Šta je novo?

Telekom ADSL

sale prdez je napisao(la):
a sta taj setap znaci? kliknu neko dugme u tel. centrali i to je to.

:D , pa verovatno. Al' dobijes i modem...:crash:

a to da nece ostali provajderi nikad biti konkurentni Telekomu - pa vec su sad konkurentni. imas Beotel za 1250din i Neobee koji se dosta popravio u poslednje vreme za 1500din,

Neobee...posle silnih pljuvacina na ovom forumu definitivno se ne bih upustao u tu pricu. Ne volim :banana: provajdere. A i 512k im je 2500 din sto je oko 350 dinara skuplje nego kod Telekoma.

Beotel je napravio odlican potez sa onim studentskim popustom ali opet akcija je (valjda?) bila pa prosla. Ko se prijavio - prijavio. Mislim da sam negde procitao da opet planiraju u junu da ponude ali meni je sve to nekako pod znakom pitanja. Znas ono...dok na sajtu ne bude pisalo da je 256k - 1250 din a 512k - 2025 meni je to nekako nesigurno. Mada...da mi se poklopi ta akcija i tehnicke mogucnosti svakako bih uzeo. :)

@MladenIsakovic (a i ostali):
SMIN nije poskupeo, znaci impulse preko 042 placas isto kao do sada, to jes duplo jeftinije nego lokal!
Ja pitao Telekom za ADSL, i evo sta kazu:

Поштовани
Instalacije ADSL linija u Centralnoj Srbiji (Kragujevac,Kraljevo, Čačak,Užice,Kruševac,Jagodina,Novi Pazar) još uvek nisu započete,a očekujemo realizacije u drugoj polovini godine.

Dinamika, i uslovi još uvek nisu precizirani.

Овом приликом желимо да Вас обавестимо да више информација можете пронаћи на www.telekom.yu.

Koja je verovatnoca da telekom ponudi ADSL na centralama gde do sad nisu bili ispunjeni uslovi?
Konkretno ja sam na centrali Satelit 3 a Satelit 1 i 2 imaju ADSL

rekli su da ce u maju da pokriju ceo Beograd, sto se tice ADSL-a.

opusteno Sone, sta ce ti ADSL? pomisli koliko ces samo para ustedeti ako se malo obuzdas sa dial-up-om :d

@zacool
Eh taj satelit 3. I ja sam na njemu i cekam i nadam se... Ali kako stvari stoje nista dok Telekom ne pocne direktnu prodaju a tada ce se verovatno naprasno stvoriti uslovi za ADSL i na nasoj centrali...

Skaarj je napisao(la):
@zacool
Eh taj satelit 3. I ja sam na njemu i cekam i nadam se... Ali kako stvari stoje nista dok Telekom ne pocne direktnu prodaju a tada ce se verovatno naprasno stvoriti uslovi za ADSL i na nasoj centrali...

Ma nista mi ne pricaj, izludeo sam, ja sam tamo u sarengradu, imam KDS koji ne moze kablovski, wireless mi je dosta skup a samo 100-200 m imaju ljudi ADSL :mad: :mad:

Za mene je ova njihova ponuda itekako prihvatljiva. Potpisao sam ugovor sa lazljivim sezamom 5.2.2005. i nista od tada (naravno, zbog telekoma, ali sezam mi je ispricao drugu pricu prilikom potpisivanja ugovora).

Da ih volim - ne volim ih, ali kablovski ne mogu da uvedem, jer IKOM nece da radi kod mene (imam kablovsku TV kod njih), wireless je mozda ok, ali mi je oprema skupa (imam 100% opticku vidljivost sa vodotornjem na kosutnjaku, ali ispred moje zgrade je poljance predvidjeno za gradiliste, pa kad tu dignu zgradu - mogu da se slikam), tako da 5000 dinara mi nije problem da izdvojim...tj. dodje mi kao nuzno zlo. Naravno, alternativa je da ostanem na dialup-u.

U svakom slucaju, bolje 5 soma telekomu, nego 100 i kusur evra za wireless opremu koju bi mozda morao da prodam nakon godinu dana jer bi izgubio opticku vidljivost sa vodotornjem.

Evo za beogradjane obavestenje
Prosirenje ADSL opreme na centralama Repiste, ETF, Julino brdo, Milesevska, Bezanijska kosa, Ledine, Sveti Sava, Mirijevo 1, Narodna banka, Altina 1, Cukaricka padina, Vecernje Novosti i Filmski grad.

ZoNi je napisao(la):
@ kepa: kada ce biti to prosirenje???
Danas je stiglo obavestenje od nekih provajdera.

