Šta je novo?

Telekom promocija: Control mobilni net

virke

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 BOX
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX B450
RAM
Kingston 2 x 8Gb @3200 XMP
GPU
Gigabyte Aorus Rx 580 4Gb
Storage
Kingston A2000 250GB, Seagate 1Tb ST1000DM010
Zvuk
Logitech X-530
PSU
Seasonic Focus GX 650w
Kućište
Antec Nine Hundred
Monitor
AOC 27G2U5/BK
Miš & tastatura
Red Dragon HARPE PRO K503A RGB+ A4 TECH T70 Terminator Bloody
Mobilni telefon
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobih danas ovu ponudu od mts-a:

"Budući da trenutno nemamo mogućnosti da vam obezbedimo korišćenje Open ADSL usluge do realizacije vašeg ADSL zahteva pripremili smo za vas povoljnu ponudu za pristup internetu putem mts mreže - Control mobilni Net.

Paket je na raspolaganju uz mesečnu pretplatu od samo 1 dinar, za istu cenu se dobija i modem. Pretplata je svih 24 meseca 1 dinar. Dobija se inicijalnih 4GB za prenos podataka + svaki mesec po još 3GB. Dopuna GB se vrši na principu prepaid dopune. GB koji se ne potroše do kraja meseca se prenose u sl mesec i to dok se ne akumulira maksimalno 15 GB. Ova usluga može da se koristi i po realizaciji ADSL zahteva do isteka ugovorenog perioda...itd"
Ovo je skracena verzija ponude.

Ako ja ovo dobro kapiram nude mi modem i pretplatu za 1 rsd +pdv uz ugovor na 24meseca a dobijam inicijalnih 4GB podataka a svakokog narednog meseca po 3Gb.
Zvuci mi malo neverovatno da dobijem ovakvu ponudu od telekoma????

Verovatno racunaju da je 4GB tj. 3GB prenosa podataka malo pa ces uplacivati dopunu na koju ce nabiti cenu i odrati te na finjaka. Zovi pa pitaj koliko je dopuna po GB. Nisi napisao koji je uopste protok tj. brzina tog neta?

Dobih danas ovu ponudu od mts-a:

Dobro razmisli pre nego sto potpises.

Ika ti je dao kljucni savet - proveri cenu GB jer ce ti (za iole ozbiljnije koriscenje interneta) 3 GB biti malo. Tesko da ces koristiti manje od desetak GB mesecno.

Ja imam i Telekomov mobilni internet. Brzinu mi nisu garantovali, u ugovoru se ne pominje. Usmeno daju informacije da je brzina "do 3.6 Mbps". Modem stalno pokazuje da je brzina 3.6 Mbps, a, u stvari, nikada nisam imao vecu brzinu od 1.5 Mbps. Po pravilu, signal dosta varira i veoma cesto opadne na 50-tak % sto jako oteza upotrebu interneta. Zato, ako planiras da ga koristis na notebook-u, jos i boze pomozi jer mozes da se pomeris, ali, ako planiras da ga koristis na desktop-u, sta ako ti je na toj poziciji signal kilav? Kada sam pocetkom avgusta isao da otkazem adsl nekoliko ljudi je dolazilo da se zali na los mobilni internet. Jedan momak je trazio da mu mobilni internet zamene nekom drugom uslugom jer nije mogao da ga koristi (los protok) na desktop-u za koji mu je jedino i trebao.

Znaci, izvedi racunicu koliko cete kostati na mesecnom nivou i imaj u vidu da ces dobiti internet svakako manje stabilan od adsl-a, a koji se moze kretati u rasponu od "poput adsl-a iste brzine" do "malo bolje od modema" sto najvise zavisi od jacine signala na poziciji na kojoj ces ga koristiti.

Negde sam procitao da je jedan lik, ocajan zbog loseg signala, kupio dugacak usb i izbacio modem na terasu. :d

Poslednja izmena:
Pazi, za 24 dinara ja bih totalno uzeo to :p
Još kažu da je dopuna po principu prepaid dopune, što znači da ne možeš da potrošiš više nego što platiš.

