Šta je novo?

Telekom Srbija i „Blic“ – Interent za po 1 dinar!

weatherman

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2007
Poena
345
18.06.2009.
Telekom Srbija i „Blic“ – Interent za po 1 dinar!

Telekom Srbija, u saradnji sa dnevnim listom „Blic“, 21. juna 2009. godine daruje sve čitaoce ovog lista vaučerom uz koji će imati mogućnost da se pretplate za jednu od dve Internet usluge Telekoma Srbija po izuzetno povoljnim uslovima.

Ako do 1. septembra 2009. godine (zaključno sa 31. avgustom) dođete sa ovim vaučerom u bilo koju poslovnicu Telekoma Srbija i odlučite da se pretplatite i sklopite ugovor za jedan od Open ADSL Click paketa ili se, pak, odlučite za uslugu Mobilni Internet i odaberete jedan od Surf paketa, dobijate izuzetnu pogodnost u vidu plaćanja prve tri pretplate od po samo 1 dinar.

http://www.mts.telekom.rs/index.php?ID=202&Type=1

Lepo, povoljno... ali NEĆU to da uradim iz inata :)

Ua, monopol!

Na koliko meseci je ugovor?
Ako je na 12 onda je to Ok ponuda.
Recimo za 2Mbps:
9x2136 = 19224:12 = 1602din/mesec.

Da li vaučer mogu da iskoriste i stari korisnici?

...istekao mi je ugovor, ali da ga produzim na jos 12 meseci.

procitaj ponovo ugovor
ne funkcionisu tako stvari
ugovor nastavlja da vazi i posle tih prvih 12 meseci

buu smanjili broj meseci za dz

prosle godine kad su mene "navukli" na Telekom adsl sam imao od pocetka septembra prosle godine a prvi racun platio tek 25. februara ove godine
stim sto sam celog promotivnog perioda imao najvecu brzinu za dz. i pred sam istek presao na onu koju placam
i Telekom ima pocetnicke greske :p

Ako idete na duze staze, ta prva 3 meseca vam nista nece znachiti...mene jednostavno odbija ta ropska obaveza ugovorom koji ne mozes da raskines.

Najgluplje je što Telekomov software uopšte ne omogućava službenicima da biraju dužinu ugovorne obaveze, tako da 12 meseci ne gine, bez obzira da li koristiš promocije ili ne...

Meni su prilikom prelaska sa statičke na dinamičku IP, rekli da ne može promocija (3 meseca za dinar), jer sam stari korisnik, ali pošto je nov ugovor, onda mora 12 meseci ugovorna obaveza. Bio sam kulturan i tražio da me vrate na statičku IP adresu, jer neću obavezu i posle malo natezanja su od nekoga telefonom dobili uputstvo da mi hemijskom preprave ugovor, udare pečat i nema ugovorne obaveze....loodaci...

Najgluplje je što Telekomov software uopšte ne omogućava službenicima da biraju dužinu ugovorne obaveze, tako da 12 meseci ne gine, bez obzira da li koristiš promocije ili ne...

Meni su prilikom prelaska sa statičke na dinamičku IP, rekli da ne može promocija (3 meseca za dinar), jer sam stari korisnik, ali pošto je nov ugovor, onda mora 12 meseci ugovorna obaveza. Bio sam kulturan i tražio da me vrate na statičku IP adresu, jer neću obavezu i posle malo natezanja su od nekoga telefonom dobili uputstvo da mi hemijskom preprave ugovor, udare pečat i nema ugovorne obaveze....loodaci...

telekoma da nekome 3-4 meseca dzabe internet (kao meni kad sam prelazio) i ne veze ugovorom za neki ugovorni period
uzmes promociju kod telekoma 3-4 meseca za 1 din i posle uzmes migracioni kod i predjes kod drugog isp
onda bi u telekomu bili tootalni loodaci zar ne?

Poslednja izmena:
Da li ima negde model ugovora za Open ADSL Click da se pogleda?

tj interesuje me:
- sta znaci minimum ugovor na 12 meseci: da li je to 3meseca po 1 dinar+9 meseci normalno ili je to 3 meseca po 1 dinar+12 meseci normalno i
- da li postoji klauzula o nepromenljivosti cena za vreme trajanja ugovora, ili mogu da ih menjaju kada god im se hoce i kako ime se hoce pa da mi posle duplo naplate ta 3 meseca sto su mi dali po dinar?

