Šta je novo?

Telekom-PC-Cillin antivirus software

• Začetnik teme Začetnik teme sboban
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sboban

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2004
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600G
Matična ploča
Asus
RAM
16Gb
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
TrendMicro je ranije uvek bio u vrhu. Iz iskustva mogu o njemu reci sve najbolje ali posto nisam sklon placanju softvera, ne koristim ga, pravi probleme...

Neznam kakav je sada,dali su nesto poboljsali,ali ranije dok sam ga koristio klao mi je sistem...Tako da posle takvog iskustva,nikad vise u mojoj mashini.

Mora da je bio nelegalan, sa licencom nije bilo problema.

Jer valja nesto onaj AV sto nudi telekom licencu za godinu dana?

TrendMicro??? On je nekad bio dobar, a sad je golo go*no!

Jedan od najgorih... Ne isplati se koristiti ga!

Kad Telekom daje nesto dzabe bolje ga i ne uzimati...

Na TrendMicro sajtu vidim da je najeftinija varijanta koju telekom nudi za dz..,bar tako kazu ali kad pokusam da ga preuzmem trazi broj racuna.Ono jest da sam na njihovom ADSL_u ali ipak nebih rizikovao a da neznam kakav je.Trenutno koristim Avast pro registrovanu verziju, nije los ali ima i mana.

Mogu samo da kazem da na svim telekomovim masinama radi taj antivirus vec jedno 4-5 godina bez ikakvih problema,licno ga ne koristim mada bi mogao da probam.

El mozes da potvrdis to nekim validnim izvorom informacija?

Koristio sam ga dok nisam imao legalan nod. Em mi je usporavao sistem, em je docekao 25 razlicitih virusa uz slatko i vodu. Tih 25 virusa su mi inficirali celu C i D particiju, tako da je morao format obe da padne (18gB steam fajlova sam morao ispocetka da skidam).

P.S Nije el, vec je l'!

I opet se ponavljam, koristio si nelegalno sa fake licencom, tako da nisi kompetentan da pričaš o ovom odličnom antivirusu.

Pre nego sto kazes tako nesto (o kompetentnosti) mogao bi da proveris sa kim vrsis diskusiju (nema veze to sto sam moderator). Koristio sam ga pre nego sto sam nabavio legalnu licnencu za nod32 v2. Otprilike tri meseca, a imao sam ga legalnog. Nod je pronasao brdo virusa posle njega. Virus nije ni za k***c. EOS.

To što si moderator verovatno više znači tebi nego meni, mislim da je loše braniti stav pominjanjem funkcije koja nije merilo znanja ili bolje reći sveznanja.
Ja koristim trenutno Nod32 i Aviru( meni omiljena) ali smatrm da TrendMicro nije ništa lošija zaštita kao i recimo Panda AV. Jednostavno reklama i dostupnost, mogućnost korišćenja nelegalnih antivirusa, (bez štete po sistem) ili free verzija utiče da su na puno top lista AVG i Avast medju prvih pet, što je meni lično smešno.
Eset (ili Kaspersky) je šupalj možda malo manje ali šupalj kao i svaki drugi AV. Ko god se svakodnevno susreće sa čišćenjem operetivnih sistema, neće se previše navijački postavljati.

Jednostavno nisam mogao da prećutim takvo ocenjivanje antivirusa sa tradicijom, koji je godinama dobro ocenjen na svim testovima.

Pre nego sto kazes tako nesto (o kompetentnosti) mogao bi da proveris sa kim vrsis diskusiju
Sorry, sad videh da ti je zanimanje "People shooter":zgran:🙂

Poslednja izmena od urednika:
To što si moderator verovatno više znači tebi nego meni, mislim da je loše braniti stav pominjanjem funkcije koja nije merilo znanja ili bolje reći sveznanja.
Ja koristim trenutno Nod32 i Aviru( meni omiljena) ali smatrm da TrendMicro nije ništa lošija zaštita kao i recimo Panda AV. Jednostavno reklama i dostupnost, mogućnost korišćenja nelegalnih antivirusa, (bez štete po sistem) ili free verzija utiče da su na puno top lista AVG i Avast medju prvih pet, što je meni lično smešno.
Eset (ili Kaspersky) je šupalj možda malo manje ali šupalj kao i svaki drugi AV. Ko god se svakodnevno susreće sa čišćenjem operetivnih sistema, neće se previše navijački postavljati.

