Šta je novo?

Telekom interesantan problem

• Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 2563

Guest
Evo ljudi sta me muci: u pitanju su cesti prekidi veze, medjutim ipak malo specificno. Ako ostavim neki torrent ili news da skida nesto preko noci, dana veza se ne prekida. Ukoliko surfujem cesto se prekida... Nekada pomogne reset racunara i modema, nekad ne (nikad samo reset modema)...

Zvao sam ih naravno 20 puta i nista pametno mi nisu rekli, lik je cak bio do centrale i parice, kaze sve ok, a ja ne znam sta bi do mene moglo biti.

napominjem da sam cak i par puta sredjivao komp, format diska nov win i sve...

Glupo pitanje, ali da li mozda moze da ima neke veze sa Firefox-om, cini mi se da se to manje desava ako surfujem iz IE, ili se bar tako tripujem...

Od nedavno,zadnjih mesec - dva dana, sam imao slican problem. Znaci, dolazi do prekida konekcije. Uzrok je bio taj sto modem nije mogao da obnovi default gateway IP.Ulogujem se na modem, DG stoji, ali se nista ne desava ili je to polje prazno. Iz pocetka je pomagao restart modema (Off/On) ali je posle morao da ide reset svaki put. Posto nisam hteo da se smaram sa telekomovom podrskom, prebacio sam modem u pure bridge mode i sad taj problem vise nemam. U pitanju je HG 510.

Kako da prebacim modem u pure bridge i sta time dobijam/gubim... Imao sam i neku sifru koju su mi dali iz telekoma za editovanje parametara, ali sam izgubio :S:

nesto admin a pass nemam pojma, ako znas moze i na PP

Nasao sam i uspeo. Sad je u pure bridge modu, povezujem se preko ikonice, ne svetli internet lampica, ali radi za sad. Cak sam ubedjen da mi mnogo brze otvara sajtove recimo... Sad cemo videti koliko je stabilna veza!

Hvala na odgovoru.

Poslednja izmena od urednika:
Drago mi je da radi... Neznam za brzinu otvaranja... ja bih rekao da mi je isto. Eh da, podesi da ti se sam rekonektuje ako pukne linija, a ja sam stavio da radi redial svakih 2 sekunde zilion puta.
Ni meni ne svetli internet lampica na modemu, bitno da sljaka.

ja imam isti problem na sezamu sa njhovim conexant ruterom. kontam da je do viste jer sam je updateovao, prethodna instalacija je bila bez ijednog update-a i radilo je normalno a tu prethodnu nisam updateovao upravo zbog toga što sam instalaciju pre nje updateovao i pravila je ista sr...

koji je postupak za sezamov ruter, pošto mi na laptopu net radi odlično a na PC-u zaj.....

u međuvremenu sam stavio 7 RC1 i internet se preporodio. radi brže nego na Visti kad je normalno radio. u internet exploreru dva downloada uporedo idu 67 kb/s. kad stavim jedan sam ide 135, na visti je uvek išlo 100-106. jedino torrenti idu 106.

drajver za ruter radi bez problema, ali 32bit. 64bit ne podržava. istog momenta kad se pojavi desktop može se otvoriti stranica, na visti je prosečno trebalo čekati minut da se ikonica za konekciju promeni.

ja ostajem pri ovome

Poslednja izmena od urednika:
Od nedavno,zadnjih mesec - dva dana, sam imao slican problem. Znaci, dolazi do prekida konekcije. Uzrok je bio taj sto modem nije mogao da obnovi default gateway IP.Ulogujem se na modem, DG stoji, ali se nista ne desava ili je to polje prazno. Iz pocetka je pomagao restart modema (Off/On) ali je posle morao da ide reset svaki put. Posto nisam hteo da se smaram sa telekomovom podrskom, prebacio sam modem u pure bridge mode i sad taj problem vise nemam. U pitanju je HG 510.

Ja sam imao takodje isti problem.
Resio zamenom za HG520 sa novim Firmware.

Poslednja izmena:
Gde si nasao firmware za HG520? Ali ako ima za "s" model

Ortak ima slican problem preko telekonja, ukljuci neki p2p program radi neko vreme i odjednom pocne brzina da opada i kada dodje do 0 modem se sam resetuje.
nece ni portforward, nece ni upnp.

Anyone?

