Da li vam je IP adresa javna? I da li mora nesto da se podesava da bi dobili javnu, jer sam ja dobio 192.168...
I da li treba nesto dodatno da se podesava na stranici modema?
192.168.1.2 ako se kacis na usb ili 192.168.1.3 za utpDa li vam je IP adresa javna? I da li mora nesto da se podesava da bi dobili javnu, jer sam ja dobio 192.168...
I da li treba nesto dodatno da se podesava na stranici modema?
Pa izgleda da imam ADSL ruter. E sad u cemu je stos?
i da li drugi provajderi dodeljuju javne ili privatne adrese?
i da li drugi provajderi dodeljuju javne ili privatne adrese?
I kod Telekoma je slicna situacija kao kod Beotela. Cim upalis modem automatski si na netu (bez javne IP adrese). Ukoliko hoces javnu adresu onda se ulogujes sa user/pass kombinacijom.
Jao boze, kakva pometnja na svim forumima oko podesavanja prokletog Huawei-a...
1. Ljudi, dobili ste uputstvo uz ruter. Procitajte ga barem jednom. I ja sam bio dovoljno glup pa citao tek kada sam sve podesio trazeci kao mentol po forumima.
2. Salko Dinamitas, imas javnu IP adresu i kada ne podesis konekciju na racunaru. Modem/ruter (zovite ga kako hocete, "pink" uredjaj se nece naljutiti jer se odaziva na oba imena) je podesen tako da automatski ostvaruje PPPoE konekciju i ti si na Net-u. I da, IMAS dinamicku javnu IP adresu, a sto je LowID na Emule-u, to je problem do zatvorenih portova.
.
.
.
E sad jel moguce napraviti ovako nesto (da radi) a da se automatski povezuje na net.
Da li svaki put kada se konektujete na net dobijete drugu ip adresu? Ili kada restartujete modem (ruter)? Treba ortak da dobije adsl kod telekoma a ovo mu je bitno zbog rapida, da ne mora da ceka sat vremena izmedju skidanja. Ja na veratu samo diskonektujem-rekonektujem ruter i nastavljam sa skidanjem.
Najjednostavnije resenje je pravljenje PPPoE konekcije na racunaru, a moze i da se stavi IP adresa modema u DMZ zonu itd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari