Šta je novo?

Telekom Adsl ruter?

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Interesuje me da li preko telekoma moze da se dobije ruter umesto modema.Znaci doplata za ruter?

Bitno je da postoji opcija da moze da se ruter dobije.Jer sam navodno cuo da ne dele rutere.Moze li se recimo ako trenutno nemaju ruter da se uzme kad budu imali.

kazite jos kako rade p2p.Jer nemaju one fore kao eunet da u odredjeno vreme uspore konekciju?

koliko sam ja upoznat
telekom samo i daje rutere
prvo su bili oni thomson a posle su poceli da dele huawei,
prvi su bolji ali drugi imaj u proseku za 2-4 kb/s brzi protok.
inace ja imam thomson-a koji je cetvoro-portni ruter.

p2p radi extra, samo moras da podesis ruter.

Poslednja izmena:
Komsija pre par dana dobio neki modem/ruter sta ja znam sta je vec, ima 4 mrezna izlaza!

vrlo je bitno da dele rutere umesto modema. Da li ti ruteri sto oni dele imaju hardwerski firewall. I da li moze internet da se placa preko uplatnice.Hvala, pozdrav

kazite jos kako rade p2p.Jer nemaju one fore kao eunet da u odredjeno vreme uspore konekciju?

nema usporavanja brzine,nema filtriranja portova,nema prekida.Radi savrseno...kod mene brzina je zakucana na 1310/160 (paket 1526/192) ceo dan jos od prvog dana kad sam uzeo telekomov adsl 10.septembra 2007...variranja su +- 5 kbps :smoke:stabilniji net nisam jos imao,a jos ako za istu lovu opet dupliraju brzine bice extra :type:

hvala na odgovorima,znaci taj huawei ima hardwerski firewall.Da li zna mozda neko da li se ti ruteri i dalje dobijaju ili se dobijaju neki asus modemi.

jos jedno, ti svi ruteri sto dele telekom imaju hardwerski firewall

evo sad sam zvao telekom na 9813 da pitam da li dele rutere i rekli da ne dele. Pitam ih da li ste uopste delili rutere te Huawei i rekli su da nisu.Ili su neinformisani ili ne znam sta vec

evo sad sam zvao telekom na 9813 da pitam da li dele rutere i rekli da ne dele. Pitam ih da li ste uopste delili rutere te Huawei i rekli su da nisu.Ili su neinformisani ili ne znam sta vec

e ja onda ne znam sta ima moj ortak, moja devojka, moja sestra :D
pa i ja, doduse ja imam thomson-a a oni huawei
bice da je neka greska.

verujem ja vama, ali prosto ne mogu da verujem da su rekli da prvi put cuju za taj havajski modem:smoke:
Valjda dele te rutere videcu ovih dana

Ma nemaju oni pojma sta dele. Drug je pre neki dan dobio Huawei ruter. Nije isti kao moj "stari" onaj ljubicasto-beli, vec neki crno-siv, najprostije receno :D. I taj nov je Huawei. Nisam video koliko ima portova, zakucao ga na zid pa nisam mogao da pridjem.

bitno je da je ruter, manje je bitno da li ima 2 ili 4 porta.Valjda ce dati ruter

Trenutno telekom novim korisnicima deli Aolynk dr814 rutere.
Tu firmu je izgleda kupio Huawei.

jel zna neko dal u Beotelu moze da se dobije neki drugi modem, sa dva izlaza posto mi treba da umrezim dva racunara, pa da ne kupujem ruter...

ps: znam da mi treba samo svic da bi ih povezao, ali bih da budu nezavisni jedan od drugog

Nazad
Vrh Dno