Šta je novo?

Telekom ADSL SpeedUp

psel

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
620
Da li neko moze da pojasni ovu novu uslugu?

ADSL Speed UP

Usluga ADSL SpeedUP, namenjena svim korisnicima Internet usluge ADSL Telekom Srbija, omogućava prelazak na veće brzine ADSL paketa 3 sata od momenta aktivacije.

- Dodatna usluga ADSL Speed UP predviđena je da se aktivira samo preko sajta www.telekom.nadlanu.com.

* Korisnici koji žele da aktiviraju ovaj tip usluge, potrebno je da se prijave putem Internet portala, nakon čega će, u roku od 24 sata od momenta samog prijavljivanja korisnika, biti kreiran i profil korisnika.
* Nakon kreiranja profila korisnici će po sopstvenoj želji aktivirati ADSL SpeedUP uslugu unosom svojih korisničkih podataka (telefonski broj i ID korisnika).

- Usluga ADSL SpeedUP se dodatno naplaćuje po svakom započetom intervalu u iznosu od 50 dinara (bez PDV-a).

- Korisnicima se pruža mogućnost aktivacije povećanja brzine na prvi naredni ADSL paket u okviru usluge ADSL SpeedUP - četiri „klika“ se dobija po ceni od tri pojedinačna „klika“.

* Početkom svakog kalendarskog meseca korisnik će moći četiri puta u okviru jednog paketa da poveća brzinu po ceni od 150 dinara. ( Ne odnosi na korisnike koji već imaju treći paket, tj. brzinu od 1,5 Mb )

- Obračun naknade za dodatnu uslugu ADSL SpeedUP će korisnicima biti dostavljen zajedno sa obračunom naknada za uslugu ADSL.

Nista specijalno
mozes iz web interfejsa da povecas paket koji koristis 256->512->1024->1536
bez zvanja korisnickog centra da ti oni to urade

Omogućava ti da za 150 dinara možeš 4 puta mesečno da menjaš paket, tj brzinu. Inače bez ove usluge to možeš samo jednom u 30 dana i to besplatno.

ufffff, ala su ga zamrsili, do j***...

trebalo bi da je 'vako:

4 puta u toku meseca možeš da ubrzaš net na po 3 sata.
prva tri puta te to zadovoljstvo košta po 59din, a četvrti put "kuća časti"

ovo ne važi za one koji imaju 1.5Mbit paket, jer je to već "suluda brzina" :)

znači na primer korisnik 512/64 paketa može 4 puta u toku meseca da dobije ubrzanje neta na (pretpostavljam) 1024/??? i da to svaki put traje po 3h, nakon čega se brzina vraća na 512k.

nešto ne mogu da se setim da je neko, i u globalnim razmerama, imao gluplju ideju od ove... ali dobro za jedno pola sata će da svane, pa ja nešto verovatno ne vidim dobro...

Poslednja izmena:
@darth
Nisi shvatio. U roku od 3 sata se vrši promena paketa i onda taj paket ostaje aktivan.

nešto ne mogu da se setim da je neko, i u globalnim razmerama, imao gluplju ideju od ove... ali dobro za jedno pola sata će da svane, pa ja nešto verovatno ne vidim dobro...

Pre će da bude kao što je mister Mrva rekao, ali ne vidim zašto je glupa ideja da uz doplatu dobiješ bust na neko vreme? Nekada bih dao i 50€ da mogu da dobijem brži net na pola sata-sat...a ne 50 din...

U firmi koristim NET na protok, jer imam uvek najmanje 2mbps, a koliko potrošim, toliko platim. Nemaš pojma kako se obradujem kada mi se fajl od 50MB koji mi je hitno potreban za čas nađe na HDD-u.

I na kraju meseca srazmerno tome i dodje veci racun za net

Nesto slicno ima kod mene na SBB, samo sto ti ovde srazmerno tome, posto placam Flat rate unapred, smanje broj preostalih dana. Mada na SBB mozes samo sa manje na vecu brzinu da predjes u toku meseca besplatno, ali ne i da se vratis nazad na manju brzinu

LOL!!! Ovo ide u sig XD
samo iskopiraj i smajli na kraju - ovako možda neko shvati bukvalno (neko iz t, npr ;))...
@darth
Nisi shvatio. U roku od 3 sata se vrši promena paketa i onda taj paket ostaje aktivan.
neće biti da je tako...
prema tekstu gore, ti možeš 4 puta svakog meseca da povećaš brzinu i da te to košta 59din/povećanje.
obzirom da telekom ima 4 paketa (256K, 512K, 1M i 1.5M) ne vidim kako ćeš to da izvedeš.

