Šta je novo?

Telekom IPTV problem

misailic

Cenjen
Učlanjen(a)
23.06.2012
Poena
154
Имам проблема са увођењем ИПТВ телекомове услуге у куцу. Наиме имам две куће, у једној је телефонски прикључак, а у другој немам телефонског прикључка и у њој желим да инсталирам сву опрему.
1. Развукао сам обичан лицнасти телефонски кабл од утичнице до друге куће (укупно 20м), искримповао каблове, спојио и НЕ РАДИ, лампица АДСЛ мало трепне, стане и тако. У овој конфигурацији телефон ради нормално.
2. Одем до куће у којој је тел. прикључак и директно повежем сву опрему на тв, значи метар кабла одприлике, и СВЕ ЈЕ РАДИЛО, мање више.

У чему може да буде проблем у другој кући, да ли је дужина тел. кабла од 20м проблем?
При том ми је долазла техничка служба, пошто је пре био стари кабл мало пригњечен, рекли су ми да је то до кабла да је оштећен, да заменим тај кабл и све ће радити. Ево ја сам све заменио а не ради, тј. исто као и са старим каблом.

Iskljuci sve telefone u kuci pa onda probaj. Ako radi onda moras da postavis splitere/filtere izmedju svakog telefona i uticnice. Mada je meni za obican kabl i 10m mnogo ako je losa linija... probaj naci neki bakarni na nekom buvljaku.

Iskljuci sve telefone u kuci pa onda probaj. Ako radi onda moras da postavis splitere/filtere izmedju svakog telefona i uticnice. Mada je meni za obican kabl i 10m mnogo ako je losa linija... probaj naci neki bakarni na nekom buvljaku.

Пробао сам све могуће, осим да прикључим сплитер одмах до тел. прикључка па онда да пробам мада не знам шта бих добио, али пробаћу сутра.

Па ако ништа на крају не успе, не гине ми провођење бакарних парица, или да ставим модем до тел. прикључка па да вучем до СТБа УТП кабл.
Ал чисто ме занима да ли је ових 20м тел. кабла исувише за овај мој "спорт"? :)

20m nije mnogo, ako je dobar kabl. Meni idu dva kabla od 10+15 metara spojena spojnicom za tel. kabl, znači ukupno 25m i sve radi odlično. Meni je spliinter odmah kod tel priključka, pa od njega vučem kabl do modema.

Takodje i meni je drugi risiver udaljen preko 15 metara ,kabal ide kroz kucu i nemam niikakvih problema.Ako nista ne uspeva pozovi ih opet ,moraju doci ,pa nek oni resavaju problem.

Пробао сам све могуће, осим да прикључим сплитер одмах до тел. прикључка па онда да пробам мада не знам шта бих добио, али пробаћу сутра.

Pa spliter i ide prvi , pa tek onda vodiš kabl do modema i telefona .

Pa spliter i ide prvi , pa tek onda vodiš kabl do modema i telefona .

Нормално да сплитер иде први, али није битно да ли је кабл 20м па сплитер па се одатле рачва на модем и телефон или одмах на утичницу сплитер па да се рачва исто је, само је разлика у дужини кабла између утичнице и сплитера. Сплитер колко знам раздваја сигнал за говоор 300 до 3.4 kHz, и сигнал за иптв > 3.4kHz.

Данас сам пробао то да ставим и сплитер одмах до утичнице али не вреди не ради, колико ја схватам то може да буде да је до електромагнетних сметњи који утиче на овај обичан лицнасти тел. кабл. Имам и солуцију да прикључим модем и да се успостави веза код утичнице, а после одатле да водим УТП, СТП кабл до СТБ уређаја.

Bzv mutis glavu ,pozovi njih i nek se oni maju oko toga.

Nazad
Vrh Dno