Poslednja izmena:
Meni malopre dodje lik iz telekoma,instalira novi firmware na ruter,prebaci mi na interleaved konekciju i ode.
Takodje sam imao problema sa dsl i iptv,restartovanja cesta,i tako dalje... Videcemo kako ce sad da funkcionise.

Evo ljudi sta me muci: u pitanju su cesti prekidi veze, medjutim ipak malo specificno. Ako ostavim neki torrent ili news da skida nesto preko noci, dana veza se ne prekida. Ukoliko surfujem cesto se prekida... Nekada pomogne reset racunara i modema, nekad ne (nikad samo reset modema)...

e ja imam taj problem vec 2-3 godine.
i sve ovo sto se ovde spominje ponekad pomogne ali to bude kratkog veka. odjednom bude sve ok oko mesec-dva pa se opet vrati na staro.
sa tim sto sam ja bio bas uporan, i zvao, i zvao, i zalio se..... na kraju je dosla ekipa administratora iz telekoma (ovi sto se javljaju kao podrska je comtrade koji im vrsi usluge tehnicke podrske) pokusavali sve zivo i rekli da ne znaju u cemu je problem.
onda ostavim neki ogranicen torrent tek da veza ne bi pucala.
par puta su me zvali da kazu da misle na mene i da prate ali nemaju pojima gde je problem ali da se niko nije zalio i da sam ja jedini koji ima taj problem (ovi iz tehnicke podrske im lose prenesu: problem je sto puca PPP a DSL link je stabilan - treba naglasiti ljudima iz tehnicke podrske da tako prenesu administratorima iz telekoma).

mozda je zanimljivo ali jednog dana cela zgrada skoro da nije imala telefon i adsl dva dana (telefon susti, ubacuju se ljudi u vezu, DSL pada...) i onda dosli majstori i otvorili sahtu, nesto cackali i sredili problem i od tada je radilo 6 meseci bez ijednog problema. to je rekord.
sada ponovo. dosta redje (desi se cak po dve nedelje da ne padne PPP, a onda u jednom danu padne nekoliko puta) ali mnogo bolje nego sto je bilo (jedno vreme mi je padao PPP na tacno tri minuta)

Poslednja izmena:
Da se nadovežem, sa mojim (i ne samo mojim) primerom koji je bio dosta sličan pre više od godinu dana sa ruterom DR814.
Jednostavno sve je uvek radilo dobro dok ima neke aktivnosti (surf, download..), ali čim dođe do mirovanja od samo minut-dva ili duže konekcija se zaglupi i onda je uglavnom bila stvar lutrije kad će opet da oživi.
Nakon što sam se požalio tehničkoj podršci, došao je čovek iz Telekoma, podešavao nešto i od tada je situacija dobra, s tim što mi za svaki slučaj uTorrent uvek stoji u tray-u, jer on stalno drži neku nisku aktivnost tipa 0.1 download/upload.
Inače i ja sam pokušao da se prebacim u bridge mod u kom za divno čudo ovaj problem ne postoji, ali pod WinXp-om mi stalno puca veza, u nepravilnim razmacima, što mi je mnogo više smetalo, pa sam odustao iako sam i ja primetio da net tada radi malo bolje.
Pokušavao sam i ja da stavim reconnect, ali to mi baš i nije bilo neko rešenje, jer neke stvari koje se skidaju, ne mogu da se nastave posle pucanja veze, pa onda jovo nanovo i to me je definitivno odvratilo od bridge moda.
Pokušavao sam da izguglam neko rešenje za to pucanje veze, ali ništa korisno nisam našao.
Ne znam da li je neko menjao firmware za ovaj ruter i da li je taj problem možda rešio drugačije.
Ja se lično ne žalim i već sam i zaboravio te početne poteškoće, ali uvek je dobro da se razmene iskustva, pošto ova pojava deluje jako slično iako su ruteri različiti.

Poslednja izmena:
I mene zanima kako shljaka ovaj novi firmware za 520s. Da li ce se javljati ovakve gluposti koje telekonj cini, koje sam napisao u prethodnom reply-u?

U petak sam tek dobio IPTV posto je moja parica malko losija pa nije moglo proci merenje, inace posto sam na ISDN imam HG520i mada to je isto, i koliko sam video u opcijama imate Connection on Demand i Timeout 60 min tj. podeseno da sam gasi i ispod toga prebacio na Nailed-up Connection i za sada nije prekidao, videcu jos malo da istestiram.

Neznam gde ste uopste nasli novi firmware i sta on menja tacno?

Vrh Dno