Šta je novo?

Telekom Pirelli SIP i VoIP

Wizz

Čuven
Učlanjen(a)
02.01.2004
Poena
620
Zanima me da li je neko brobao da konfigurise telekomov Pirelli router za SIP gate, tj. da se koristi neki VoIP provajder direktno preko njega - preko ona dva telefonska porta pozadi na routeru?

Pokusao sam da namestim VoiPStunt prema podesavanjima na njihovom sajtu ali router jednostavno nece da "pusti", ili ja nesto ne radim kako treba... Dakle upisao sam u SIP proxy sip.voipstunt.com, port 5060 i ostalo ostavio na default, takodje moj user i pass za voipstunt, ali ne ide...

Da li je nekome poslo za rukom da ovo namesti ili je mozda Telekom nesto blokirao? Da li vredi probati sa zasebnim SIP routerom (da se ne bi bacao u trosak bezveze...)?

Probaj da obrišeš sve postojeće VoIP PVC, pa nakon toga da podesiš novi. Na ovim postojećim je PVC podešen za Telekomov VoIP. Odnosno, tebi VoIP portovi na ruteru treba da budu bindovani na PVC Internet (e, sad sa tim se nisam zezao, ali pogledaću šta može da se učini). Probaj i ti da realizuješ ovo (dao sam ti smernice), pa ako izbunariš nešto javljaj!!! :)

Aha, radiš na na crno VoIP?

:) na crno - ili ne, svakako sam platio posteno VoIP provajderu i mogu to koristiti preko racunara, ali mi je komfornije da uzmem slusalicu i nazovem... Postoji mogucnost preko ovog provajdera da oni realizuju konekciju (unesem moj tel. broj i ciljni tel. broj) ali mi i tada moram imati racunar da bih inicirao poziv i jos plus placam obe konekcije...

@whisperer: Hvala na savetu, ja sam probao samo da prepravim postojeca telekom podesavanja, izbrisacu pa probam sve od nule!

Pre bilo kakvog brisanja napravi backup originalne konfiguracije zlu ne trebalo :D

Vrh Dno