Jednostavno nisam mogao da prećutim takvo ocenjivanje antivirusa sa tradicijom, koji je godinama dobro ocenjen na svim testovima.

Sorry, sad videh da ti je zanimanje "People shooter":zgran:🙂

Rekao sam da ne gledas to sto sam moderator, vec istoriju postova. Probao sam skoro svaki AV program koji je izasao i neki su bolji, neki gori. A neki docekuju viruse i malware uz slatko i vodu. Takav je PC Cillin. On je nekada bio dobar (tamo negde 98, 99), ali sada je ispod mediokriteta. Reviewe AV programa nikada, ali nikada ne treba uzimati ozbiljno jer ih firme placaju. I nikom se ne moze verovati.
Jednostavno, kakvu god cenu da telekom nudi ne isplati se.

Godinama koristim NOD32 i prezadovoljan sam sa njim, za Trend sam samo cuo "u prolazu" nisam ga nikada probao. TrendMicro PC-Cillin, ko pravi taj antivirusni program (koja drzava tj. ciji programeri)?

@ VexMunja

Koliko me sećanje služi, to su bile ograničene, trial verzije i obično već prologodišnje u trenutku kupovine ploče.

@Pajser Brigada

Eset Nod32(1990), Slovački antivirus je relativno od skoro poznat na našim prostorima.

Trend Micro je par godina starija firma koja je dosta duže poznata (nama matorima) na našim prostorima ali uvek u senci nekog većeg igrača kao što je nekada bio Norton.

Trend Micro je osnovan u L.A.-u California (1988) ali je kasnije sedište prebačeno u Japan (1992). Ove godine je dvadeseti rodjendan kompanije.

Ja imam losa iskustva s PC Cilinom. Ostavlj'o je virus kako mu se kada cefne i JAKO mi usporav'o sistem. Posle sam prestao uopste i da koristim antiviruse... MOzda je PCC najbolji AV na svetu ali on i KSP (sporost/glomaznost) kod mene vise ne ulaze. Imao sam legalan PCC, inace, koji je prosao registraciju/update ili sta vec ne secam se, tako da smatram da taj, gore navedeni argument, ladno otpada. Kome on radi radnju, nek je sa srecom, nemam nista protiv. MOje istustvo je, nazaloost, takvo kakvo sam naveo 🙁

Pozz!

Evo i da pohvalim, PCCilin mi je juce skinuo (free online scanner) par virusa vezanih za AUTORUN, koje je NOD32 detektov'o al' i' je ostavio kao "uncleanable".... Ovaj i' lepo pobriso ko 1 x 1. Naravno, par virusa je ostavio i on kao uncleanable ali....i to je pomak u odnosu na ranije. Dakle, izgleda da se PCC ipak (malko?!?) popravio. Gooood to hear 🙂

Da li je neko narucio licencu za ovaj antivirus na sajtu telekoma. Ja danas dobio racun za telefon i iznenadjenje 399 din aktiviranje av licence, koja mi u sustini i ne sluzi nicemu posto ovaj antivirus ne radi na visti x64. Ja koliko se secam kada su poceli da ga reklamiraju nigde nije bio cenovnika, medjutim sada vidim da su na sajtu objavili cene

I ja sam pomislio da ga dele za dz, medjutim kad sam video da moze da se izabere 1-5 licenci, bilo mi je sumnjivo, pa sam pozvao call centar da se raspitam, i receno je da se placa, i da nikad nije bilo besplatno, tako da...

Nazad
Vrh Dno