Pre će da bude kao što je mister Mrva rekao, ali ne vidim zašto je glupa ideja da uz doplatu dobiješ bust na neko vreme? Nekada bih dao i 50€ da mogu da dobijem brži net na pola sata-sat...a ne 50 din...
misliš 59din za 3h za dodatnih 256 odnosno 512K...
po meni, ovo je em smešno, em je pljačka, ali dooooobro, možda neko voli tako

Poslednja izmena:
Evo ponovo sam iščitao i izgleda da si u pravu, mada nije im tekst baš najjasniji. Nije neka cifra ali slažem se da je i smešno i pljačka :)

nah ja taman pomislio na 3mb net :d

ja sam placao prebacivanje na beotelu sa vece na manju brzinu :mad:

dodouse sreca moja pa sam se opametio i presao na telekom ;)

Poslednja izmena:
Znaci, ja recimo imam brzinu 256kb/s, i onda preko njihovog sajta za 59din. mogu da dobijem brzinu od 512kb/s koja ce da traje 3 sata. Posle toga, brzina sa vraca na staro stanje (256). Jel to to?

na sbb-u postiji ta opcija vec 6 meseci a i pritom je besplatno.

besplatno dobijaš veću brzinu ?

pa to je naprosto sjajno... :)

Dajte link neki. Trazim ko slepac, a ne mogu da nadjem XD

...evo šta kažu u telekomu :)

Poštovani,

Iako radim u Sektoru za brigu o korisnicima, i ja sam zbunjen. Naime, juče u toku dana je stiglo obaveštenje (koje ja mojoj greškom nisam pročitao) da se usluga SpeedUp uvodi u narednom periodu, što znači da će usluga biti aktivirana tek u roku od 30 do 45 dana.

Shodno obaveštenju, na sajt www.telekom.nadlanu.com je postavljeno sledeće obaveštenje:

uskoro

ADSL SpeedUp

Nova usluga ADSL SpeedUp namenjena je svim korisnicima Internet usluge ADSL Telekom Srbija - maloprodaja i omogućava prelazak na veće brzine ADSL paketa, 3 sata od momenta aktivacije (ne odnosi na korisnike koji već imaju treći paket, tj. brzinu od 1,5 Mb).

Usluga ADSL SpeedUP se dodatno naplaćuje po svakom započetom intervalu u iznosu od 50 dinara (bez PDV-a).
Korisnicima se pruža mogućnost aktivacije povećanja brzine na prvi naredni ADSL paket u okviru usluge ADSL SpeedUP neograničeni broj puta, a svaki četvrti "klik" je besplatan, tj. četiri „klika“ se dobija po ceni od tri pojedinačna „klika“, 150 dinara (bez PDV-a).

Početkom svakog kalendarskog meseca brojač aktivacije ADSL SpeedUP usluge se vraća na početak (aktivacije se broje ispočetka) i obračun naknade za uslugu ADSL SpeedUP će korisnicima biti dostavljen zajedno sa obračunom naknada za uslugu ADSL.

Nova usluga ADSL Speed UP predviđena je da se aktivira samo preko sajta www.telekom.nadlanu.com.

* Korisnici koji žele da aktiviraju ovaj tip usluge, potrebno je da se prijave putem Internet portala, nakon čega će, u roku od 24 sata od momenta samog prijavljivanja korisnika, biti kreiran i profil korisnika.
* Nakon kreiranja profila korisnici će po sopstvenoj želji aktivirati ADSL SpeedUP uslugu unosom svojih korisničkih podataka (telefonski broj i ID korisnika).

Svi detalji oko usluge će biti objavljeni na sajtu telekomcentra/isp po puštanju usluge u produkciju.

--
Srdačan pozdrav.
:):(

Hehehehe, jesu lasice nasi dragi prijatelji iz telekoma .Da , malo "t" je namerno ....

I dalje ne razumem svrhu ove "usluge", ako recimo, razlika pri prelazu sa 256->512 kosta 250 dinara (dakle, onda je ceo mesec brzina 512), zasto bi neko par puta na po 3 sata povecavao brzinu, a ponovo ostajao ostalo vreme na manjoj brzini???

I dalje ne razumem svrhu ove "usluge", ako recimo, razlika pri prelazu sa 256->512 kosta 250 dinara (dakle, onda je ceo mesec brzina 512), zasto bi neko par puta na po 3 sata povecavao brzinu, a ponovo ostajao ostalo vreme na manjoj brzini???

