitere i kablove i ruter i znam da nije do mene . Sve promeniti ali dzaba kad centrala ne zna nista vise od klikcanja po nekoj šemi sigueno imaju pdf pored otvoren sta uraditi ...

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 217034Pogledajte prilog 217035

Na Fast profilu si, koliko vidim. Pinguj Gateway sa prve slike (89.146.128.1) i vidi koliki ti je ping ka Gateway-u.

Da. I dalje je visok ping za Fast profil. Jel si zakacen preko wireless-a ili kabla?

Kabal iz modema ide u zyxel ruter a iz njega kabal u ovaj racunar, kada pingujem 192.168.1.1 onda je >1ms. Nisam sada kuci da probam koji je ping direktno kabal iz modema u racunar, testiracu to sutra ujutru.

Sent from mTalk

Kabal iz modema ide u zyxel ruter a iz njega kabal u ovaj racunar, kada pingujem 192.168.1.1 onda je >1ms. Nisam sada kuci da probam koji je ping direktno kabal iz modema u racunar, testiracu to sutra ujutru.

Sent from mTalk
Ma dzaba ti je , fizicka udaljenost i šum.
Ako telekom ne moze da ti pomogne ne mozes ti nista.

Prije 3-4godine su nesto bili cackali i pokvarili net skroz los dl i ul bio, kao i ping, tada sam mailom prijavio problem i poslije par minuta su sve regulisali, ping bio 19-20 na pingtest. Izgleda se taj momak iz tehnicke sluzbe dobro razumio, ove sada sto sam zvao rekao bi da ne znaju vise od mene :) pa trazim savjet sta da im kazem da podese, jer ocito da je moguce jos malo fine tunning popravljanje :)

Sent from mTalk

probao sam upravo sada direktno kabal iz modema u racunar ping je isti 11ms

Tacno to je moja poenta , svaka cast ali kod nas se posao ne dobija na osnovu znanja vec drugi faktori kao politicka opredeljenost , poznanstvo , novac, igraju mnogo vecu ulogu nego edukacija..I zbog toga dolazi do ovakvih problema kao sto je naveo miki i totalno se slazem s' njim jer su neprofesionalni uz izuzetke .

U potpunosti si u pravu samo sto ne radi se o novcu vise o politickoj opredeljenosti u Novom Pazaru jeste po mojim informacijama infrastruktura losa i to ne moze niko da tvrdi da nije svakako Telekom je ove godine poceo da resava taj problem sa infrastrukturom tako da ce i Novi Pazar doci na red sada se trenutno resava okolina Aleksinca

Poslednja izmena:
U potpunosti si u pravu samo sto ne radi se o novcu vise o politickoj opredeljenosti u Novom Pazaru jeste po mojim informacijama infrastruktura losa i to ne moze niko da tvrdi da nije svakako Telekom je ove godine poceo da resava taj problem sa infrastrukturom tako da ce i Novi Pazar doci na red sada se trenutno resava okolina Aleksinca
Razumem ja to , ali taj novac koji je predvidjen za infrastukturu se grana samim tim ukoliko neko ne uradi svoj posao valjano , onda nastaju problemi sa rokovima jos novca je potrebno da se ulozi koji nije predvidjen planom.
To je moja poenta kad nestrucni kadar postaje izuzetno veliki problem.
Naravno razumem ja koju poentu pravis da telekom jednostavno nije ulagao u infastrukturu a svakim dan za danom mreza postaje sve vise zagusena jer vise korisnika (sa vecim protokom) a infrastuktura takav saobracaj ne moze da podnese.

Nazad
Vrh Dno