Šta je novo?

Telekom i IP adrese

Ion

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
309
Interesuje me ako je neko imao iskustva sa doticnim provajderom zasto moram da im donosim ruter ako hocu da promenim IP iz dinamicke u staticku zar ne postoji neko lakse i elegantnije resenje. Po njihovom moram da dobijem novi ruter koji se ceka jer ga nemaju na stanju itd. sto mi je malo nebulozno a net mi je svakodnevno potreban i ne mogu da razduzim stari i da cekm novi ko zna koliko. Samo mi treba informacije da li to mora tako ili ne da znam kad odem da se peglam sa njima kako da nastupim. Hvala unapred.

Nešto su se oni zbunili, ne bi trebalo da im nosiš ruter, jedino ako oni daju drugi kad uzimaš drugi paket (mislim zbog ugovora)

Nešto su se oni zbunili, ne bi trebalo da im nosiš ruter, jedino ako oni daju drugi kad uzimaš drugi paket (mislim zbog ugovora)

Ono što njima treba je MAC adresa rutera, pa im je lakše da traže ruter da vide nego da korisnik donosi adresu.
Moguće je da imaju posebne rutere za statički ip koji su unapred definisani pa zato menjaju.
ko zna Telekom je to ;)

AKo si imao vec njihov ruter, onda je to razlog...
Po defaultu, sva vaznija podesavanja su ti zakljucana.
Pa ti sam ne mozes da prebacis sa DYNAMIC na STATIC u njemu...
A i svakako im ja mislim treba MAC adresa...

Kao neko ko je imao iskustva sa Sezamom i prelaskom sa dinamicke na staticku IP adresu,ovo sto Telekom trazi je skroz bezveze....jednostavno oni tebi dodele staticku IP adresu,rekonektujes ruter..i to je sve...on se zakaci sa statickom IP koju su ti dali i posle vozis i radis sta zelis...to je otprilike to...Jedino ako Telekom nije izmislio toplu vodu:)...again....

Nazad
Vrh Dno