Postovani/Postovana, 15. maj 2006.

Sa zadovoljstvom Vas obavestavamo da smo od Telekoma Srbija upravo
dobili obavestenje o mogucnosti pocetka aktivacije BeocityNet ADSL
prikljucaka na sledecih 13 Beogradskih centrala/isturenih stepena:

Centrala Mogucnost za tip prikljucka:
------------------------------------------------------------
1. CSND Repiste POTS i ISDN
2. CSND ETF samo POTS
3. CSND Julino brdo samo POTS
4. CSND Milesevska samo POTS
5. CSND Bezanijska kosa samo POTS
6. CSND Ledine samo POTS
7. CSND Sveti Sava samo POTS
8. CSND Mirijevo 1 samo POTS
9. CSND Narodna Banka samo POTS
10. CSND Altina 1 samo POTS
11. CSND Cukaricka padina samo POTS
12. CSND Vecernje Novosti samo POTS
13. CSND Filmski grad samo POTS

U ovom trenutku samo na isturenom stepenu Repiste moguce je aktivirati
ADSL prikljucak na obicnoj (POTS) i ISDN Telefonskoj liniji. Na ostalim
centralama aktivacija je u ovom trenutku moguca samo na POTS linijama.

Pa i ja sam dobio danas obavestenje.
Znaci da bi trebalo da vazi od danas.

Bog Blagoslovio Eunet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

Napokoooon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :d :d :d

Ocuuu i ja ADSL...

Nego jel neko probao da zove 9813??? Koji pogub krv ti *****... znaci strasno niko nista ne zna...

Aj neko da mi da broj neki drugi da se informisem...naravno ako ima

Ja sam probao svasta cisto da vidim oce li nesto biti skoro... Jedino sto sam saznao je da u NS imaju (imali) problema sa nekim prstenovima ATMa koji povezuju centrale (tako mi je covek rekao), pa zato ide sve jako sporo...
I eto cekam i cekam...
Ali zar nisi mogao da smuvas u Sarengradu SBB nekako?

ne ovo što bangavi telekom radi je pravi bezobrazluk. naravno idu ka ljudima koji nemaju alternativu pa hoće da skupe velike pare na brzaka.

neko je ovde spomenuo, jednostavno neće davati adsl provajderima, već ćeš moći isti da dobiješ samo preko njih i monopol se nastavlja li nastavlja.

plus kada pričaju o radovima, uvek kome god da pišu sve je to neodređeno i neprecizno! da li su ikada ikome rekli ''radovi su tog datuma tog meseca...''? verovatno ih sada brine što postoji mogućnost da se u skorije vreme uvede neki novi operater fixne telefonije u zemlji, pa žele na brzinu da sakupe pare kako znaju i umeju (kao što je promena cena impulsa, i adsl o kome pričamo sve vreme)...

huh, izvinjavam se ako sam malo skrenuo sa teme, ali... zbog telekoma, nisam ja samo sa teme ''skrenuo''...

Skaarj je napisao(la):
Ja sam probao svasta cisto da vidim oce li nesto biti skoro... Jedino sto sam saznao je da u NS imaju (imali) problema sa nekim prstenovima ATMa koji povezuju centrale (tako mi je covek rekao), pa zato ide sve jako sporo...
I eto cekam i cekam...
Ali zar nisi mogao da smuvas u Sarengradu SBB nekako?

Nikako, jer je vecina zgrada ovde na KDS-u i jedina firma o kojoj imam gore misljenje od Telekomaje KDS. 550 dinara za sta? Nit interneta, nit kvalitetnih programa...

@zacool
Samo nemoj da mi pricas o KDSu... :mad: I ja se patim sa njima. Drugar mi tvrdi (radi u KDS-u) da moze net kod mene (Savina kvart) ali meni je i signal televizije los...
A imam na poslu njihov net i radi na stakama...

Bio danas u Sezamu da doplatim sate i pitam za Satelit 3, kaze covek trebali bi to da odrade jer kao ima dosta jako zahteva sa te centrale

Skaarj je napisao(la):
@zacool
Samo nemoj da mi pricas o KDSu... :mad: I ja se patim sa njima. Drugar mi tvrdi (radi u KDS-u) da moze net kod mene (Savina kvart) ali meni je i signal televizije los...
A imam na poslu njihov net i radi na stakama...

Zanimljivo. Ja imam njihov kablovski vec skoro 3 godine ako se ne varam, i radi besprekorno eversince...:S:

@Slayer

Sasvim moguce, ali koliko vidim ti si sa NBGD a ovo je KDS-NS iz Novog Sada...

ah, sorry, nisam obratio paznju ;)

Vrh Dno