Šta je novo?

Telekom - ne prestaje sa iznenadjenjima

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Najnoviji primer debilizma.
Možda i vrhunac debilizma.
Juče je komšija iz susednog lokala išao da promeni ime na koje da stižu računi, ali na istu adresu. I povede on svog oca u poslovnicu. Dobar dan, dobar dan. Evo mi došli da prebacimo fiksni telefon da glasi na moje ime. Ovo je moj otac, na koga trenutno glasi, izvolite ličnu kartu, i da glasi na mene, izvolite ličnu kartu.

I onda sledi pitanje: jeste li poneli izvod iz matične knjige rodjenih?

Zašto?

Da bih ja videla sigurno da ste vi njegov sin.

Gospodjo, u njegovoj ličnoj karti stoji adresa. U mojoj ličnoj karti stoji ista adresa, i kao ime roditelja piše njegovo ime. I on je tu lično da potvrdi.

Ne , žao mi je, ne možemo da vam pomognemo. :wall::wall::wall::wall::wall:

Eto, toliko o Telekomu.

I bre sta ti je, pa cica se pali na sina i oce jos jedared da ga vidi ;) ima tu svasta!!!

U pravu je,treba ti izvod kao dokaz,adresa i isto prezime ne znači ništa ;/

Meni samo nije jasno kakve veze ima da li su oni u srodstvu, i kakvom srodstvu, ako je došao vlasnik telefona lično da prebaci na nekog drugog?

Da, prezime i adresa nisu dokaz.
A verovatno hoce dokaz jer inace hoce da platis :D

Poslednja izmena:
Mislim sta reci, sve se svodi na uzimanje para, zasto bi ga uopste i prebacivao?

A kako će rodni list da joj pomogne? I u njemu, kao i u ličnoj karti piše ime oca. Njegov JMBG ne stoji, tj. kućice su prazne. Šta u tom slučaju? Možda klinika za dokazivanje očinstva :D
Birokratija...

a kako da imas licnu kartu bez izvoda iz maticne knjige rodjenih?
a sta ako se falcifikuje izvod?

Kakve uopšte veze ima srodstvo sa vlasnikom priključka, ako čovek legalno živi na toj adresi, tj. prijavljen je ne vidim što bi morao da bude sin od vlasnika. Šta je sledeće, da kažu da treba da prođe ostavinska rasprava da bi preneli priključak?

Što ja ne bi mogao moju liniju da dam bilo kome? Što njima srodstvo garantuje bilo šta, tipa sigurnost u izmirenje obaveza. Državna birokratija...

slicna tema, preko telefona 9813: supruga je promenila prezime i da bi evidentirali promenu imena osobe na koju stize racun, moramo da idemo u poslovnicu, da donesemo staru i novu l.k. kao i vencani list ?!?
valjda da im dokazemo da se udala, sta li vec?!?

rekao sam im, da sto se mene tice, mi necemo vise placati te racune jer se odnose na neku drugu osobu, al' to bi bilo kratkog daha jer bi mi blokirali liniju i nakon 3 neplacena racuna oduzeli broj...

Koja kolicina nepotrebnog debilizma ali zaista.
Kad jednom dodju u situaciju da moraju da se brinu o krajnjim korisnicima a ne da ih boli q**** , valjda ce se i promeniti ovakve gluposti.

Koja kolicina nepotrebnog debilizma ali zaista.
Kad jednom dodju u situaciju da moraju da se brinu o krajnjim korisnicima a ne da ih boli q**** , valjda ce se i promeniti ovakve gluposti.

Oce, kad dodje konkurencija...

Kakva konkurencija gde ce biti dvoje, pa ce se opet dogovarati, kao u mobilnoj telefoniji gde je samo razlika u brizi o korisnicima, a trziste su podelili.

meni su juce poslali dopis u jednoj recenici da ce mi fiksni broj biti promenjen za nedelju dana... znaci ne da dodaju samo neki prefiks a da broj ostane isti, nego kompletan broj, posle dvadeset godina koriscenja. Po pravilniku i ugovoru to valjda mogu, a moj instajder kaze da je to direktiva odozgo, i da se vrsi preraspodela zbog novog provajdera !?

Mojim rodjacim su promenili broj fiksnog posle vise od deset godina i trazili im za promenu broja nesto manje od 10e. Ja sam sokiran, manjaju im broj i uzimaju pare za to !!!

meni su juce poslali dopis u jednoj recenici da ce mi fiksni broj biti promenjen za nedelju dana... znaci ne da dodaju samo neki prefiks a da broj ostane isti, nego kompletan broj, posle dvadeset godina koriscenja. Po pravilniku i ugovoru to valjda mogu, a moj instajder kaze da je to direktiva odozgo, i da se vrsi preraspodela zbog novog provajdera !?

Pitaj g amalo vise o kakvoj se preraspodeli to odnosi, jer su oni napravili listing korisnika sa manjim racunima koje ce ustupiti novom operateru, ili je to neka nasumicna podela ko ce kome ici.
Malo je nejasno ovo.

Sta ce jadnici iz Lelekoma da rade kad zazivi prenosenje brojeva u fiksnoj i mobilnoj telefoniji :D:d

Pa ja cu prvi da zbrisem i da predjem na prvog slobodnog provajdera...

Ja kad sam prebacivao telefon na moje ime, trebalo je isto sve zivo... moj izvod iz maticne, umrlica od moje majke, prijava prebivalista, dobro mi nisu krvnu sliku trazili!:mad:

^
a rezultate kolposkopije?
mjkuimnjihovu...

Zna li iko ko će da bude vlasnik linija i centrala? Ako to ostane pod telekomom, džaba novi operater. Po korisnike bi bilo najbolje da se stvori treća firma sa vlasništvom nad infrastrukturom. Onda pustiti masu ponuđača usluga. Kao za internet provajding. Platiš licencu i radi.
Budalaština je ako sa promjenom operatera mjenjaš i broj. Još veća ako se "izbor" uslovljava lokacijom i "zonama uticaja" provajdera.
Mada, sve do sada je bilo mazanje očiju. Ne znam zašto bi ovo sa komunikacijama bilo drugačije.

Nazad
Vrh Dno