Vec imam mts-ov modem tako da znam kako to cudo radi tj. ne radi :D meni to ne treba ali sto ne bih uzeo kad kosta (ako nema neke zackoljice) 1 rsd mesecno.
Dopuna je skupa, mislim da je 250Mb 500 rsd-a,mozda cu uzeti pa cu dati nekom kome treba takav net. Jedino me brine da li ima neka caka u ugovoru tipa nakon isteka ugovora u obavezi ste da uzmete adsl ili neka slicna fora.
edit: nema nista o brzini interneta u ponudi

Poslednja izmena:
ovo je mnogo bolje od telenorovoih 1500 mesečno, ali izgleda da to nude samo onome ko potraži ADSL pa ne može da dobije . . .ili se bliži prodaja Telekoma ispod žita, pa hoće što više ljudi da obavežu . . . .

Ima li neka kvaka u ovoj promociji i ko može da je dobije? Mislim, ja bih ovo totalno uzeo, odmah! :D

Jedino me brine da li ima neka caka u ugovoru tipa nakon isteka ugovora u obavezi ste da uzmete adsl ili neka slicna fora.

Ja sam uzeo ovo pre nekih 15 dana i pise u ugovoru da si duzan da uzmes ADSL cim se stvore tehnicke mogucnosti
Posted via Mobile Device

Znao sam da ima neka caka :D
Hvala ali ne hvala!
Budući da trenutno nemamo mogućnosti da vam obezbedimo korišćenje Open ADSL usluge do realizacije vašeg ADSL zahteva pripremili smo za vas povoljnu ponudu za pristup internetu putem mts mreže - Control mobilni Net

pa u cemu je problem, kad bi svejedno uzeo adsl da moze.
ta control net ponuda ti je samo bonus dotle.

ако се добије оваква понуда, потпише уговор на 24 месеца по 1 дин. и добије се Адсл рецимо након 3 месеца јел остаје овај мобилни нет још 21 месец приде ил се враћа и поред уговора на 24 ?

Postoji i ponuda mobilnog interneta za postojeće korisnike Telekomovog ADSL-a (danas dobio).
Četiri Surf paketa i to od 3 , 6 , 15 i 30 GB protoka mesečno. Ugovor se zaključuje na 24 meseci a prvih 12 meseci pretplata je 1 din + pdv. Oprema se dobija po ceni od 1 din + pdv.
Rok za prijavu do 30. septembra.

Cene su inače 3 GB za 900 din , 6GB za 1300 din , 15 GB za 1900 din i 3500 din za 30 GB.

Čudo jedno kako se u poslednje vreme rastrčali da nude raznorasne povoljnosti.

pa u cemu je problem, kad bi svejedno uzeo adsl da moze.
ta control net ponuda ti je samo bonus dotle.
Problem je u tome sto sam se ja za adsl prijavio pre...pa recimo cim sam cuo da Telekom nudi adsl a to je bilo pre par godina. Popunio onu prijavu na netu, zvao ih mnogo puta , kukao i molio a oni meni:,, nemamo tehnickih mogucnosti"
MRS bre !!!
Od njih nesto mogu da uzmem samo ako mi daju za dz.

Postoji i ponuda mobilnog interneta za postojeće korisnike Telekomovog ADSL-a (danas dobio).
Četiri Surf paketa i to od 3 , 6 , 15 i 30 GB protoka mesečno. Ugovor se zaključuje na 24 meseci a prvih 12 meseci pretplata je 1 din + pdv. Oprema se dobija po ceni od 1 din + pdv.
Rok za prijavu do 30. septembra.

Cene su inače 3 GB za 900 din , 6GB za 1300 din , 15 GB za 1900 din i 3500 din za 30 GB.

Čudo jedno kako se u poslednje vreme rastrčali da nude raznorasne povoljnosti.

Pobogu ljudi, pa ovo je nevidjen bezobrazluk, prave majmune od korisnika...
Kakva je to povoljnost da ne placas godinu dana nista, a onda narednih godinu dana placas duplu cenu???

Pogledajte koje su inace cene:
MTS CENE 3G NET-A

Nazad
Vrh Dno