'Ajd kada smo kod ugovora da ne otvarram novu temu

Istekao mi je ugovor od obaveznih godinu dana sa telekomom za adsl pre nekih 10tak dana sada bih da raskinem taj ugovor i da predjem na kablovski net

Interesuje me kakva je procedura? Jel mora unapred da se najavi da zelis da raskines ugovor i sl ili jednostavno spakujes modem,kablove i sta vec odes u poslovnicu TS vratis im sve to i oteras ih u 3 lepe?

jeli ljudi,citate li vi uopste te ugovore koje imate sa telekomom,siguran sam da tamo sve lepo pise,kao u ostalom i kod svakog provajdera,a ja sam do sad bio kod tri ISP,i svuda sam u ugovorima imao precizno navedeno sve sto treba da znam,obaveze i prava.

telekoma da nekome 3-4 meseca dzabe internet (kao meni kad sam prelazio) i ne veze ugovorom za neki ugovorni period
uzmes promociju kod telekoma 3-4 meseca za 1 din i posle uzmes migracioni kod i predjes kod drugog isp
onda bi u telekomu bili tootalni loodaci zar ne?

Propustio si poentu. Stari korisnik, novi ugovor, ne može promocija, ali mora ugovorna obaveza. Kapiš?

Da li ima negde model ugovora za Open ADSL Click da se pogleda?

tj interesuje me:
- sta znaci minimum ugovor na 12 meseci: da li je to 3meseca po 1 dinar+9 meseci normalno ili je to 3 meseca po 1 dinar+12 meseci normalno i
- da li postoji klauzula o nepromenljivosti cena za vreme trajanja ugovora, ili mogu da ih menjaju kada god im se hoce i kako ime se hoce pa da mi posle duplo naplate ta 3 meseca sto su mi dali po dinar?

1. to je 3+9
2. nema klauzule ali nece ti sigurno menjati cenu na vise.

@NightCrawler
Spakujes opremu i odneses, iskljuce te za par dana.

@PJ
Ja sam raskinuo stari i podpisao novi ugovor sa telekomom i dobio sam promo period. Ja sam presao na drugi broj i promenio korisnika tako da nije bilo problema.
Moze neko da proba, da raskine ugovor koji ima na svoje ime i da kasnije sacini novi na ime nekog od ukucana, trebalo bi da prodje bez obzira sto je na istom broju, ipak je to novi korisnik.

Propustio si poentu. Stari korisnik, novi ugovor, ne može promocija, ali mora ugovorna obaveza. Kapiš?

Naravno da je novi ugovor i nova ugovorna obaveza
to sto je PTT uveo status "stari korisnik" neobavezuje ostale ISP kako treba da se ponasaju

to sto su pojedini korisnici navikli da menjaju pilicarske ISP svakog meseca nemora da znaci ta to treba da bude pravilo

I ti da imas ISP (kad si vec ulozio pare u oprmu(rutere) i infrastrukturu) obezbedio bi se da te pare i vratis ugovorom sa korisnikom tvojih usluga

Jedno pitanje:
vec duze vreme razmishljam da predjem na ADSL poshto je ovaj moj kablovski operater neozbilni - pucanje veze, gubljenje paketa, ping ocajan ( 80-999 ms na onim najblizim serverima - igram COD4 pa mi je izuzteno vazno nek je ping stailan) a sad konachno pre mesec dana mi se ukazala prilika za ADSL poshto smo u selu dobili uslove.... :) Sad ja ovde na selu nemam poslovnicu telekoma ( dobro imam poshtu ali one shalterske sluzbenice su me gledale blago telecim pogledom kad sam spomenuo rech ADSL :D ) jel moze neko da mi kaze adresu gde se nalazi poslovnica u NS ??

Hvala.

Poslednja izmena:
Poslovnica Telekoma u NS se nalazi na Spensu, na prvom spratu :)

@PJ
Ja sam raskinuo stari i podpisao novi ugovor sa telekomom i dobio sam promo period. Ja sam presao na drugi broj i promenio korisnika tako da nije bilo problema.
Moze neko da proba, da raskine ugovor koji ima na svoje ime i da kasnije sacini novi na ime nekog od ukucana, trebalo bi da prodje bez obzira sto je na istom broju, ipak je to novi korisnik.

