Šta je novo?

Telekom Srbija i „Blic“ – Interent za po 1 dinar!

I moj prvi ugovor je bio preko pravnog lica. Taj sam ugovor raskinuo i potpisao novi na moje ime, kao fizicko lice cime sam dobio dzaba net cela 4 meseca.
"da sam sam sebi provajder"?! ovo mi nije jasno?

Kada operater u KS upiše broj telefona, vidi koje su sve usluge ukljkučene na tom broju, a samim tim vidi i da koristiš ISDN na njemu. Postoji polje u kome piše ime ISP-a, tako da nekome stoji Beotel, nekome Sezam, nekome Telekom, a meni je pisalo ime_firme_koja_koristi_ADSL, pa sam imao problem da im objasnim da taj ISP ne postoji i da smo to zapravo mi :)

U CoD4 igram sa cl_maxpackets 100 i to fino sljaka na lokalnom metrohive serveru ping mi je ~30ms, dok recimo na bosanskim i hrvatskim serverima ide ~60ms.
Mislio sam da uzmem 2mb/192kb paket.

uh pa pa i neshljaka ti neshto ;)
ja sam jos sa modemom 56k imao ping u zagrebu ispod 100ms
cisto radi uporedjenja
sa bivsim ptt kablom pre nego sto su se pokvarili...
beogradski serveri ~5ms
hrvatski serveri ~15ms
ADSL Telekom
beogradski serveri ~12-15ms
hrvatski serveri ~20-25ms

e sad kako to izgleda u COD i iz NS neznam
uzmi CLICK1 1024/128 i odma ukljucio SpeedUP da imas 192kbit upload
dok traje
kad isljuce SpeedUP (a najavljuje da oce :mad:) predji na 2048/192kbit
sa CLICK1+SpeedUP moze da se igra sa -140-150 packeta
a dl ti je pravi 1mbit kao na kablu

ne nego se samo zicni ruteri odavno vise ne daju
recimo od pre nove godine

ne nego se samo zicni ruteri odavno vise ne daju
recimo od pre nove godine

A sta sam ja rekao?
Kolko se ja secam, telekom je te wireless rutere naplacivao 5-6000 din i 100% sam siguran da nisu resili da postanu napredna kompanija, pre ce biti da su im ponestali oni zicani. Samo nisam siguran sta ce kad im ponestanu i ti wireless, zato sam i pomislio na varijantu da mozda imaju portove ali ne i rutere.

Poslednja izmena:
uh pa pa i neshljaka ti neshto ;)
ja sam jos sa modemom 56k imao ping u zagrebu ispod 100ms
cisto radi uporedjenja
sa bivsim ptt kablom pre nego sto su se pokvarili...
beogradski serveri ~5ms
hrvatski serveri ~15ms
ADSL Telekom
beogradski serveri ~12-15ms
hrvatski serveri ~20-25ms

e sad kako to izgleda u COD i iz NS neznam
uzmi CLICK1 1024/128 i odma ukljucio SpeedUP da imas 192kbit upload
dok traje
kad isljuce SpeedUP (a najavljuje da oce :mad:) predji na 2048/192kbit
sa CLICK1+SpeedUP moze da se igra sa -140-150 packeta
a dl ti je pravi 1mbit kao na kablu

Ovo verovatno zavisi od igre do igre ( koliko opterecuje vezu ) ali da si imao toliki ping sa 56k modemom neverujem... *** pa meni je u lokalu na cs1.6 serveru ping 30-40ms. Server se nenalazi u mom selu ali ipak je na istoj mrezi tj kod istog provajdera.

Posto sam resio da ipak predjem na ADSL, da li mi preporucujete da uzmem telekomov modem/ruter ili da se otvorim i kupim neki kvalitetan. Postoji li to kao opcija ili sam prinudjen da uzmem njihov.

Posto sam resio da ipak predjem na ADSL, da li mi preporucujete da uzmem telekomov modem/ruter ili da se otvorim i kupim neki kvalitetan. Postoji li to kao opcija ili sam prinudjen da uzmem njihov.

pa ruter 'havajac' hg520 koji ti sada daju je ionako za dzabe
mozes da drzis koji hoces ruter ako ti se taj ne dopadne

zaboravio sam da ti kazem da ako su te zvali po modem to znaci da ti je vec pustena ADSL veza na tvoj telefonski prikljucak

neznam sta cekas ?

da ti posalju limuzinu ? e pa nece :p

Poslednja izmena:
Ovo verovatno zavisi od igre do igre ( koliko opterecuje vezu ) ali da si imao toliki ping sa 56k modemom neverujem... *** pa meni je u lokalu na cs1.6 serveru ping 30-40ms. Server se nenalazi u mom selu ali ipak je na istoj mrezi tj kod istog provajdera.

