Šta je novo?

telekom adsl

acarinhoo

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2008
Poena
301
imam telekom adsl sa huawei modemom i interesuje me kako mogu najjeftinije da pustim adsl preko wlan-a da bih imao internet na nokiji n82, s tim da ima interneta i kad ugasim komp.

O njemu ne znam nista ali u principu svaki ruter ili access point ce ti zavrsiti posao.

a TL-WR340G da li bi mi on zavrsio posao i da li mi sa njim ne treba ovar telekomov modem.

To ti je wirleess ruter,posto vec imas taj huawei ruter dovoljan ti je i access point,(TL-WA 501G ti je nesto jeftiniji od TL-WR340G)
uz TL-WR340G ti treba i huawei,ako hoces da imas samo jedan uredjaj treba ti ADSL wireless ruter,za TP-Link ne znam tacne oznake (pocinju na 8)

Poslednja izmena:
fora je u tome sto izgleda da je TL-WR340G jeftiniji i to oko 1000 din po pcberzi.

ja sam kupio wr340g i imam huwai modem, ali ne mogu nikako da ih povezem. jednostavno nekako mi je blokiran pristup modemu.
posto neznam mnogo o mrezama prvo sam pratio uputstvo, ne radi
onda nesto sam petljao i opet ne radi
cak sam i updatovao firmware i ponovio sve ali ni to nije pomoglo

inace racunar vidi i pristupa tp-linkovom routeru

mozda si se snasao, a mozda ce zvucati malo glupo, ali mislim da bi bilo najbolje da pozoves nekog druga koji ima malo vise iskustva. Treba da podesis WLAN uredjaj da prima adresu od Huawei-a i da iskljucis rutiranje i dhcp na WLAN AP-u. Tako ce ti sve biti na LAN-u (neki preko WLAN-a) sa huawei i to bi trebalo da radi, a on rutira za sve :)

ja sam kupio wr340g i imam huwai modem, ali ne mogu nikako da ih povezem. jednostavno nekako mi je blokiran pristup modemu.
posto neznam mnogo o mrezama prvo sam pratio uputstvo, ne radi
onda nesto sam petljao i opet ne radi
cak sam i updatovao firmware i ponovio sve ali ni to nije pomoglo

inace racunar vidi i pristupa tp-linkovom routeru

kabl iz adsl modema stavis u lan 1 port na ruteru a kabl iz kompa [ iz mrezne ] u lan 3 port na ruteru

Nazad
Vrh Dno