Možda ima veze što je ovde u pitanju pravno lice.
A stajalo mi je i da sam sam sebi internet provajder, pa mi zato nije radila promena brzine preko interneta (izbaci poruku "Samo za korisnike Telekom ADSL-a"....ili tako nešto....). Sada su i to rešili...

E da josh samo jedno pitanje: jel treba da se prijavim preko telekomovog site-a ( da vide dali ispunjavam uslove ) pa posle kad budem ishao po modem i potpishem ugovor odnesem vaucher ili moram da idem dva puta lichno ??

Možda ima veze što je ovde u pitanju pravno lice.
A stajalo mi je i da sam sam sebi internet provajder, pa mi zato nije radila promena brzine preko interneta (izbaci poruku "Samo za korisnike Telekom ADSL-a"....ili tako nešto....). Sada su i to rešili...

I moj prvi ugovor je bio preko pravnog lica. Taj sam ugovor raskinuo i potpisao novi na moje ime, kao fizicko lice cime sam dobio dzaba net cela 4 meseca.
"da sam sam sebi provajder"?! ovo mi nije jasno?

ne znam za ostatak Srbije,ali kod mene u Vranju,ceka se jos od februara meseca ove godine na adsl port,pa moji drugovi koji su odneli vaucer,dobili su informaciju da nema slobodnih portova i da ce cekati bar 6 meseci,ili duze,valjda ce im vaziti akcija i do tad.

Ne razumem to oko portova, kako moze glavni ditributer neta da bude bez slobodnih portova?
Ajd razume da neko ko zakupljuje ostane bez istih....

tako lepo. treba da se nakane da instaliraju jos portova. dok se to ne desi niko nece imati ADSL, pa ni oni koji hoce kod Telekoma.

ne znam za ostatak Srbije,ali kod mene u Vranju,ceka se jos od februara meseca ove godine na adsl port,pa moji drugovi koji su odneli vaucer,dobili su informaciju da nema slobodnih portova i da ce cekati bar 6 meseci,ili duze,valjda ce im vaziti akcija i do tad.

I u Paraćinu je isto. Moj drug je čekao 4 meseca.

:wave:

Imam slicnu dilemu kao Pablo, jos pre par godina sam posto zivim na Veterniku, pitao za ADSL mogucnost i tad su me obavestili da nema tehnickih mogucnosti itd. U medjuvremenu sam organizovao wireless 512/512 koji relativno dobro radi za oko 1700d mesecno.
Pre neki dan zove zena iz telekoma i kaze da je modem spreman da dodjem po njega????
E sad zanimaju me iskustva sa ADSL-om nekog iz Veternika-NS, vredi li prelaziti, kakav je ping zbog gejminga (takodje CoD4)., itd.

E sad zanimaju me iskustva sa ADSL-om nekog iz Veternika-NS, vredi li prelaziti, kakav je ping zbog gejminga (takodje CoD4)., itd.
neznam na koliko si packeta navikao da igras sa tim kablom (cl_maxpackets)
u kvejkovima i kejklive sve ispod upload brzine 192kbit-a na ADSL-u je mucenje jer nemoze da se igra sa 120 maxpackets

ping ce ti zavisiti takodje od CLICK paketa koji uzmes + racunaj da ce ti ping biti veci najmanje za 10ms i biti manji sto veci upload paket uzmes

ovo ti je generalni odgovor jer se stvarno nerazumem u te shunjajuce/peshacke igre :d

PS jer to pokusavaju da te navataju bez promocije :d
ne pristaj na ugovor bez promocije

U CoD4 igram sa cl_maxpackets 100 i to fino sljaka na lokalnom metrohive serveru ping mi je ~30ms, dok recimo na bosanskim i hrvatskim serverima ide ~60ms.
Mislio sam da uzmem 2mb/192kb paket.

Kako nema kad znam coveka koji je dobio ADSL pre oko mesec dana? Jedino nisu imali obican pa su mu dali onaj wireless ruter.

pa wireless ruter i jeste "obican"
svi novi korisnici ga dobijaju

Vrh Dno