Šta je novo?

TELEKOM ADSL + TP link wireless ruter PROBLEM!!??

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
Modem od telekoma Aolynk koji se kaci na desktop na Lan port i kad se direktno nakaci net radi super. Ali problem je u tome kad spojim na wireless router onda nece net da radi . Probao sam sva silna podesavanja i da stavim mrezu kao dynamic i kao PPPoe i svaki put nece da radi u podesanju w. rutera kad stavim na PPPoe nece da se konektuje ( pise u statusu) a kad stavim na Dynamik pise obtainig network parametars i tu stoji sto godina i opet nece da radi net.
Idotsku teh. podrsku nema sanse da dobijem sto godina. Svaki predlog bi dobro dosao.

Probaj da taj ruter od telekoma stavis da radi u bridge modu,a na Tp linku PPPOE.
Ja imam Thomsona,koji je u bridge modu i TP link WR340G sve savrseno radi.
Pozzz

Modem od Telekoma ne diraj jer u njemu nema razloga da podesavas bilo sta da bi ti taj wireless ruter radio. Na samom ADSL modemu je default LAN1 i LAN4 za net dok LAN2 i LAN3 moras da enable-ujes u podesavanjima da bi radilo sve. Znaci, wireless ruter ustekaj u LAN1 i LAN4 za pocetak. U podesavanjima DHCP-a na wireless ruteru za default gateway stavi LAN adresu Telekom rutera ali adrese na wireless ruteru i modemu uskladi u istom opsegu da bi radilo, u suprotnom ti nece raditi sem uz rutiranje koje nije bas najbolje odradjeno na ovim uredjajima. Jos jedna stvar - resetuj wireless ruter na default vrednosti i ne diraj nista dok to ne uradis jer nema potrebe da komplikujes ionako jako jednostavnu situaciju.

Savete kao sto su Bridge mode i slicno ne diraj jer ti u tvom slucaju nece resiti problem zbog toga sto ovi modovi nemaju nikakve veze sa tim sto tebi treba.

Primer:

- LAN adresa Telekom rutera: 192.168.1.1, maska je /24 ili 255.255.255.0
- Wireless ruter stavi: 192.168.1.10
- DHCP opseg za Telekom ruter stavi 192.168.1.2-192.168.1.9, default gateway 192.168.1.1, DNS je isto 192.168.1.1
- DHCP opseg za wireless ruter stavi npr 192.168.1.11-192.168.1.20, ne treba ti vise, default gateway smo rekli da je IP adresa Telekom rutera, znaci 192.168.1.1 a DNS isto tako, 192.168.1.1. Mora da radi jer je jako jednostavna situacija. Ako zapne, javi pa cu odgovoriti ili imas PM, pa pisi. ;)

POZDRAV

Poslednja izmena:
Da se nadovezem pitanjem i slicnim problemom:
imam telekom havajca 510, radi normalno. Onda sam kupio TP Link 542G wireless ruter i povezao na gore opisani nacin, i ne radi mi. Notebook mi prepoznaje mrezu, vidi TP bez problema... ali kao da TP link nema komunikaciju sa havajcem. Ne znam kako da podesim, jer sam pokusao na nacin koji je mjoskimovic opisao, i nisam uspeo. O mrezama jako malo znam.

e ovako ja sam se patio sa tehnickom podrskom jedno 4 sata i pritom mogu da pohvalim te momke sto su uopste za razliku od drugih zaposlenih meni i hteli da pomognu. Na sve nacine smo pokusavali ali izgleda da Tp Link ima neki trip da nemoze da se podesi , sve smo isto probali da tp link bude bridge pa onda telekom ruter da bude bridge ma sve zivo da bi na kraju pukao sa zivcima vratio wirelles ruter i uzeo ADSL wireless ruter DLink ne od provajdera vec sam kupio i SAD RADI EXTRA , podesio sam sve za 1 min . Jeste jos 25e veca kinta ali BRE zivce izgubi a i vreme

evo kako je resen problem:
resenje je bilo krajnje jednostavno. Ako oba uredjaja imaju iste adrese, ceo sklop zna da se zaglupi, zato se adresa TP linka menja na http://192.168.0.1/ a na telekomovom modemu se nista ne dira. Ovo resenje radi, a pomogao mi je inzinjer iz telekoma.

Ista defaultna adresa na oba uređaja pa se cela stvar zaglupljuje, što će reći da mora na jednom uređaju da se promeni ko što reče rumski.

Vrh Dno