Sa 256->512 nema mnogo smisla, ali sa 512 na 1024 bi vec moglo da ima.
Kapiram da nekada ovo moze i da posluzi (ako je ovo stvarno povecanje brzine na 3 sata), jer kao sto PJ reche, nekad si u frci sa vremenom pa ti 60 din ne znaci nista u odnosu na ono sto se moze desiti ako posao ne obavis na vreme ;)

Koliko ja citam i razumem ovaj tekst ovde se ne govori da ce ti brzina biti veca samo 3 sata,vec da ce se kompeltna procedura prelaska na vecu brzinu obaviti za 3 sata.I ona se naplacuje po ceni koju je Telekom objavio,ovde se ne pominje vracanje na manju brzinu vec samo prelazak na vecu....Mozda da se ipak ljudi koji su na Telekomu raspitaju malo bolje da ne bude posle da je to negde pisalo sitnim slovima kada se treba vratiti na manju brzinu(citaj jeftiniju).Jer oni lepo kazu da se ovo odnosi na manje pakete a ne i na paket od 1.5mb :)
Ipak treba biti oprezan sa ovim ,Telekom je to ....setimo se MTS-a,ipak je to ista kuca....

Sa 256->512 nema mnogo smisla, ali sa 512 na 1024 bi vec moglo da ima.
Koliko vidm, nigde nisu rekli da možeš da povećaš samo jedan paket na gore. Znači ako imaš 256k, sa tri klika (180 din), imaćeš 3h 1.5mbit. Plus što će sledeći klik do kraja meseca da ti bude džabe, tako da ćeš još jednom moći da uzmeš 512k na 3h.
S'obzirom da je razlika u ceni između 256k i 1.5m skoro 1700 dinara, ovo itekako ima smisla za one koji generalno malo troše, ali s vremena na vreme imaju potrebu za kratkotrajnim većim protokom.

Korisnicima se pruža mogućnost aktivacije povećanja brzine na prvi naredni ADSL paket

Predpostavljam da im to znači samo i samo prvi naredni...

Koliko ja citam i razumem ovaj tekst ovde se ne govori da ce ti brzina biti veca samo 3 sata,vec da ce se kompeltna procedura prelaska na vecu brzinu obaviti za 3 sata.I ona se naplacuje po ceni koju je Telekom objavio,ovde se ne pominje vracanje na manju brzinu vec samo prelazak na vecu....

Kad malo bolje procitam
Nova usluga ADSL SpeedUp namenjena je svim korisnicima Internet usluge ADSL Telekom Srbija - maloprodaja i omogućava prelazak na veće brzine ADSL paketa, 3 sata od momenta aktivacije (ne odnosi na korisnike koji već imaju treći paket, tj. brzinu od 1,5 Mb).
Najvise mi je sumljiv ovaj (zarez) da su tu stavili (na) sve bi bilo mnogo jasnije, ovako ?????
Obavestenje je ili pisao neko polupismen ili je to tako namerno napisano, a bice da je ovo drugo. I slazem se da je usluga smesna za vecinu ali meni nije bas, nekako mi vredja intaligenciju, pa mi dodje zalosno sta su sve u stanju da smisle da bi nam izvukli tih dodatnih 50-ak din.

Poslednja izmena:
Kad malo bolje procitam
Najvise mi je sumljiv ovaj (zarez) da su tu stavili (na) sve bi bilo mnogo jasnije, ovako ?????
Obavestenje je ili pisao neko polupismen ili je to tako namerno napisano, a bice da je ovo drugo. I slazem se da je usluga smesna za vecinu ali meni nije bas, nekako mi vredja intaligenciju, pa mi dodje zalosno sta su sve u stanju da smisle da bi nam izvukli tih dodatnih 50-ak din.

Nemojmo o pismenosti, pored ovakve greske.

To jeste neispravno ali je sleng mog govornog podrucja, a i pored toga kristalno je jasno sta sam hteo reci, sto pak nije slucaj sa objavljenim obavestenjem. A da se ti nisi nesto osetio prozvanim u mom postu?

Ne, nego mnogo bode oci... A, ruku na srce... nervira...

Pa dobro sta da se radi. lol

Nema sta da ti vredja inteligenciju ipak je ovo i dalje Srbija gde se krade na svaki moguci nacin a i nekako mi se posle toliko godina internet provajdinga sa flat rezimima ne cini da neko ozbiljno to radi u ovoj zemlji. SBB se ponasa jako arogantno kad nekome nesto ne radi kako treba, telekom ima apsolutno jadan upload (ali NIKAKO mi nije jasno kako neko ko ima 1mb dl moze da ima 128kb upload, a pogotovu sto su 256 i 512 isti sto se tice toga), ove ostale iskreno receno nisam ni isprobavao jer mi placanje protoka na wireless-u nije delovalo isplativo dok su masa mojih prijatelja prelazili sa ostalih provajdera na telekom. I posle neko sizi sto placa mesecno po 20 evra internet a nemoze da se gleda ko covek preko neta nekom budjavom kamericom.

Vrh Dno