Šta je novo?

Telekom ADSL, i pristup news serverima - problem

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
dugo vec koristim telekomov adsl i pristup news serverima i nisam imao nikakvih problema. ali vec evo danas, treci dan imam sledeci problem:

kada koristim net (a ne skidam nista sa news servera) konekcija je konstantna ali cim pocnem nesto da skidam sa news servera veza se prekida i moram da reboot-ujem modem (havaji). nakon ovoga news opet krene. nekada konstantno ide 10-15 min, nekada 3 min, a nekada 30 min ali uvek se prekine konekcija i moram u reboot modema.

vista home premium je os. centrala je trgovacka (zarkovo). ako neko ima neku ideju bio bih mu zahvalan. probao sam sa manjim brojem konekcija ka serveru i sa promenom porta, ali bez uspeha.

hvala.

To ti se desava samo kad downlodujes sa newsa ?

da....

Prebaci modem u pure bridge mod i napravi pppoe konekciju na kompjuteru.

jel mozes da mi objasnis kako to da uradim?

hvala..

da ne otvaram novu temu pitacu ovde da li jos neko u prethodnih 24 sata ima problema da se uloguje preko telekomovog ADSL-a na torrentleech sajt meni nece uopste dok preko kablovskog neta radi super naime ukucam user name i pass i one dve reci za verifikaciju i idem na login i nista se ne desava?

jel mozes da mi objasnis kako to da uradim?

hvala..

Pa piše ti valjda u uputstvu za modem kako se prebacuje iz ruterskog u pure bridge mod. U web browseru ukucaš adresu 192.168.1.1 pa ćeš se dalje snaći valjda... (ne mogu ti pomoći, pošto nemam taj huawei)
I posle napraviš pppoe konekciju u windowsu sa network connections -> create new connection (connect using broadband connection that requieres user name), naravno pod uslovom da si dobio username i password od telekoma.

Mislim da je to ipak do telekoma i podesavanja na dslam-ovima, posto meni je sagem u bridge modu povezan na linksys wrt-54g.
Medjutim zadnjih mesec dana, mozda i malo vise je pocelo da se javlja sledece.
Kada odjednom otvorim veci broj konekcija, npr otvorim celu jednu grupu u Favorites/Bookmarks odjednom, a svi ti sajtovi su dosta zahtevni po pitanju stranica i broja konekcija koje otvore odjednom dolazi do diskonektovanja.
Svega toga pre nije bilo jer tako radim stalno na telekomovom adsl-u vec godinu dana, ali je ovo pocelo da se desava sada pre mesec dana.
Nekada mi se IP adresa nije menjala i po mesec dana.
Znaci moze da bude samo ogranicavanje korisnika i broja konekcija po korisniku, ne vidim drugo objasnjenje.
A mozda su postavili i ogranicenja na konstantni protok sa neke adrese i na jednoj konekciji zbog news-a.
Ako neko ima neko drugo a logicno objasnjenje, voleo bih da ga cujem.

do porta u centrali je navodno. prijavljeno je pa cemo videti u narednih 24 sata treba to da rese.

Nazad
Vrh Dno