Šta je novo?

Telekom ADSL "umire"?

toshapn

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2005
Poena
319
Evo ljudi vec drugo vece zaredom,od povecanja brzine,od 1 pola 2 AM adsl "umre",tj sinhronizovan i sve lepo,ali neradi bre !!!!Cackao ruter,palio/gasio,menjao standarde,ma jok bre.Sinhronizuje se on lepo,i u g.dmt i adsl2+ modu,vrednosti SNR i Attenuation su super,ali bre internet neradi..........I evo ga sad nicim izazvan radi.....Interesuje me jel ima josh neko takav slucaj,da li je ovo postporodjajna muka ultra brze broadband konekcije.....ccccccccc

Eh da,Paracin je mesto,Telekom je provajder...........cccccc......Sav se najezim kad je rec telekom i rec provajder jedna pored druge,ali sta da radim kad nemam alternative....SBB neverujem da ce da se pojavi ovde jer odavno ovaj reon drzi raspali Kopernikus,kome kad vrisnu kanali,po par dana treba da popravi to,a o tehnickoj podrsci da vam nepricam....

EDIT: u pitanju je 768/64 parket,znaci nije onaj parket "sulude" brzine....ccccccc......

Poslednja izmena:
Imam ja problema kod Euneta...
Net zna da mi zapuca vise od sat vremena da ne mogu uopste ni google da otvorim, cackao ga ja ili ne on i dalje tera po svom... i nakon toga kad proradi vidim da mi se iz adsl2+ prebacilo u g.dmt gde pise da je download 707 umesto 768 a upload 64... i sta covek da radi nego da im psuje sve po spisku...

Ja sam na Sezam-u i net mi je blago receno uzas, 100mb skida sa rapid-a vec 4 sata, paket 768/64.

Poslednja izmena:
Vreme cekanja na javljanje operatera je duze od 5 minuta.Svi operateri su trenutno zauzeti.Molimo vas sacekajte.ta ra ra ra ta ra ra ra ta ra ra ra ta ra ra ra ta ra ra ratara ra ra ra ra ra ra ta ra ra ra ra ra tarara.......

Cisto da se porazgovaram malo,da ih pitam o cemu se radi.....

E za ovo kad umre internet a ruter sinhronizovan: Desava se da uvati nerutiranu IP adresu,ako mi se to desi ja da zapisem koja je to adresa,pa da im javim :) looool
Kad ga restartujes,on opet uvati IP,ali ako si maler opet ima da uvati neku nerutiranu i tako dok ne uvati neku dobru.

Poslednja izmena:
I ja imam problem sa telekomovim adsl-om/ Em sto fale kilobajti em sto se desava zadnjih dana da ne radi net po sat-dva. Imam tetku u telekomu i kaze da je preopterecenje mreze jer su duplirali i najveci problem je stto imaju mnogo novih korisnika adsl-a otkad su pokrenuli akciju adsl za 1 dinar besplatno koriscenje do nove godine.

Meni su juce ujutru na sezamu povecali na 768 kb/s i kada sam dosao s posla net je radio ocajno mozda cak i sporije nego pre. Rapid (premium nalog) je imao konstantne varijacije tipa skidam nesto brzinom od 50 - 60 kb/s i odjedamput padne na 15 kb/s. Zvao sam korisnicki servis sezama i rekli su mi da treba da prodje 48 sati od promene brzine kako bi se sve uskladilo. Stavio sam preko noci nesto da mi se skida sa rapida i ujutru oko 6:30 vidim da protok ide konstatno oko 80 kb/s, tako da verovatno treba vremena da se sve stabilizuje. Videcu kako ce da radi danas popodne.

Evo i danas posle podne ista prica, net radi jako lose, cekam sutra da prodju i tih 48 sati pa da vidim kako ce onda da se ponasa.

Ja sam na Neobee ADSL. imam paket od 1.5Mbit.
Rapid Premium Nalog , i download mi prepodne ide lepo 150Kb/s .. ali poslepodne i uvece .... uzas! jedvase vuce 8 - 25 Kb/s . Neznam sta se desava...

Paracinac nisi jedini koji pati muke!!! Evo meni pre povecanja, imao 1Mb i od kako povecali na 1,5Mb poceo ruter da mi ludiii... Stalno ispada IP adresa, nece da se konektuje po pola sata a kada se konektuje vrati na 1Mb brzinu i ako su kaoo povecali!!! Dva dana mi samo radilo lepo na 1,5Mb (skidalo do 175-180kb/s) a evo npr. sada ni muziku sa neta ne mogu da slusam da ne stane posle par minuta.

pozz

Telekom ADSL polako pocinje da ide putem SBB-a...

pa meni se desava to da na sezamu kako dodje vece meni se net pocne zapucavati i pocne da skida kako da imam 256/64 paket a onda posle izvesnog vremena sve se vrati u normalu! inace je paket 2048/192 a desava mi se cesto da se net zapuca a da se ruter resetuje i ponovo konektuje ali nece da skida tako da je ovo jedno veliko *****avanje o nasem trosku! sto se mene tice reko sam cekam do nove godine posto do tada imam uplacen paket a posle toga sbb evo me!!!

to ako konekcija zeza sa rapidom, tipa "skida mi previse dugo" i slicno uopste nije merodavno za bilo kakvo poredjenje ispravnosti konekcije, jer rapid sam po sebi, pogotovu free rapid, mnogo ***** sto se tice brzine.

vec isprobajte konekciju na drugi nacin.

Nemate problema samo vi kojima je "povecan" protok,evo npr. ja imam paket "256"Kb/s i non-stop nesto brljavi net,jednostavno svaku stranicu da bi ucitao moram je refreshovati deset puta,stalno izbacuje neke greske.Pre nije bilo toga,to je sve zbog ovog IPTV-a ****m li im majku bolesnu onu nenormalnu!
Samo da mi istekne ugovor i idem da raskinem mrtvi ugovor...

Za dodatnih 200dinara imaš 768, zašto se uopšte mučiš...

IPTV se desava:rtfm:
i ja sam misljenja da je IPTV kriv za sve.. :mad: zbog njega brzine neta nisu duplirane.. a ovo sto radi sve losije radi.. od kad su poceli s tim eksperimentom sve se poremetilo. Umesto da privuku korisnike oni ih teraju.. Pacovi iz Telekoma treba da znaju da je vecini ADSL korisnika internet sto puta vazniji od TV-a (kojeg ni negledam).

Pa ja mislim da vecina ljudi na ovom forumu (including me) ne gleda TV uopste.

Ja sam sa Sezama prešao na Telekom ADSL u toku akcije pre mesec dana i umesto ugovorenih 512/64 imao 2M/512 :D Mudro sam ćutao ali od jutros mi je ruter konektovan sa sledećim brzinama:
Line Rate - Upstream (Kbps): 36
Line Rate - Downstream (Kbps): 60

Downstream mi je bio 8-9000 do jutros :D

Kad su pustili taj IPTV? Verovatno je zbog toga. Sačekaću dan-dva pa ću da zovem da mi vrate mojih 768kbps :d

Vrh Dno