moras ta pravis razliku izmedju obicnog pingovanje i "ingame"
ingame ping zavisi i od CPU+grafika i naravno kvaliteta samog netkoda u igri

kad sam zadnji put igrao sa 56k modemo (valjda je bio kraj 2003) veza prema zagrebu sa tadasnjeg PTT je bila bolja nego sto je ikada bila prema bilo kom beogradskom serveru prosle godine dok sam menjao adsl isp veza sa 56k na sbb 120 eunet 150~160

CS je ionako "peshacka" igra tako da nemoze da se uporedjuje sa high FPS igrama

Potrebna mi je informacija da li se ovaj vaucer u Blicu pojavio samo 21. juna ili i kasnije?

Potrebna mi je informacija da li se ovaj vaucer u Blicu pojavio samo 21. juna ili i kasnije?

Samo jedanput :) Čak sam ja imao podnet zahtev 02.juna, i zvali me 24.juna na potpisivanje ugovora. Otišao ja sa vaučerom na kojem piše da važi pri potpisivanju ugovora, a oni meni da važi za one koji se prijave sa vaučerom. Posle malo ubeđivanja, rekla je da mora da ostavi to šefici koja tad nije bila tamo, ali je sve rešeno u sledeći utorak i ja sam 01.jula dobio ADSL sa akcijom 3 meseca 1 din što i piše u ugovoru u gornjem desnom uglu. :wave:

^^

Ko bi rekao da to parče kartona iz Blica vredi 4300 din?! :S
Moj drug je probao bez tog vaučera i nisu mu dali popust...

Inače,prešao sam sa Verata na Telekom baš zbog te akcije.I nisam se prevario.

Poslednja izmena:
i ja iskoristio akciju i preso kod telekoma,e sad cim sam doneo opremu kuci ja sam putem neta povecao brzinu sa 1024/128 na 2048/192,i sutra ujutru vidim brzina povecana ,sad mene zanima kad prodju ova tri meseca po 1 din,mogu li ja istim postupkom da vratim brzinu na 1024/128 i da li se to placa,kad sa vece brzine prelazis na manju,ili moram da zadrzim ovu koju sam trazio 2048/192,pitam cisto informativno,jer sam umrezen sa komsijom,delimo troskove pa mi net dodje oko 1050 din.

obicno se kad prelazis sa vise na manju nesto placa

i ja iskoristio akciju i preso kod telekoma,e sad cim sam doneo opremu kuci ja sam putem neta povecao brzinu sa 1024/128 na 2048/192,i sutra ujutru vidim brzina povecana ,sad mene zanima kad prodju ova tri meseca po 1 din,mogu li ja istim postupkom da vratim brzinu na 1024/128 i da li se to placa,kad sa vece brzine prelazis na manju,ili moram da zadrzim ovu koju sam trazio 2048/192,pitam cisto informativno,jer sam umrezen sa komsijom,delimo troskove pa mi net dodje oko 1050 din.

Sad ne znam ali je ranije (akcija od septembra prosle godine) bilo moguce samo povecati protok, kod je smanjenje bilo moguce tek nakon isteka ugovora. Ovo sam dobio u mailu direktno iz telekoma tako da je proverena informacija. Za ovu akciju sad ne bi ti bilo lose da upitas i ti mailom.

Sad ne znam ali je ranije (akcija od septembra prosle godine) bilo moguce samo povecati protok, kod je smanjenje bilo moguce tek nakon isteka ugovora. Ovo sam dobio u mailu direktno iz telekoma tako da je proverena informacija. Za ovu akciju sad ne bi ti bilo lose da upitas i ti mailom.

Ma nepitas nista samo povecavas i smanjujes na sajtu (naravno da ce "podrska" da ti prica razne price...)

drzao sam max brzinu u promotivnom modu a kasnije povecavao i spustao brzinu nekoliko puta kad mi je trebalo
Promenu brzine ADSL modema je moguće izvršiti jednom mesečno.
U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.
Usluga promene brzine je predviđena korisnike Internet Servis Provajdera Telekoma Srbija.
Usluga će biti aktivirana za jedan radni dan.

sve pise ovde (nema naplate za promenu brzine gore/dole)
https://www.telekom.nadlanu.com/secure/INTERNET/promenabrzine.aspx?ac=solo&br=2

naravno za vreme promotivnog perioda mogu da ti fakturisu samo 1din ;) koju god brzinu da stavis...

Poslednja izmena:
Vrh Dno